Hyppää pääsisältöön

Jouluseimi

 • Saksalainen joulu – Weihnachten in Deutschland

  19.11.2014 Oppiminen

  Saksalaisia joulutapoja ja -reseptejä.

  Joulu on saksalaisille vuoden tärkein juhla, jonka juhlinta aloitetaan hyvissä ajoin. Ensimmäiset merkit joulun lähestymisestä nähdään kaupoissa jo lähes heti kesän alennusmyyntien loputtua.

 • Italialainen jouluseimi - matka mystisestä luolamessusta kaupunkinäkymiin

  16.12.2013 Oppiminen

  Seimikuvaelman ajatus on: Jeesus syntyi arjen ytimeen.

  Italialainen seimikuvaelma loistaa loppiaiseen saakka, jolloin vanha joulu tietäjineen kruunaa juhlan. Seimi on alueellinen mikrokosmos, jossa maisemat, rakennukset, kasvit, eläimet ja ihmisten askareet kasvavat niin runsaiksi, että itse seimeä on kaiken keskeltä vaikea löytää. Silti seimikuvaelman ajatus on pelkistetty ja universaali: Jeesus syntyi arjen ytimeen ajasta, paikasta ja tilanteesta huolimatta.

 • Espanjalainen joulu – Navidad en España

  20.11.2013 Oppiminen

  Alueellinen erilaisuus kukoistaa Espanjan jouluperinteissä.

  Millainen on joulu maassa, jossa alueellinen erilaisuus kukoistaa? Tuleeko espanjalaisiin koteihin Joulupukki vai tervehtivätkö Itämaan tietäjät? Katalonian seimihahmoissa riittää ihmettelemistä epäilyttävästi kykkivine ukkoineen. Barcelonan joulu huipentuu komeaan loppiaisseremoniaan satamassa. Jouluruokaperinne yhdistää Espanjan kulttuurimosaiikkia.

 • Italialainen joulu – Natale in Italia

  19.11.2013 Oppiminen

  Joulunajan perinteitä sekä jouluruokaa Italiasta.

  Joulunajan juhlakausi on Italiassa loisteliasta aikaa – näyteikkunat, ravintolat ja liikkeet panevat visuaalisesti parastaan. Kaupungit – suuret ja pienet – sytyttävät jouluvalot ja tälle hehkutukselle saa hakea vertaa. Pahimmat kilpailijat lienevät Ranska ja Espanja.