Hyppää pääsisältöön

Amos Oz

 • Israelilainen kirjailija Amos Oz on kuollut

  28.12.2018 Yle Uutiset

  Amos Oz kuoli 79-vuotiaana. Hän sairasti viimeisinä aikoinaan syöpää.

 • Kuka saa kirjallisuuden Nobelin 2017?

  05.10.2017 Kirjojen Suomi

  Kirjallisuuden Nobel-palkinnon saaja julkistetaan klo 14

  Ruotsin akatemia ilmoittaa torstaina klo 14 tämänvuotisen kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan. Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen esittelee ennakkosuosikkeja ja pohtii, mitkä seikat vaikuttavat valintaan.

 • Israelilaiskirjailija Amos Oz on vedonlyöjien Nobel-suosikki

  22.09.2009 Yle Uutiset

  Israelilainen Amos Oz saa kirjallisuuden tämävuotisen Nobel-palkinnon, mikäli vedonlyöjien ennakkoaavistuksiin on luottamista. Ozin nimi ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa esillä Nobel-spekulaatioissa, mutta tällä kertaa hän on Ladbrokes-vedonlyöntitoimiston asiakkaiden ykkösveikkaus.

 • Israelin kulttuuriboikotti hellittää Egyptissä

  11.06.2009 Yle Uutiset

  Egypti julkaisee arabiankieliset käännökset israelilaisten Amos Ozin ja David Grossmanin romaaneista. Käännökset ovat historiallisia, sillä Egypti on tähän saakka pitänyt Israelia ankarassa kulttuuriboikotissa.

 • Nobel-veikkaus käy kiivaana ennen kirjallisuuspalkinnon julkistamista

  11.10.2007 Yle Uutiset

  Yhdysvaltalainen Philip Roth on vedonlyöjien suosikki kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajaksi. Rothilla on pienin voittokerroin vedonlyöntiyhtiö Ladbrokesin listalla muutama tunti ennen palkinnon julkistamista.

 • Amos Ozin tuore romaani kertoo unelman särkymisestä

  01.10.2007 Yle Uutiset

  Israelin kansainvälisesti tunnetuimman nykykirjailijaln Amos Ozin viimeisin romaani Tarina rakkaudesta ja pimeydestä on juuri ilmestynyt suomeksi. Omaelämäkerrallisessa teoksessaan Oz kuvaa Jerusalemiin siirtolaisena tulleiden juutalaisten elämää ja Israelin syntyä.

 • Prix Europa -kilpailu alkoi

  14.10.2006 Yle Uutiset

  Viikon mittainen Prix Europa -kilpailu käynnistyi lauantaina Berliinissä. Mukana on kahdeksan Ylen tuotantoa, jotka kilpailun esiraati on valinnut kilpailemaan Euroopan parhaiden ohjelmien palkinnoista.

 • Kahdeksan Ylen ohjelmaa kilpailee Prix Europasta

  28.08.2006 Yle Uutiset

  Prix Europa –kilpailun esiraati on valinnut kahdeksan Ylen tuotantoa kilpailemaan Euroopan parhaiden ohjelmien palkinnoista Berliinissä lokakuussa. Kyseessä on Euroopan mittavin mediakilpailu, joka viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa.