Hyppää pääsisältöön

Eric Clapton

 • Ginger Baker oli huikea rumpali, mutta ihmisenä järkyttävä – toimittaja hautasi katastrofaalisen haastattelun vuosiksi

  12.10.2019 Kulttuuricocktail

  Ginger Bakerin päin seiniä mennyt haastattelu.

  80-vuotiaana kuollut Ginger Baker oli rumpalina mahtava, mutta ihmisenä sietämätön. Hän antoi viisi vuotta sitten Helsingissä haastattelun toimittaja Janne Flinkkilälle. Kokemus oli Flinkkilälle niin painajaismainen, että hän päätti julkaista tekstin vasta Bakerin kuoleman jälkeen. Tässä se nyt on.

 • Rokumentin liput tulleet myyntiin

  29.10.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Suomen suurimman musiikkielokuvafestivaalin valkokankaalla Joensuussa nähdään tänä syksynä valovoimaisia tähtiä.

 • Fender Stratocaster vai Gibson Les Paul? Testaa sähkökitaratietosi!

  19.05.2017 Kulttuuricocktail

  Montako kitaraa tunnistat?

  Kulttuuricocktailin kitaraviikon kunniaksi haluamme ilahduttaa ja ahdistaa teitä helpolta näyttävällä kysymyssarjalla. Lähes kaikki varmasti tietävät Fenderin mutta entäs Danelectro tai Epiphone tai Schecter? Oletko kitaratietäjä vai enemmänkin nokkahuilunsoittaja?

 • Play it Loud: Marshall-vahvistimen tarina

  05.01.2017 Yle Teema

  Jim Marshallin vahvistin mullisti rock-musiikin

  Vuonna 1962 lontoolainen soitinkauppias Jim Marshall kehitti kitaravahvistimen, joka mullisti rock-musiikin ja toi hänelle mm. lisänimen "The Father of Loud".

 • Yle Live: Eric Clapton, Slowhand at 70

  09.09.2016 Yle Teema

  Kitaristi juhli syntymäpäiväänsä konsertilla Albert Hallissa

  Eric Clapton juhli 70-vuotissyntymäpäiväänsä soittamalla seitsemän konsertin sarjan Royal Albert Hallissa Lontoossa. Samalla hän rikkoi 200 Albert Hallissa soitetun konsertin rajan.

 • B.B. Kingin muisto-illassa dokumenttielokuva ja konsertti

  04.09.2015 Yle Teema

  Teema muistaa Bluesin kuningasta sunnuntaina 6.9. klo 21.

  The Thrill Is Gone… Kitaristi B.B. King nukkui rauhallisesti ikiuneen 89-vuotiaana toukokuussa 2015. Bluesin kuningasta muistetaan dokumenttielokuvalla The Life of Riley sekä Royal Albert Hallissa vuonna 2011 taltioidulla konsertilla. Muistoillan dokumentti uusitaan pe 11.9. klo 23.05 ja konsertti la 12.9. klo 14.25.

 • Blueslegenda myi sielunsa paholaiselle

  09.01.2015 Kulttuuri

  Legendaarinen bluesmies Robert Johnson on aiheena Ranskassa juuri ilmestyneessä upeassa sarjakuva-albumissa nimeltä Love in Vain. Tarinan mukaan tämä kitaravirtuoosi hankki lahjakkuutensa myymällä sielunsa paholaiselle.

 • Rolling Stonesissa soittanut saksofonisti kuollut

  02.12.2014 Yle Uutiset

  Bobby Keys kuoli pitkälliseen sairauteen, uutistoimistot kertovat. Hän oli 70-vuotias. Rolling Stonesin lisäksi Keys on esiintynyt John Lennonin ja Eric Claptonin tuotannolla.

 • Fender hylkäsi pörssiin listautumisen

  21.07.2012 Yle Uutiset

  Kitaravalmistaja jätti listautumishakemuksen pörssiin viime maaliskuussa. Yhtiön toimitusjohtaja kertoo vetäytymisen johtuvan heikosta taloustilanteesta.

 • Soulbasisti Donald Dunn kuollut

  14.05.2012 Yle Uutiset

  Basisti, jolle "kitarassa oli liikaa kieliä" teki pitkän ja arvostetun uran monen nimekkään artistin rinnalla.

 • Rolling Stone valitsi maailman parhaat kitaristit – katso lista

  23.11.2011 YleX

  Arvostettu musiikkilehti Rolling Stone on laittanut maailman parhaat kitaristit järjestykseen.

 • Claptonin kitaroita huutokaupattiin 1,5 miljoonalla eurolla

  10.03.2011 Yle Uutiset

  Legendaarisen brittimuusikon Eric Claptonin kitarahuutokaupalla on kerätty New Yorkissa runsaat 1,5 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen.

 • Claptonin kitaroita huutokaupattiin 1,5 miljoonalla eurolla

  10.03.2011 Yle Uutiset

  Legendaarisen brittimuusikon Eric Claptonin kitarahuutokaupalla on kerätty runsaat 1,5 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen.

 • Eric Claptonin kokoelmasta huutokaupataan yli 70 kitaraa

  05.03.2011 Yle Uutiset

  Yli 70 legendaarisen brittimuusikon Eric Claptonin kitaraa huutokaupataan New Yorkissa ensi viikolla. Huutokaupan avulla kerätään rahaa Claptonin Karibialla sijaitsevalle alkoholi- ja huumevieroituskeskukselle.

 • Eric Clapton: Clapton

  30.11.2010 Yle Uutiset

  Eric Clapton on ollut aina niin arvostettu muusikko, ettei hänen ole koskaan tarvinnut lähteä levyntekoon marjanpoimijoiden kanssa, toteaa kriitikkomme Jake Nyman.

 • Keikkajärjestäjä vahvistaa: Clapton Suomeen

  25.10.2010 Yle Uutiset

  Eric Claptonin Suomen-konsertti on varmistunut. Kitaristilegenda konsertoi Helsingin Hartwall Areenalla 6. kesäkuuta.

 • SuomiTV: Eric Clapton Suomeen kesällä

  20.10.2010 Yle Uutiset

  Brittiläinen kitaristilegenda Eric Clapton saapuu esiintymään Suomeen kesäkuussa. SuomiTV:n tietojen mukaan Clapton konsertoi Helsingin Hartwall Areenalla 6. kesäkuuta.

 • Kitara on hyvä sijoitus

  22.04.2010 Yle Uutiset

  Sijoitus laatukitaraan voi tuottaa parhaimmillaan 12 prosentin vuosituoton, laskee haukiputaalainen kitarakeräilijä Sipo Ervasti. Harrastus lähti liikkeelle kitaransoitosta.

 • The Yardbirds Ilovaarirockin pääesiintyjä

  16.04.2010 Yle Uutiset

  Brittiläinen 1960-luvun huippuyhtye The Yardbirds on saatu Joensuuhun tulevan kesän Ilovaariockin pääesiintyjäksi. Yhtyeessä on soittanut muun muassa legendaarinen Eric Clapton. Kotimaista kärkikaartia edustaa heinäkuun 16. päivä pidettävässä tapahtumassa Tomost-yhtye ja Maarit.

 • Pori Jazz julkistaa loput esiintyjät pääsiäisen jälkeen

  24.03.2010 Yle Uutiset

  Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkosken mukaan ei ole tavanomaista, että Pori Jazz julkistaa esiintyjänsä ripotellen. Hän kertoo olevansa tyytyväinen kun torstain ja sunnuntain Kirjurin konserttien esiintyjäpaketti on saatu kasaan. Pääsiäisen jälkeen julkistetaan loput nimet.

Sivut