Hyppää pääsisältöön

Harri Holkeri

 • Perseen myynti ja nahkurin orret – testaa tietosi Suomen poliitikkojen letkautuksista!

  15.04.2019 Elävä arkisto

  Kuka sanoi ja mitä? – testaa tietämyksesi!

  Suomen monenkirjavassa poliittisessa historiassa on sanansäilä lentänyt niin istuntosaleissa kuin turuilla ja toreilla. Monet lausahdukset ovat jääneet elämään aivan omaa elämäänsä vielä vuosien jälkeenkin. Elävä arkisto koosti niitä leikkimieliseen testiin. Kuka sanoi ja mitä? – testaa tietämyksesi!

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  11.01.2019 Elävä arkisto

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Itse asiassa kuultuna: Pertti Paasio

  15.12.2017 Yle TV1

  Miten ministeri Pertti Paasio näkee uransa nyt?

  Ministeri Pertti Paasion elämä on ollut politiikkaa täynnä. Miten hän näkee uransa nyt?

 • Valtiolliset hautajaiset harvinaisia – järjestettiin viimeksi Holkerille kuusi vuotta sitten

  14.05.2017 Yle Uutiset

  Presidentti Mauno Koiviston valtiollisten hautajaisten päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu.

 • Mantila: Presidentti Koiviston hautajaisten ajankohta selvinnee alkuviikosta

  13.05.2017 Yle Uutiset

  Edellisen kerran valtiolliset hautajaiset on järjestetty presidentille yli kolme vuosikymmentä sitten.

 • "Todisteet pöytään" - Kärkipoliitikoiden vaikea suhde median kanssa

  02.12.2016 Yle Uutiset

  Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole ainoa, jolla on ollut vaikeuksia suhteessa mediaan. Yle Uutiset keräsi kuuluisimpien tapausten taustat.

 • 25 vuotta GSM-puheluita – ”Holkerin puhelin” Nokia 6050 toimii edelleen

  24.07.2016 Yle Uutiset

  Maailman ensimmäinen GSM-puhelinverkko avattiin Suomessa heinäkuussa 1991. Suomen lopulta maailmanmaineeseen johtaneet GSM-puhelut olisivat voineet alkaa jo paljon aikaisemmin, mutta Helsingin puhelinyhdistyksen toive omasta matkapuhelinverkosta tyrmättiin valtiollisen Telen monopolia varjelleessa Posti- ja telehallituksessa.

 • A short history of Finnish interview walkouts

  09.09.2015 Yle News

  Finland's Defence Minister Jussi Niinistö caused a kerfuffle this week when he threatened to walk out of an Yle interview when the interviewer pressed him on a controversial appointment of a senior official. He wasn't the first to threaten to leave however--others have even followed through and depart when they didn't like the questions.

 • Suomalaisten tv-haastattelujen ulosmarssien lyhyt historia – videokooste

  09.09.2015 Yle Uutiset

  Tv-haastattelujen tuoma julkisuus ei ole aina miellyttänyt poliitikkoja tai muita julkisuuden henkilöitä. Poliitikkojen ulosmarssien modernin historian lähtölaukaus ammuttiin tapaninpäivänä vuonna 1970.

 • SMP jätti hallituksen 1990 – puolueen ainoa ministeri ei suostunut eroamaan

  02.07.2015 Elävä arkisto

  SMP:n ainoa ministeri ei suostunut eroamaan hallituksesta

  Vuonna 1990 Suomen hallitus repesi, kun budjettineuvotteluiden yhteydessä kansaneläkettä ei uudistettu SMP:n haluamalla tavalla. Puolue siirtyi oppositioon. Hankalaksi kuvio muuttui, kun sen ainoa ministeri Raimo Vistbacka ei suostunut eroamaan hallituksesta.

 • Jasser Arafatin Suomen vierailu jakoi mielipiteitä

  23.06.2015 Elävä arkisto

  Kiistelty PLO-johtaja Jasser Arafat vieraili Suomessa 1989.

  Kun Suomen hallitus joulukuussa 1988 esitti Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n johtajalle vierailukutsun, aiheutti se valtavasti keskustelua sekä puolesta että vastaan. Nousseesta kohusta huolimatta Jasser Arafat saapui maahan 16. tammikuuta 1989 ja tapasi kahden päivän aikana koko Suomen poliittisen johdon.

 • Näkökulma: Sinipuna tiensä päässä

  23.03.2015 Yle Uutiset

  Vajaan kolmenkymmenen vuoden aikana kummankin puolueen kannatus on muuten romahtanut niin alas, että Timo Soinin pilkkaamien takiaispuolueiden kannatusluvut eivät ole kaukana, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Kimmo Henriksson.

 • Kokoomus haluaa vapautuvan Kelan johtajapaikan

  16.12.2014 Yle Uutiset

  Kansaneläkelaitoksen valtuutetut päättivät tiistai-iltana, että Kelan johtajamäärä säilyy ennallaan kolmessa. Kokoomusedustajan mukaan täytettävä johtajan paikka kuuluu kokoomukselle.

 • Kotimainen näköpuhelin oli kaukonäköinen keksintö

  27.10.2014 Elävä arkisto

  Suomalainen näköpuhelin oli 80-luvun Skype.

  Suomessa kehitettiin näköpuhelin jo parikymmentä vuotta ennen Skype-nettipuhelujen aikaa. Laitteet olivat kuitenkin kalliita, eikä kasvokkain käydyistä puheluista tullutkaan toivottua hittiä 1980- ja 1990-luvuilla. Humoristiset toimittajat tarjosivat keksinnölle käyttöä mm. puhelinsensseissä tai hammaslääkärien etätarkastusvälineenä.

 • Porvarilehtien valta-asema huolestutti 1960-luvun lopulla

  22.10.2014 Elävä arkisto

  Kuinka puolueettomuus ja sananvapaus toteutuu, kun vain porvarilehdet jyräävät myynneissä? ”Sanan vapaus – rahan vapaus” -reportaasissa ruoditaan lehdistön muuttumista suurteolliseksi toiminnaksi.

 • Pääministeri Holkeri kehotti suomalaisia syömään silakkaa

  04.09.2014 Elävä arkisto

  Harri Holkeri kehotti kansalaisia syömään silakkaa

  Kun Suomen talous alkoi vajota entistä ankarampaan taantumaan 1990-luvun alussa, kansalaisilta alkoi kantautua päättäjien korviin valituksia elinkustannusten noususta ja erityisesti elintarvikkeiden korkeista hinnoista. Mutta kokoomuslaisen pääministerin Harri Holkerin mielestä syy korkeisiin ruokamenoihin johtui suomalaisista itsestään.

 • 18.11. Teeman Elävä arkisto: Sanomalehti

  17.04.2014 Yle Teema

  2000-luvun mediamurroksen keskellä perinteiset sanomalehdet ovat joutuneet kokemaan suuria muutoksia. Arkisto-ohjelmissa katsotaan 125-vuotiaan Helsingin Sanomien ja vähän muidenkin sanomalehtien menneisyyteen.

 • Pekka Ervasti: Vitsivitsivitsi!

  27.09.2013 Yle Uutiset

  Kun äänestyslippu uurnaan vilahtaa, vaalilupaus roskikseen solahtaa, kirjoittaa Pekka Ervasti blogissaan.

 • Holkeri ampuu alas Donnerin uhkakuvat

  09.09.2013 Elävä arkisto

  Eduskunnan kyselytunnilla ei säästytä nauruilta kansanedustaja Jörn Donnerin tiedustellessa hallituksen valmiudesta reagoida kansainvaelluksiin. Miten vuoden 1990 Suomi on valmistautunut uusien kansainvälisten kriisien edessä?

 • Virkamiesten hovikuljettaja kuuntelee ja vaikenee

  25.04.2013 Yle Uutiset

  Jämsänkoskelainen Pauli Salminen toimi virkamiesten autonkuljettajana lähes 40 vuoden ajan. Luottokuskin takapenkillä istui aikanaan kyydittäviä aina maaherrasta ministeriin.

Sivut