Hyppää pääsisältöön

Sopranos

 • Kuka on Sopranosin murhakunkku, mikä oikea rikos vaikutti Sorjoseen? Testaa tietosi rikossarjoista!

  11.10.2018 Kulttuuricocktail

  Testaa, oletko katsonut rikossarjoja tarkasti.

  Television rikossarjat ovat globaalin populaarikulttuurin kovaa ydintä. Tässä osin haastavakin tietovisa meiltä ja maailmalta.

 • Vuosituhannen parhaat televisiosarjat – Ylen tv-guru valitsi kärkiviisikon

  01.06.2018 Kulttuuricocktail

  Kulta ja hopea menevät yli 10 vuotta vanhoille sarjoille.

  Hienoja televisiosarjoja tehdään nykyään niin paljon, että edes alaan erikoistunut toimittaja J. P. Pulkkinen ei ehdi katsoa kuin parhaat päältä. Pulkkinen listaa nyt omat suosikkinsa 2000-luvun tv-sarjoista. Samalla hän paljastaa, mikä viime aikojen laatusarjoista jäi kesken.

 • Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  10.08.2016 Sinun tarinasi

  1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

  Jos synnyit 1980-luvulla, synnyit nousukauden loppua elävään Suomeen. Lapsuutesi kavereita olivat Ransu ja Sirkuspelle Hermanni ja sinua ärsytti, kun jokin nimeltä Tšernobyl esti sinua leikkimästä vesilätäköissä. Kasvaessasi maailma muuttui hurjaa vauhtia. Neuvostoliitto katosi ja Saksat yhdistyivät. Myöhemmin musiikkiohjelmista tuli sinulle identiteetin lähde. Ja kun ajankohtaisohjelmista tuli sinulle tärkeitä, et ehkä kuluttanutkaan niitä televisiosta tai radiosta.

 • Olive Kitteridge, Tony Soprano, Don Draper ja kuolema televisiosarjoissa

  25.05.2016 Kulttuuri

  Sopranos, Mad Men, Olive Kitteridge ja kuolema

  Televisiosarjat tuottavat paljon vainajia. Game of Thronesin viiden kauden aikana on saatettu yli 700 henkilöhahmoa ajasta ikuisuuteen, jopa The Wire ylitti sadan vainajan saldon. Mutta enemmän kuin määrä, tässäkin painaa laatu. Kun Olive Kitteridge sarjan alussa kävelee metsään revolverin kanssa, kun Tony Soprano ensimmäisen kerran murhaa ihmisen, kun Don Draper ja kumppanit irrottavat hirttäytyneen kollegan kiikusta, tiedämme, että kuolemalle on kirjoitettu merkityksellinen rooli. Mitä eroa sitten on sillä, kuoleeko elokuvassa, minisarjassa vai kausisarjassa?

 • Television tiiliskivet – uudet jaksot!

  22.03.2016 Kulttuuri

  Keskustelusarja tv-sarjoista torstaisin Yle Radio 1:ssä.

  Television tiiliskivet on vuonna 2009 alkanut radiosarja keskusteluja televisiosarjoista. Koska sammio ei ole ottanut tyhjentyäkseen – se on piripinnassa – nyt on tarjolla tiiliskivien neljäs kausi, kymmenen uutta keskustelua. Mennyt maailma, Silta, True Detective, Game of Thrones... Yle Radio 1 torstaisin 24.3.–26.5. klo 17.20. Myös Areenassa.

 • Videopelejä pelaavat myös ihmemiehet, mafiosot ja vampyyrit

  04.04.2012 Kuningaskuluttaja

  Monissa televisiosarjassa on vilahtanut videopelejä.

  Monissa legendaarisissa televisiosarjassa on vilahtanut videopelejä. Rele etsi verkon syövereistä pelaamista sisältäviä telkkukohtauksia muun muassa Frendeistä, MacGyveristä ja South Parkista.