Hyppää pääsisältöön

The Rolling Stones

 • Mick Jagger sydänleikkaukseen – odotetaan palaavan lavoille kesään mennessä

  01.04.2019 Yle Uutiset

  Rolling Stones -yhtyeen keulamiehen odotetaan toipuvan täysin sydänleikkauksesta.

 • Rockin palkkasoturit kertovat

  14.02.2019 Yle Teema

  Bowien "sideman" Earl Slick jututtaa taustamuusikoita.

  David Bowien ”sideman”, kitaristi Earl Slick jututtaa taustamuusikoita.

 • Andy McCoy kovat piipussa

  17.10.2018 Elävä arkisto

  Kitaramestari tarinoi leikkaamattomasti vuonna 1995.

  Heli Nevakare jututti huhtikuisessa Helsingissä 1995 Andy McCoyta ja tämän Live Ammo -yhtyettä. Maestron suu käy sujuvasti kolmella kielellä, ja tarinaa tulee heroiininitkuissa soitetusta keikasta rahanahneeseen Mick Jaggeriin. Leikkaamaton haastattelu on lähes kokonaan ennenjulkaisematonta materiaalia.

 • Tärkeät kokemukset eletään uudelleen musiikin kautta: tutut artistit ja tapahtumat tarjoavat musiikillisia sukupolvikokemuksia

  27.07.2018 Yle Uutiset

  Vuosikymmenien kokemukset elävät vielä keikkalavoilla Guns N' Rosesin ja AC/DC:n ja nyt myös rap-musiikin kautta.

 • Robert Frank kuvasi eksyneiden, hullujen, kapinallisten ja surullisten ihmisten Amerikkaa – uusi intiimi dokumenttielokuva kuvaa nyt häntä

  20.04.2018 Yle Teema

  Don't Blink: Robert Frank avaa valokuvan kevään Teemalla.

  Dokumenttielokuva Don’t Blink: Robert Frank on intiimi muotokuva valokuvaajalegendasta. Se saa ensi-iltansa Teemalauantaissa 21.4. Sen jälkeen esitetään Jim Jarmuschin läpimurtotyö Muukalaisten paratiisi – koska senkin yllä leijuu Robert Frankin henki.

 • Suomalainen lapsenlikka tapasi 1960-luvun popjulkkikset

  06.04.2018 Elävä arkisto

  Au pair Hilkka Ikonen raportoi svengaavasta Lontoosta.

  Hilkka Ikonen (os. Kantelinen) työskenteli au pairina 1960-luvun "svengaavassa Lontoossa". Lastenhoidon ohessa hän toimi mm. Iskelmä-lehden ja Yleisradion pop-kirjeenvaihtajana haastatellen monia aikakauden tähtiä kuten The Beatlesia, Rolling Stonesia, Manfred Mannia ja Cliff Richardia.

 • Teeman lahjapaketit 2017

  15.12.2017 Yle Teema

  Paketteja joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12

  Teeman perinteisiä lahjapaketteja avataan taas jouluaatosta loppiaiseen – sekä yksi bonuspaketti. Paketit televisiossa joka päivä kello 12.

 • Jussi Niemi – kummitusmies Matti Nykäsen hittien takana

  06.12.2017 Musiikki

  Jussi Niemi - tuntematon nero Matti Nykäsen taustalla

  Jussi Niemi on mies, jonka nimi ei sano paljoakaan nuoremmalle yleisölle. Suomalainen viihdemusiikkibisnes on kuitenkin vannonut hänen nimeensä jo puolen vuosisadan ajan.

 • Olé, Olé, Olé! Havana Moon! Komea tuplakattaus The Rolling Stonesia

  28.04.2017 Yle Teema

  Kiertue Latinalaisessa Amerikassa huipentuu Kuubaan.

  Ikinuori Rolling Stones kiersi Latinalaisessa Amerikassa helmi-maaliskuussa 2016. Kiertueesta tehtiin sekä dokumenttielokuva Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America että konserttielokuva Havana Moon. Tunnelma oli kuussa. “Rollarit ovat uskonto täällä”, totesi yksi kiihkeä fani.

 • Rolling Stones, Nick Cave, Ella Fitzgerald, Kent, Coenin veljekset, Wong Kar-wai... Teeman loppukevään lauantai-illoissa on runsaasti musiikkia

  26.04.2017 Yle Teema

  Teemalauantait ja musiikkidokumentit 29.4.–3.6.

  Vierivät kanavat eivät sammaloidu: Teemalauantait muuttavat kanavapaikalle 5 ja saavat seuraa musiikkidokumenteista. Joskus koko ilta on musiikkia, joskus dokumenttia ja elokuvaa, useimmiten kaikkea tätä. Uuden ajan avaa The Rolling Stones. Ohjelmistossa mm. Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä, Coenin veljesten Inside Llewyn Davis, muoti- ja museomaailman kuvaus Toukokuun ensimmäinen maanantai, kaksiosainen dokumentti Kent-yhtyeen jäähyväisistä, dokumentti sata vuotta sitten syntyneestä Ella Fitzgeraldista, Shirley Clarken jazzklassikko Ornette: Made in America, Gene Tierney technicolor-väreissä... Entistä musiikkipitoisemmat lauantai-illat Teemalla alkavat jo kello 20.

 • Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

  21.03.2017 Elävä arkisto

  Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

  Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

 • Iltatähden lento keskeytyi, kun 1970-luvun loppu läheni

  13.01.2017 Elävä arkisto

  Vuonna 1979 Iltatähti sammui – joskin vain väliaikaisesti.

  TV2:n musiikkiohjelma Iltatähti juhli viisivuotista taivaltaan keväällä 1978. Juontajat vaihtuivat Matti Kyllösestä Tapani Ripattiin, mutta vuosikymmenen taitteen lähestyessä himmeni myös Iltatähti – vaikkakin vain väliaikaisesti. Ennen sitä se ehti kuitenkin tallentaa mm. Eppu Normaalin ja Popedan ensimmäiset tv-esiintymiset.

 • Rolling Stonesin Mick Jaggerista, 73, jälleen isä

  08.12.2016 Yle Uutiset

  Jaggerilla on ennestään jo seitsemän lasta. Hän on myös isoisä ja isoisoisä.

 • Performance on kulttielokuva Lontoon alamaailmasta

  21.11.2016 Yle Teema

  Gangstereita ja rockia, pääosissa Mick Jagger ja James Fox

  1960-luvun lopun Lontoon alamaailma ja alakulttuurit kohtaavat sadistisen gangsterin piiloutuessa rock-tähden taloon. Svengaava Lontoo -Teemalauantaissa nähdään yksi eriskummallisimmista – ja monen mielestä myös parhaista – brittielokuvista kautta aikojen: Donald Cammellin ja Nicolas Roegin ohjaama Performance, pääosissa Mick Jagger, James Fox ja Anita Pallenberg.

 • Proge ja fuusiomusa tahdittivat Iltatähden ennätysvuotta 1976

  18.10.2016 Elävä arkisto

  Suosikkisarja tarjosi vastapainoa "kauppamiesten tavaralle".

  TV2:n Iltatähti-musiikkiohjelmalla oli vuonna 1976 enemmän lähetyksiä kuin koskaan muulloin. Se koki musiikkipoliittiseksi tehtäväkseen nostaa esiin kunnianhimoisia kokeiluja vastapainoksi "kauppamiesten tavaralle". Jälkipolville säilyneisiin arkistoaarteisiin kuuluvat mm. Sorvali–Hurmerinta Bandin, Nono Söderbergin, Royalsin, Piirpauken, Steeleye Spanin, Chicago Overcoatin ja Kontravirtasen esiintymiset.

 • Rockin dinosaurukset kokoontuvat aavikolla – mitä siitä pitäisi ajatella?

  08.10.2016 Yle Uutiset

  Desert Trip -festivaalin lavalle Kaliforniassa nousevat viikonloppuna The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters ja The Who. Musiikkitoimittaja Pekka Laine puntaroi, onko kyseessä uhka vai mahdollisuus.

 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Rolling Stones vaatii Trumpia lopettamaan musiikkinsa käyttämisen

  04.05.2016 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain presidentiksi tähtäävän Donald Trumpin kampanjatilaisuuksissa on soitettu ahkerasti muun muassa hittiä Start Me Up.

 • Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Roger Waters ja Paul McCartney vihjaavat yhteisesiintymisestä

  03.05.2016 Yle Uutiset

  Yhteisesiintymisestä on huhuttu jo kauan, mutta nyt juoruille on saatu vahvaa pontta. The Rolling Stones, The Who, Roger Waters, Bob Dylan ja Paul McCartney ovat julkaisseet lähes samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa videot, jotka päättyvät sanaan lokakuu.

Sivut