Hyppää pääsisältöön

Radion sinfoniaorkesteri

 • Antoine Tamestit soittaa solistina Jörg Widmannin alttoviulukonserton Suomen ensiesityksessä

  21.11.2017 RSO

  Konsertin johtaa Jukka-Pekka Saraste.

  RSO esittää Jörg Widmannin alttoviulukonserton ensi kertaa Suomessa 29.–30.11. Musiikkitalossa. Konserton solistina esiintyy teoksen 2015 Pariisissa kantaesittänyt Antoine Tamestit. RSO:n kunniakapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla ohjelmassa on myös Brucknerin kolmas sinfonia.

 • Katso suorana klo 18 – taidejohtajien näkemyksiä kulttuurin merkityksestä Suomessa

  20.11.2017 Yle Uutiset

  Keskustelemassa ovat Ateneumin Susanna Pettersson, Kansallisoopperan Lilli Paasikivi, Kansallisteatterin Mika Myllyaho ja Radion sinfoniaorkesterin (Yle) Hannu Lintu.

 • RSO juhlii 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen Liittoa ja kantaesittää Antti Auvisen orkesteriteoksen

  16.11.2017 RSO

  Konsertin solistina esiintyy viulisti Lisa Batiashvili.

  RSO esittää 90-vuotisjuhlakaudellaan yhteensä yhdeksän kantaesitystä, joista 24.11. on vuorossa Antti Auvisen teos Turbo Aria. Lisäksi konsertissa kuullaan Suomen ensiesityksenä Anders Hillborgin toinen viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Lisa Batiashvili. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa on myös Erkki Melartinin Traumgesicht ja Aleksandr Skrjabinin Ekstaasin runoelma.

 • Kylmän maan kuningatar on ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

  15.11.2017 Tietoa ohjelmista

  Ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

  Ainutlaatuinen radiota varten tehty ooppera

 • Lahden Hiihtäjäntiellä kasvoi kolme huippuviulistia

  13.11.2017 Klassinen

  Elina Vähälä ja Jussilan tytöt tekivät kaiken yhdessä.

  Lahdessa Salpausselän juurella ja Vesijärven rannalla on kaupunginosa nimeltään Tapanila. Siellä Elina Vähälä, Taija Angervo ja Maaria Leino kasvoivat naapureina ja tukivat toisiaan tiellään huippuviulisteiksi.

 • RSO:n omat muusikot Laura Vikman ja Jakob Dingstad Mozart-konsertin solisteina

  07.11.2017 RSO

  Konsertin johtaa Bernard Labadie.

  RSO:n omat muusikot, viulisti Laura Vikman ja alttoviulisti Jakob Dingstad ovat solisteina Bernard Labadien johtamassa konsertissa 15.11. Ohjelmassa on Mozartin kaksoiskonsertossa Sinfonia Concertante, Beethovenin Coriolanus -alkusoitto ja Mozartin sinfonia nro 39.

 • Matthew Whittallin pianokonserton Suomen ensiesitys kuullaan RSO:n ja PianoEspoo -festivaalin yhteistyökonsertissa

  02.11.2017 RSO

  Pianosolistina soittaa Risto-Matti Marin.

  RSO ja PianoEspoo-festivaalin yhteistyökonsertissa 10.11. kuullaan Matthew Whittallin pianokonserton Suomen ensiesitys. Kapellimestari Olari Eltsin johdolla konsertin ohjelmassa on myös Respighin ja Rahmaninovin teoksia.

 • Whittall - pohjoisen valon ja maiseman säveltäjä

  30.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Matthew Whittallin musiikki olisi helppo selittää työperäisen maahanmuuton malliesimerkiksi: pohjoisamerikkalainen minimalismi ja yleisöystävällisyys kohtaavat Suomi-modernismin sävellysteknisen taidon, ja musiikki kotoutuu kulttuuriimme ongelmitta, koska läsnä on Kanadan pohjoinen luonto. Mutta ehkä on parempi sanoa, että Whittall vain sattuu olemaan persoonallinen säveltäjä, jonka kolme laajaa orkesteri- ja kuoroteosta on viimein saatu tyylikkäälle potrettilevylle.

 • Huippuosaaminen teemana tieteen, taiteen ja urheilun yhteisessä Excellence in Finland -päivässä

  23.10.2017 RSO

  RSO kuuluu tieteen, taiteen ja urheilun yhteistyöverkostoon.

  Mitä huippuosaaminen on? Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on tieteen, taiteen ja urheilun välillä? Miten huippuosaamista voi tukea? Ensimmäistä kertaa järjestettävä Excellence in Finland -päivä kokoaa yli 300 tieteen, taiteen ja urheilun osaajaa yhteiseen seminaaripäivään oppimaan toisiltaan ja verkostoitumaan. RSO on yksi yhteistyöverkoston kumppaneista.

 • Hannu Linnulle Suomi-palkinto

  18.10.2017 RSO

  Palkinnot myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö.

  RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu palkittiin Vuosisadan Kulttuurigaalassa Suomi-palkinnolla. Suomi-palkinnon sai yhteensä yhdeksän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää. Palkinnot myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö ja ne jaettiin 18. lokakuuta 2017 Turussa.

 • RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu sai Suomi-palkinnon

  18.10.2017 Yleisradio

  Hannu Lintu sai Suomi-palkinnon.

  Hannu Lintu palkittiin työstään ylikapellimestarina. Häntä kiitetään myös mielipidevaikuttajana ja kulttuurin puolestapuhujana.

 • RSO - 90 vuotta suomalaisen musiikin menestystarinaa rakentamassa

  11.10.2017 RSO

  Radio-orkesteri esiintyi ensimmäisen kerran 1.9.1927

  RSO juhlii kuluvalla kaudella 90. toimintavuottaan. 10-jäseninen Radio-orkesteri esiintyi ensimmäisen kerran 1.9.1927 Aleksanterinkatu 46:n studiossa, Helsingissä.

 • Christian Tetzlaff soittaa Bartókin molemmat viulukonsertot RSO:n solistina

  10.10.2017 RSO

  RSO aloittaa 18.10. Lutoslawskin sinfonioiden sarjan.

  Saksalaisviulisti Christian Tetzlaff esiintyy RSO:n solistina 18.–19.10. Musiikkitalossa. Hän soittaa ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Béla Bartókin molemmat viulukonsertot. Lisäksi ohjelmassa on Witold Lutoslawskin sinfonia nro 4, jonka myötä RSO ja Hannu Lintu aloittavat Lutoslawskin sinfonioiden esitys- ja levytysprojektin.

 • Prokofjevin väkevä musiikki soi Eisensteinin Aleksanteri Nevski -elokuvassa

  05.10.2017 RSO

  RSO:n kanssa esiintyvät Anna Danik ja Musiikkitalon Kuoro.

  RSO:n elokuvakonsertissa nähdään 13.10. Sergei Eisensteinin 1938 ohjaama Aleksanteri Nevski, johon musiikin on säveltänyt Sergei Prokofjev. Konsertin johtaa Frank Strobel, joka esiintyy myös Ennen konserttia -keskustelutilaisuudessa klo 18 toimittaja J. P. Pulkkisen kanssa Musiikkitalon päälämpiössä.

 • Prokofjev sopii edelleen Mustoselle - mutta siinä se

  02.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Kun Olli Mustosen levytys kolmesta Prokofjevin pianokonsertosta viime vuonna ilmestyi, ilahduin suuresti kahdesta seikasta. Ensinnäkin Mustonen oli levyttänyt materiaalia, joka sopi hänen korkeaoktaaniselle tyylilleen eikä tuottanut mitään kummallisuuden kokemusta. Ja toiseksi Mustonen tuntui löytäneen soittoonsa uusia, laveita ja pehmeitä värisävyjä Hannu Linnun johtaman RSO:n tukemana. Uudella levyllä kuullaan konsertoista loput kaksi, ja edelleen musiikki istuu kuin hansikas - mutta laveus ja pehmeys eivät jatka voittokulkuaan.

 • Gramophone-palkittu Vilde Frang soittaa Brittenin viulukonserton RSO:n solistina

  26.09.2017 RSO

  Ohjelmassa myös mm. Berlioz'n Fantastinen sinfonia.

  Norjalainen viulisti Vilde Frang esiintyy RSO:n solistina 4.10. Musiikkitalossa. Frang tulkitsee Brittenin viulukonserton, jonka levytyksestä hän sai arvostetun Gramophone-palkinnon 2016. Rafael Payaren johdolla ohjelmassa on lisäksi Berlioz’n Rooman karnevaali ja Fantastinen sinfonia.

 • Edward Gardner debytoi RSO:n kapellimestarina

  21.09.2017 RSO

  RSO esittää 29.9. Ravelia, Zimmermannia ja Adès'n teoksia.

  Englannin kansallisoopperan pitkäaikainen musiikillinen johtaja ja Bergenin filharmonikkojen nykyinen ylikapellimestari Edward Gardner johtaa RSO:a 29.9. Musiikkitalossa.

 • Mozartiaanit Andrew Manze ja Francesco Piemontesi esiintyvät RSO:n konsertissa

  12.09.2017 RSO

  Piemontesi soittaa Mozartin pianokonserton nro 27.

  ”Mozart-dreamteamiksi” ylistetty pianisti Francesco Piemontesi ja kapellimestari Andrew Manze esiintyvät RSO:n kanssa [link:https://yle.fi/aihe/tapahtuma/2017/09/20/209-keskiviikkosarja-2;20.9.;standard;] Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin viimeinen pianokonsertto nro 27, Hubert Parryn Brahmsin muistolle säveltämä Elegia sekä Schönbergin Brahmsin pianokvartetosta sovittama orkesteriteos.

 • RSO ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoro esittävät Hannu Linnun johdolla Beethovenin juhlamessun Missa solemnis

  07.09.2017 RSO

  RSO:n ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoron yhteistyö jatkuu.

  RSO:n ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoron 2016 alkanut yhteistyö jatkuu [link:https://yle.fi/aihe/tapahtuma/2017/09/15/159-perjantaisarja-1;15.9. ;standard;]Musiikkitalossa. Orkesteri ja kuoro esittävät ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Beethovenin juhlamessun Missa solemnis. Solisteina laulavat Camilla Tilling, Michelle Breedt, Tuomas Katajala ja Nathan Berg. Kuoron valmennuksesta vastaa kuoronjohtaja Matti Hyökki.

 • Ulkoministeriön tuhoutunut propagandaelokuva koottiin uusiksi pienistä paloista – RSO säestää miljoonien näkemän Finlandian

  31.08.2017 Yle Uutiset

  Vasta itsenäistyneen Suomen matkailumarkkinointiin valmistunut Finlandia-elokuva on digitoitu ja koostettu elokuvan jäljelle jääneistä pätkistä. Aikanaan Finlandian näki ympäri maailmaa arviolta noin kuusi miljoonaa ihmistä.

Sivut