Hyppää pääsisältöön

pakinoitsijat

 • Tuomas Kyrö: "Urheilusankareiden kolmen kärjessä täytyy olla Marja-Liisa Kirvesniemi"

  18.12.2017 Puoli seitsemän

  Mielensäpahoittajan luoja tyrmää Yle Urheilun listan kärjen

  Mielensäpahoittaja-hahmolla kansan suosikiksi noussut kirjailija Tuomas Kyrö tyrmää Yle Urheilun asiantuntijoiden käsityksen kolmesta kaikkien aikojen parhaasta suomalaisurheilijasta. Marja-Liisa Kirvesnieen pitäisi olla Kyrön mielestä kolmen kärjessä.

 • Harhailua aikaan jäätyneiden, särkyneiden ja muiden toiveiden kaupungissa

  13.12.2017 Näkökulmat

  Kaupungin kadut kuin aikaan puhallettu Kleinin pullo..

  "Toteutumistaan odottavien murheiden ylimaallinen kaleidoskooppi, sekin jossain tuon kaiken sekalaisen seassa ajansärmien säpäleiksi särkemänä piilee, syväpakastettuna, ja sen vastakohta myös: unohduksen lohdun kaleidoskooppi, tai mikälie: sellainen kuin kvantti, pysyy ennallaan vain jos siihen ei katso! "

 • Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

  24.11.2017 Näkökulmat

  Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

  Omasta jäätelöylivertaisuudestaan varmana jokainen maireasti tarjosi omaa jäätelöään toisille maistettavaksi, mutta kukaan ei halunnut maistaa.

 • Taivaan väreilyä

  04.09.2016 Näkökulmat

  Lentelyä lootassa & lootan ulkopuolella, nukkasihdin voimin

  Jos lähtee kävellen hakemaan nakkifakiirilta ison annoksen makkaraperunoita ja syö ne sitten kotona, oliko se käymä hyötyliikuntaa?

 • Meidän Herramme muurahaisia – pikkukaupungin väkeä ja sen kummallisuuksia

  18.02.2011 Elävä arkisto

  Rauni Mollbergin sarja Aapelin tarinoista.

  Aapelin alias kirjailija Simo Puupposen kirjoittamassa Meidän Herramme muurahaisia -teoksessa seikkailee toinen toistaan hulvattomampia henkilöhahmoja. Rauni Mollbergin minisarjassa vuodelta 1964 nähdään kavalkadi pienen kaupungin "muurahaisten" elämästä ja tunnoista.

 • Aune Haarlan radioparodioita

  05.11.2010 Elävä arkisto

  "Annuli halusi ylittää kielletyn rajan."

  Aune Haarla oli 1950- ja 1960-lukujen radioviihteen keskushahmoja. ”Annuli halusi tehdä ohjelmia, joissa pyrittiin aina ylittämään kielletyn raja”, Antero Alpola on luonnehtinut aisapariaan.

 • Aapeli — Simo Puupponen

  27.04.2009 Elävä arkisto

  Puupponen oli 1950-luvun merkittävimpiä pakinoitsijoita.

  Simo Puupponen alias nimimerkki Aapeli oli 1950-luvulla maamme merkittävimpiä pakinoitsijoita. Kaarle Stewenin ohjelmassa Aapeli muistelee Kuopion aikoja ja kertoo mm. pakinoiden teosta, nimimerkkinsä synnystä, Hermanni Hulkkosesta ja perheensä musiikkiharrastuksista. Ohjelma on tehty kolme vuotta ennen Aapelin varhaista kuolemaa.

 • "Ollin" pakinoita

  07.02.2008 Elävä arkisto

  Mustapartainen mies taistelee jälleen byrokratiaa vastaan nimimerkki Ollin pakinoissa. Väinö Nuorteva oli aikanaan maan maineikkain huumorikirjailija.

 • Taatan joulupakinoita

  11.12.2007 Elävä arkisto

  F. E. Sillanpään radiomuistelotolivat osa joulunviettoa.

  Kirjailija F. E. Sillanpään radiomuistelot ja -saarnat olivat oleellinen osa suomalaista joulunviettoa sotien jälkeisinä vuosikymmeninä.