Hyppää pääsisältöön

Kathryn Bigelow

 • "Miksi niin mukava nainen tekee niin väkivaltaisia elokuvia?" – Kathryn Bigelow ja Detroit

  06.03.2020 Yle Teema

  Oscar-voittaja ohjasi rajun tositarinan rotumellakasta.

  Oscar-voittaja Kathryn Bigelow ohjasi rajun ja väkivaltaisen draaman tositapahtumista Detroitin mellakoissa 1967. Bigelow on taas tunkeutunut miesten alueelle, mutta Detroitin väkivalta ei ole hohdokasta.

 • Näin elokuvia tehdään: jättisarja Women Make Film on tutkimusmatka naisten ohjaamien elokuvien historiaan

  23.02.2020 Yle Teema

  Suursarja elokuvien tekemisestä, kertojina naiset.

  Neljätoista tuntia, satoja elokuvia. Uusi suursarja elokuvasta ja elokuvien tekemisestä, kertojina naiset.

 • Hollywoodin poikakerho on tilastollisesti totta: Oscarit ovat miesten juhlaa

  19.02.2016 Yle Uutiset

  Oscar-palkinnot jakavaa Yhdysvaltain elokuva-akatemiaa on vuosia syytetty naisten sivuuttamisesta. Nyt kestomoitteiden tueksi on tilastotietoa. Kymmenen viime vuoden aikana alle viidesosa Oscar-ehdokkaista on ollut naisia.

 • Zero Dark Thirty on toteutettu arkisesti

  25.01.2013 Yle Uutiset

  11. lokakuuta 2001 terroristijärjestö al-Qaidan jäsenet kaappasivat Yhdysvalloissa neljä lentokonetta. Kaksi koneista lennettiin New Yorkissa sijainneen World Trade Centerin korkeuksiin kohonneisiin torneihin.

 • Oscarit: Kathryn Bigelow'n kohtalo puhuttaa

  11.01.2013 YleX

  Asiantuntijat ja kommentaattorit ovat ihmetelleet viesteissään ja kirjoituksissaan sitä, ettei hän kelpaa parhaiden ohjaajien listalle, vaikka itse elokuva saa suitsutusta ja muita ehdokkuuksia.

 • Bin Laden -elokuvasta poliittinen kiistakapula Yhdysvalloissa

  11.08.2011 Yle Uutiset

  Terroristijohtaja Osama bin Ladenin jahdista tehtävä elokuva on noussut poliitikkojen kiistelyn aiheeksi Yhdysvalloissa. Elokuvan ohjaajan on väitetty päässeen seuraamaan läheltä al-Qaida-johtajan metsästystä ja hänelle olisi annettu operaatiosta salattuja tietoja. Valkoinen talo on kiistänyt väitteet.

 • Tom Hanks -elokuva kuohuttaa Etelä-Amerikassa

  02.12.2010 Yle Uutiset

  Argentiina ja Paraguay ovat tuohtuneet tulevasta Tom Hanksin tähdittämästä elokuvasta. Oscar-voittaja Kathryn Bigelown ohjaama Triple Frontier kertoo kolmen maan raja-aluuesta, jonka kerrotaan olevan keskus terrorismin rahoittamiselle.

 • Armadillo kuvaa sodan helvettiä

  22.09.2010 Yle Uutiset

  Vanhan sanonnan mukaan sota on helvettiä. Viimeaikaisten elokuvien mukaan se on myös huume, johon jotkut jäävät koukkuun. Näin väitti Kathryn Bigelowin ohjaama, Irakin sodasta kertova ja kuudella Oscarilla palkittu draama The Hurt Locker. Nyt saman johtopäätöksen tekee tanskalainen dokumentti Afganistanissa palvelevista sotilaista.

 • Irakilaiset suhtautuvat The Hurt Locker -elokuvaan ristiriitaisesti

  08.03.2010 Yle Uutiset

  Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon voittanut The Hurt Locker on suosittu myös Irakissa. Moni irakilainen pitää elokuvaa kuitenkin yliampuvana ja viihteenä amerikkalaisille, kertoo YLE Uutisten toimittaja Olli-Pekka Sulasma Bagdadista.

 • Oscareita jaettiin 82. kerran

  08.03.2010 Yle Uutiset

  Elokuva-alan Oscar-palkinnot on jaettu Los Angelesissa. Pöydän putsasi Irakiin sijoittuva sotaelokuva The Hurt Locker, joka sai peräti kuusi Oscaria. Elokuva palkittiin muun muassa parhaana elokuvana ja sen ohjaaja Kathryn Bigelow sai ensimmäisenä naisena parhaan ohjauksen Oscarin.

 • Parhaan ohjaajan Oscar ensimmäistä kertaa naiselle

  08.03.2010 Yle Uutiset

  Elokuva-alan arvostetut Oscar-palkinnot on jaettu Los Angelesissa. Historiaa on rikottu ojentamalla parhaan ohjauksen Oscar ensimmäistä kertaa naiselle. Palkinnon sai Kathryn Bigelow elokuvasta The Hurt Locker, joka keräsi kuusi voittoa .

 • Ex-aviopari kamppailee Oscar-palkinnoista

  07.03.2010 Yle Uutiset

  Elokuvamaailman Oscar-palkinnot jaetaan sunnuntaina Los Angelesissa. Palkintoseremonia järjestetään Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kovin palkintokamppailu käydään ex-avioparin välillä.

 • The Hurt Locker -elokuvan tuottaja sai porttikiellon Oscar-gaalaan

  03.03.2010 Yle Uutiset

  Yksi sunnuntain Oscar-gaalan ennakkosuosikeista, Kathryn Bigelow'n ohjaama The Hurt Locker, on joutunut vaikeuksiin. Elokuvan tuottajalta on evätty pääsy gaalaan. Tuottaja Nicolas Chartier yritti vaikuttaa etukäteen juryn mielipiteisiin.

 • The Hurt Lockerin tuottajalle porttikielto Oscar-gaalaan

  03.03.2010 Yle Uutiset

  Sunnuntain Oscar-gaalan ennakkosuosikki The Hurt Locker -elokuva on joutunut vaikeuksiin vain muutama päivä ennen palkintojen jakoa. Elokuvan tuottaja ei pääse gaalaan yritettyään vaikuttaa palkinnoista päättävien mielipiteeseen. Tiistaina elokuvan tekijät haastettiin myös oikeuteen.

 • The Hurt Locker keräsi Bafta-palkintoja Lontoossa

  22.02.2010 Yle Uutiset

  The Hurt Locker, pienen budjetin elokuva Irakin sodasta, on saanut kuusi Britannian elokuva- ja televisioalan Bafta-palkintoa. Elokuva valittiin myös vuoden parhaaksi.

 • Avatar ja The Hurt Locker keräsivät eniten Oscar-ehdokkuuksia

  02.02.2010 Yle Uutiset

  Yhdysvalloissa on julkistettu Oscar-ehdokkuudet. Scifi-seikkailu Avatar ja sotaelokuva Hurt Locker saivat molemmat yhdeksän ehdokkuutta mukaan lukien ehdokkuudet parhaaksi elokuvaksi.

 • Avatar ja The Hurt Locker kilpailevat Oscar-ehdokkuuksista

  02.02.2010 Yle Uutiset

  Oscar-ehdokkuudet julkistetaan tänään Yhdysvalloissa. Ehdokkuudet julkistetaan Los Angelesissa puoli neljältä iltapäivällä Suomen aikaa.

 • Tähtihetki: The Hurt Locker

  27.11.2009 Yle Uutiset

  Kathryn Bigelow'n The Hurt Locker on ehditty julistaa yhdeksi maailman parhaista sotaelokuvista. Se voi toki olla sitäkin, sanoo Anu Silfverberg.