Hyppää pääsisältöön

Johannes Virolainen

 • Eduskunta onnitteli Kanervaa ennätyksestä

  15.09.2017 Yle Uutiset

  Puhemies Lohela toivoi Kanervan parantavan ennätystä vielä pitkään.

 • Taidemaalari Ilja Glazunov on kuollut

  10.07.2017 Yle Uutiset

  Venäläinen taidemaalari oli 1970-luvulla suomalaisten seurapiirien lemmikki ja presidentti Kekkosen hovimaalari.

 • Eduskunnan kuppilassa vaihtuu valta: "Iltaistunnoista ei tule mitään, ellei Kaisu ole kahvilassa"

  18.12.2016 Yle Uutiset

  Eduskunnassa on anniskeluoikeudet, mutta puhujanpönttöön kipuaa enää harvoin humalaisia kansanedustajia. Yöistunnoissa maistuu yhä makkara.

 • Jari Korkki: Harakka huttua keittää

  16.12.2016 Yle Uutiset

  SDP:n puheenjohtajakisaan lähdetään jos oikein maanitellaan – ja silloinkin haastetaan ihan joku muu kuin puoluejohtaja, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

 • Kolumni: Trump teki palveluksen demokratialle ja uudistumiselle

  10.11.2016 Yle Uutiset

  Donald Trumpin mykistävä voitto on aiheuttanut eri puolilla maailmaa laajaa kommentointia ja kohua. Markus Leikola sai toimeksiannon löytää Trumpin valinnasta hyviä puolia.

 • Pekka ja Pätkä homoina – tällainen elokuvasta piti tulla

  20.09.2016 Kulttuuricocktail

  Pekka Lehto suunnitteli Pekka ja Pätkä homoina -elokuvaa.

  Kulttuuripiireissä on vuosikymmeniä kiertänyt ajatus vähän erilaisesta Pekka ja Pätkä -elokuvasta. Pisimpään asian kanssa on askaroinut elokuvaohjaaja Pekka Lehto. Hän halusi taistella homofobiaa vastaan, mutta rahoittajat ja näyttelijät kauhistuivat. Lehdon mukaan valtioneuvos Johannes Virolainen oli harvoja rohkeita ja lupautui jopa hankkeen suojelijaksi.

 • Paavo Väyrynen: Itsenäinen Suomi, eheytynyt Pohjola

  21.07.2016 Yle Uutiset

  Euroopan parlamentti on nyt kesälomalla. Omaan kesääni kuuluu taas teatteriharrastus. Uuden näytelmäni ”Urho ja hänen kisällinsä” ensi-ilta on perjantaina, ja näytöksiä on kaikkiaan kahdeksan. Näytelmä kytkeytyy työhöni Euroopan parlamentissa. Se perustuu menneisiin tapahtumiin, mutta liittyy myös nykypäivään ja tulevaisuuteen, kirjoittaa europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

 • 7.6. Teeman Elävä arkisto: Neuvostoliitto tutuksi

  06.06.2016 Yle Teema

  Miten rakennettiin hyvät naapurisuhteet NL:ään

  Teeman Neuvostoliitto-viikon kunniaksi kerromme, millaisista aineksista rakennettiin hyvät naapurisuhteet suureen ja mahtavaan.

 • Elokuva kirjoittaa terävästi

  17.03.2016 Kulttuuri

  Juha Hurme katsoi 48 elokuvaa, kovin kärki oli kirkas.

  Näin Tampereen 46. elokuvajuhlilla 48 elokuvaa, joista 42 lukeutui kahteen kotimaiseen kilpailusarjaan, yli ja alle 30-minuuttisiin. Pitkät kilpailijat, kahdeksan kappaletta, olivat kaikki huolella tuotettuja, ajateltuja ja tasokkaita dokumentteja. Alle puolituntisia dokumentteja löytyi yhdeksän kappaletta.

 • Puna-armeija purki sotilastukikohtansa ja palautti Porkkalan yllättäen

  22.01.2016 Elävä arkisto

  Neuvostoliitto palautti Porkkalan 60 vuotta sitten.

  Kun Neuvostoliitto 26. tammikuuta 1956 purki Suomen maaperällä olevan sotilastukikohtansa ja päätti palauttaa Porkkalan vuokra-alueen, huokaistiin Suomessa helpotuksesta. Pahimmat vaaran vuodet olivat vihdoin ohi. Porkkalan palautus oli iso uutinen myös ulkomaisissa lehdissä. Alue oli ollut puna-armeijan sotilastukikohtana vuodesta 1944 lähtien.

 • Jasser Arafatin Suomen vierailu jakoi mielipiteitä

  23.06.2015 Elävä arkisto

  Kiistelty PLO-johtaja Jasser Arafat vieraili Suomessa 1989.

  Kun Suomen hallitus joulukuussa 1988 esitti Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n johtajalle vierailukutsun, aiheutti se valtavasti keskustelua sekä puolesta että vastaan. Nousseesta kohusta huolimatta Jasser Arafat saapui maahan 16. tammikuuta 1989 ja tapasi kahden päivän aikana koko Suomen poliittisen johdon.

 • Politiikan konkari Kyösti Virrankoski muistuttaa: "Vaalilupauksista pitää pitää kiinni"

  02.04.2015 Yle Uutiset

  Entinen kansanedustaja ja Euroopan parlamentin jäsen Kyösti Virrankoski arvostaa luotettavaa ja vaalilupauksensa pitävää politikkoa. Veteraanipoliitikon mukaan välillä voi joutua tekemään kompromisseja ja jopa antamaan periksi. Poliitikon on kuitenkin tärkeää pitää toiminnassaan yhtenäinen linja, olivatpa päätökset millaisia tahansa.

 • Heikki Vaiste toriparkkipäätöksestä: Pulinat pois, siitä tulee hieno

  18.11.2014 Yle Uutiset

  Jos Turun Toriparkki Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Vaisteen visio toteutuu, turkulaiset pystyvät pysäköimään autonsa toriparkkiin vuonna 2019.

 • ” Liioiteltua nöyristelyä” - Suomettumisesta puhutaan kun halutaan pelotella ja herättää tunteita

  19.09.2014 Yle Uutiset

  Suomettumis-sana nousee aika ajoin esille kun ulkopolitiikkaa ja maiden välisiä suhteita halutaan tarkastella kriittisesti. Saksassa sisäpoliittiseksi pelotteeksi lanseerattu termi aiheutti hämminkiä Suomessa, kun Der Spiegel-lehti kirjoitti aiheesta kantaaottavan artikkelin vuonna 1975.

 • Ministeri Virolaisen matkassa 1950- ja 1960-luvuilla

  28.02.2014 Elävä arkisto

  Arvovaltaista ulkopolitiikkaa, maanläheistä sisäpolitiikkaa

  Johannes Virolainen (1914–2000) oli sodanjälkeisen ajan merkittävimpiä suomalaisia politiikkoja, jonka vaiherikkaaseen uraan mahtui rutkasti arvovaltaista ulkopolitiikkaa ja maanläheistä sisäpolitiikkaa.

 • Kekkosen vuoden 1956 vaalikampanja

  11.02.2014 Elävä arkisto

  Kekkosen presidentivaalikampanja oli poikkeuksellisen näkyvä

  Urho Kekkosen kampanja vuoden 1956 presidentinvaaleissa oli silloisessa Suomessa poikkeuksellinen. Siihen kuului parinsadan puhetilaisuuden kiertue.

 • Johannes Virolainen olisi tänään satavuotias – katso filmikooste Elävästä arkistosta

  31.01.2014 Yle Uutiset

  Johannes Virolaisen syntymästä tulee tänään perjantaina kuluneeksi tasan sata vuotta. Juhlan kunniaksi valtiomiestä on muisteltu niin Vironperän museossa kuin Ylen Elävässä arkistossakin.

 • Pulinat pois – välähdyksiä Johannes Virolaisen uralta

  24.01.2014 Elävä arkisto

  Johannes Virolaisen (1914–2000) syntymän 100-vuotispäivän kunniaksi Elävä arkisto teki filmikoosteen Virolaisen huikean uran vaiheilta. Tervetuloa matkalle läpi viiden vuosikymmenen!

 • Peruskoulun vauhdittaja, "pakkoruotsin" isä

  04.11.2013 Yle Uutiset

  Valtioneuvos Johannes Virolainen muistetaan keskustapuolueen vahvana vaikuttajana ja ennätyksellisen pitkäaikaisena ministerinä. Virolaisen syntymästä on tammikuussa 100 vuotta.

 • M. A. Numminen: Päättäjien joulu

  17.12.2012 Elävä arkisto

  Lahjoja Suomen päättäjille jouluna 1980.

  Parhaita joululahjoja ovat ne, jotka ovat saajalleen tarpeellisia. M. A. Nummisella oli selvät sävelet siitä, mitä Suomen päättäjät kaipasivat jouluna 1980. Lahjalistansa Numminen puki laulun sanoiksi.

Sivut