Hyppää pääsisältöön

Hannu Lintu

 • Sebastian Hilli on noussut nopeasti sukupolvensa kansainvälisesti palkituksi säveltäjäksi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  20.05.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 20. toukokuuta!

  Sebastian Hilli kävi pianotunneilla ja soitti Bachia, Mozartia ja Sibeliusta. Suhde klassiseen musiikkiin jäi kuitenkin etäiseksi, kunnes hän 17-vuotiaana tutustui Magnus Lindbergin musiikkiin. Nuorukainen näki esikuvan ja rohkaistui kokeilemaan säveltämistä. Muutamassa vuodessa Sebastian Hillistä on tullut kansainvälisesti palkittu säveltäjä, jonka teokset peilaavat tarkkanäköisesti aikaamme.

 • Laulu antaa Lindbergille ryhtiä

  19.05.2020 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Magnus Lindbergin teokset ensilevyttää yleensä Radion sinfoniaorkesteri, ja niin nytkin, vaikka uutuuslevyn teokset Lindberg sävelsi hiljattain Lontoon filharmonisen orkesterin residenssisäveltäjänä. Alkusoiton tapainen Two episodes sekä pitkä vokaaliteos Accused eivät paljasta Lindbergin työkalupakista uutuuksia, mutta lauluteoksen ryhdikkyys saa odottamaan tulevaa oopperaa.

 • Hough ja RSO juhlistavat Beethovenia sivistyneen avartavilla pianokonsertoilla

  05.05.2020 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Viime vuoden loppukeväästä brittiläinen pianotähti Stephen Hough kävi RSO:n solistina vetäisemässä Beethovenin pianokonsertot. Levytys tehtiin heti perään tiiviillä aikataululla, että Beethovenin 250-vuotisjuhliin olisi tuomisia. Maailman tärkeimpien pianokonserttojen urakoinnissa on riskinsä, mutta Hough ja Hannu Lintu jaksoivat rakentaa viidestä konserttojärkäleestä sivistyneen mutta raikkaan kokonaisuuden.

 • Kapellimestari Hannu Lintu ottaa mallia koirastaan – Taiteilija koronakeväänä 2020

  01.04.2020 Klassinen

  Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

  Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu viettää koronakevättä kotonaan Helsingissä muun muassa kirjojen parissa. Suomen kirjasäätiö on valinnut kirjallisuuden harrastajana tunnetun kapellimestarin ”diktaattoriksi”, joka valitsee vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. Kolmijäsenisen valintalautakunnan nimeämät 3-6 ehdokasta julkistetaan marraskuun alussa. Kenelle niistä Lintu antaa Finlandia-palkinnon, selviää 25. marraskuuta.

 • Keskiviikko 25.3.2020 (radio)

  25.03.2020 Yle Selkouutiset

  Koko Uusimaa saatetaan eristää. Koronavirus on vaatinut Suomessa kolme kuolonuhria. Ennuste kertoo, että epidemian huippukuukausina Suomessa ehkä 11 300 ihmistä tarvitsee sairaalahoitoa. Ruokaa riittää kaupoissa. Finlandia-palkintojen valitsija on päätetty.

 • Finlandia-diktaattorit on valittu – Kaunokirjallisuuden voittajan valitsee kapellimestari Hannu Lintu

  25.03.2020 Yle Uutiset

  Finlandia-palkintoehdokkaat julkistetaan marraskuun alusssa.

 • RSO:n Zimmermann-levy Presto Classicalin vuoden 10 parhaan levyn listalle sekä EMMA-ehdokkaaksi

  12.12.2019 RSO

  Levyllä esiintyy mm. viulisti Leila Josefowicz.

  Radion sinfoniaorkesterin ja ylikapellimestari Hannu Linnun Bernd Alois Zimmermannin musiikkia sisältävä levy on valittu Presto Classical verkkojulkaisun vuoden kymmenen parhaan levytyksen joukkoon. Samainen levy on myös ehdokkaana kotimaisen EMMA-palkinnon ja International Classical Music Awards (ICMA) -palkinnon saajaksi.

 • RSO:n Faust-teema jatkuu kevätkaudella Berlioz’n dramaattisella legendalla

  11.12.2019 RSO

  Kevätkaudella Šostakovitšin sinfonioita ja kantaesityksiä

  Ikoninen Faust-hahmo esittäytyi RSO:n kuluvan kauden avanneessa Schumannin oratoriossa Kohtauksia Goethen Faustista. Teema jatkuu 17.1., kun ylikapellimestari Hannu Lintu johtaa Hector Berlioz’n dramaattisen legendan Faustin tuomio.

 • Sebastian Fagerlund nousi nopeasti sukupolvensa säveltäjien eturiviin – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  06.12.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 6. joulukuuta!

  Vaikka Sebastian Fagerlund oli kirjoittanut musiikkia koko pienen ikänsä, hän epäili pitkään, oliko hänestä oikeasti säveltäjäksi. Kun päätös ryhtyä säveltämään vihdoin kypsyi, Fagerlund nousi nopeasti yhdeksi sukupolvensa merkittävimmistä säveltäjistä.

 • Musiikkidokumentti Suurkaupungin kasvot on traaginen tarina

  02.12.2019 Klassinen

  Dokumentti neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä

  Suurkaupungin kasvot on kaksiosainen musiikkidokumentti, joka kertoo neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä. Se seuraa heidän elämäntarinoitaan ja musiikkiaan aikana, joka mullisti klassisen musiikin estetiikan vallankumouksellisella tavalla. Vahvasti visuaalinen ja muodoltaan ennakkoluuloton dokumenttisarja esitetään Yle Teemalla Suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta.

 • Anime kohtaa kalligrafian Perttu Haapasen orkesteriteoksissa

  26.11.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Perttu Haapanen kuuluu kotimaisten säveltäjien kokeilevaan siipeen, se on selvä, mutta hänen löytöretkensä suuntautuvat musiikkiin, eivät käsitteisiin tai muihin päälleliimauksiin. Ondinen uuden säveltäjämuotokuvalevyn kolme teosta ovatkin dramaturgisesti ja soinnillisesti luontevaa kuunneltavaa, etenkin kun esitykset ovat ensiluokkaisia.

 • RSO:n ja Hannu Linnun Saariaho-levylle GRAMMY-ehdokkuus

  20.11.2019 RSO

  Palkinnot jaetaan 27.1.2020.

  RSO:n ja ylikapellimestari Hannu Linnun Kaija Saariahon musiikkia sisältävä levy on ehdolla yhdysvaltalaisen Grammy-palkinnon saajaksi. Levy-yhtiö Ondinen julkaisema levytys sisältää Saariahon laulusarjan True fire, orkesteriteoksen Ciel d’hiver sekä harppukonserton Trans, jossa Yleisradio on yksi teoksen tilaajista. Levyn on tuottanut Laura Heikinheimo.

 • RSO:n Kullervossa vain makuasioista voi kiistellä

  05.11.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Sibeliuksen Kullervo on Suomen musiikin merkittävin yksittäinen teos, kansallissäveltäjämme läpimurto. Kun Radion sinfoniaorkesteri levyttää Kullervon ylikapellimestarinsa Hannu Linnun johdolla, kuulijan sopii odottaa vakaasti harkittua, painokasta tulkintaa, ja juuri sellainen on Ondinen julkaisema uutuus - mutta kilpailu on kovaa, eikä täydellistä Kullervoa ole vieläkään tehty.

 • Magnus Lindbergin Kraft vakuutti peruskoululaiset

  25.10.2019 RSO

  RSO konsertoi tänä vuonna 10 000:lle nuorelle

  RSO-festivaali sai vieraakseen kokonaisen peruskoulun, kun Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 740 oppilasta kuunteli Magnus Lindbergin Kraftin kenraaliharjoituksen 25.10. Musiikkitalossa.

 • Ääni ja vimma -konsertin esiintyjät

  14.10.2019 RSO

  16.10. konsertin johtaa Hannu Lintu.

  16.10. konsertin johtaa Hannu Lintu.

 • Kapellimestari Hannu Lintu pelkää eniten jämähtämistä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  13.10.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 13. lokakuuta!

  Lokakuun 13. päivänä syntynyt Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu (s. 1967) ottaa uuden askeleen urallaan tammikuussa 2022. Silloin Lintu aloittaa Suomen Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina ja heittäytyy päätyökseen oopperan pariin. Ulkomaiset kapellimestarivierailut eivät kuitenkaan pääty.

 • RSO esittää Keski-Euroopan kiertueella Fagerlundia ja Sibeliusta

  25.09.2019 RSO

  Kiertue vie orkesterin mm. Wieniin ja Veronaan.

  Radion sinfoniaorkesteri tekee Keski-Euroopan kiertueen ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla 29.9.-4.10. Ohjelmassa on Fagerlundin, Sayn, Sibeliuksen, Berlioz'n ja Brahmsin teoksia ja solisteina esiintyvät viulisti Elina Vähälä ja lyömäsoittaja Martin Grubinger.

 • Faustin tie paholaisen luo vie pornosivuston kautta – Jussi Nikkilä penää Goethen klassikosta uutta suomennosta

  23.08.2019 Yle Uutiset

  Teatterintekijä Jussi Nikkilä työskentelee Helsingin Juhlaviikkojen suurtuotannossa musiikin ehdoilla.

 • Säveltäjä Kimmo Hakolan ensimmäinen sinfonia syntyi surutyönä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  27.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 27. heinäkuuta!

  Säveltäjä Kimmo Hakola kypsytti ensimmäistä sinfoniaansa kymmenen vuotta. Hakola selätti nuoruutensa rimakauhun ja sinfonia valmistui 60-vuotispäiväksi. Sinfonian toisen osan In memoriam Hakola omisti edesmenneille ystävilleen.

 • Mezzosopraano Lilli Paasikiven paras rooli on oopperanjohtaja – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. heinäkuuta!

  Mezzosopraano Lilli Paasikivi on herkästi innostuva, energinen ja räväkkä taiteilijapersoona. Hän lähtee mielellään mukaan uusiin avauksiin ja heittäytyy niihin täysillä. Aloittaessaan Suomen kansallisoopperan taiteellisena johtajana elokuussa 2013 Lilli lupasi rohkeita linjanvetoja.

Sivut