Hyppää pääsisältöön

elektroninen musiikki

 • Vieraana Kalle Kinnunen: Weekend-festivaali antaa konemusan pop-puoleen loistavan katsauksen

  16.11.2017 YleX

  YleX Etusivun Jussi Latvalan vieraana Kone-Suomi -kirjan kirjoittaja Kalle Kinnunen sekä YleX:n perjantai-iltojen konemusaspesialisti Dj Orion.

 • Myös se, mitä siinä ei ole… Avaruusromua 19.11.2017

  16.11.2017 Musiikki

  Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole.

  ”Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole”. Näin sanoi edesmennyt elektronimuusikko Mika Vainio. Hän sanoi musiikkinsa muodostuvan siten, että mukaan otetaan vain tarvittavat äänet ja kaikki muu jätetään pois. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä”, sanoo rumpali ja säveltäjä Teppo Mäkynen. Näillä ajatuksilla Avaruusromussa lähdetään liikkeelle. Matkan aloittaa Mika Vainiolle omistettu tuore sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Venäjä ei ole valmis uudenlaiseen musiikkiin – venäläisessä elektromusiikissa sämplätään reippaasti

  14.11.2017 Yle Uutiset

  Tuore venäläinen elektromusiikki nivoo toisiinsa ennakkoluulottomia sämpläyksiä ja naisvetoista hip hoppia.

 • Waterland Festival -vesipuistofestivaaliin lisää huippunimiä

  10.11.2017 YleX

  Euroopan suurin vesipuistofestivaali, Waterland Festival palaa vuonna 2018 Espoon Serenaan vuoden tauon jälkeen.

 • Ovatko koneet jo älykkäitä? Avaruusromua 12.11.2017

  09.11.2017 Musiikki

  Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus?

  ”Viimeaikaisista uutisista voisi päätellä, että tekoäly olisi jo vauhdilla valtaamassa maailmaa”, kirjoittaa tekniikan tohtori Pentti O. A. Haikonen kirjassaan Tietoisuus, tekoäly ja robotit. Vievätkö robotit ja tekoäly ihmisten työt? Onko digitalisaatiossa ja tekoälyssä tulevaisuus? Milloin koneesta tulee viisaampi kuin ihminen? Pian kaikki on kytketty kaikkeen. Tekoäly kehittyy ympärillämme nopeammin kuin ymmärrämme. Mitä on tapahtumassa? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tämä ei ole ajatusleikki! Avaruusromua 5.11.2017

  04.11.2017 Musiikki

  Sävellyksessä on 29 osaa ja se kestää 24 tuntia.

  Hitaus vaatii asennetta. Se ruokkii erilaisia ajatuksia, erilaisia päämääriä ja erilaista tekemisen tapaa. Pitkälinjaisen, hitaan ja kiireettömän ambient-musiikin tekeminen ei ole harvinaista. Harvinaisempaa on, jos sävellyksessä on 29 osaa ja se kestää yli 24 tuntia. Skotlantilainen Mike Dickson on saanut valmiiksi kahdeksan vuotta sitten aloittamansa sävellyksen Oddzial. Säveltäjä itse luonnehtii tätä sävellystä kokonaisuudeksi, jonka tarkoitus on tarjota kuulijalle mielenrauhaa, levollisuutta, tyyneyttä ja hiljaisuutta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ota kerrankin rennosti ja kuuntele! Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö Pyhäinpäivänä.

  01.11.2017 Musiikki

  Viisi tuntia hitaita ajatuksia ja hiljaista musiikkia.

  "Kaikki ihmiskunnan ongelmat johtuvat siitä, ettemme me osaa pysyä rauhassa paikallamme, yhdessä huoneessa". Pyhäinpäivän yönä Avaruusromun erikoislähetys tarjoaa harvinaisen tapahtuman: yhtäjaksoisen viisituntisen matkan rauhallisen musiikin ja mietiskelevien ajatusten seurassa. Pitkässä ja hiljaisessa yössä ei ole kiire. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Fever Ray: To The Moon And Back

  30.10.2017 YleX
 • Waterland Festival -vesipuistofestivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

  30.10.2017 YleX

  Waterland Festivalilla nähdään muun muassa ulkomaiset DJ-tähdet Kristjan Hirmo ja Bombossa Brothers sekä kotimaiset huippunimet Heikki L x Orkidea x Orion ja monia muita.

 • Vieraana Yotto: Omat merkkipaalut tuntuvat vaikuttavilta, kun ne sanotaan ääneen

  26.10.2017 YleX

  Yotto kävi Uuden Musiikin iltavuorossa Ida Karimaan vieraana.

 • Kuin suoraan Ferro High Dynamic -kasetilta! Avaruusromua 29.10.2017

  25.10.2017 Musiikki

  Vuonna 1987 Kokkolassa päätettin tehdä uutta musiikkia.

  On vuosi 1987. Tammikuun ensimmäinen päivä. Juuri päättyneen vuoden suurimpia hittejä olivat olleet Europen Final Countdown, Samantha Foxin Touch Me ja Jean-Pierre Kuselan Naurava kulkuri. Kokkolassa päätetään tehdä hieman toisenlaista musiikkia. Avaruusromussa kuunnellaan Nemesistä 30 vuoden takaa. Tarjolla myös 20-vuotiaan Sigman, Lakeuz-kaksikon ja Virta-yhtyeen uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kuinka helppoa olikaan hermostuttaa kaikki! Avaruusromua 22.10.2017

  17.10.2017 Musiikki

  Miltä kuulostaa neljällä vanhalla Casiolla tehty musiikki?

  Ne olivat laitteita, joilla oli helppo saada läheiset raivon partaalle. Niissä oli usein normaalia pienempi pianokoskettimisto, jonkin verran automatiikkaa ja melko hupaisia soundeja. Ne olivat pieniä muovisia kosketinsoittimia. Varsinkin 1980- ja 90-luvuilla niihin törmäsi siellä täällä. Useimmiten niiden nimi oli Casio. Miltä kuulostaa neljällä vanhalla Casiolla tehty musiikki? Entä kun musiikkia tehdään kolmella rikkakasvilla? Miltä kuulostavat pujo, hevonhierakka ja pelto-ohdake? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Taas matkalla! Avaruusromua 15.10.2017

  12.10.2017 Musiikki

  Avaruusromussa matkaillaan omatoimisesti ja uhkarohkeasti.

  Onko Berliini Euroopan olohuone? Miltä kuulostavat Schönhauser Allee tai Mehringdamm? Mitä japanilainen äänitaiteilija kuuli Turkissa? Miksi espanjalainen elokuvaohjaaja viihtyy Pamir-vuoristossa? Miksi hakeutua soittamaan hylättyyn varastoon Islannissa? Tai 700 vuoden ikäiseen englantilaiseen kirkkoon? Mitä kreikkalainen säveltäjä kuuli matkallaan maailman ympäri? Avaruusromussa matkaillaan omatoimisesti ja uhkarohkeasti. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kenet haluat esiintymään Slush Music -tapahtumaan? Äänestä mielenkiintoisinta Nosteessa-artistia!

  09.10.2017 YleX

  YleX ja Slush Music tarjoavat esiintymismahdollisuuden tuoreelle bändille tai artistille, jolla ei ole vielä levytyssopimusta.

 • Mikä on onnellisuuden kaava? Avaruusromua 8.10.2017

  04.10.2017 Musiikki

  Avaruusromussa pohditaan kulutusta ja onnellisuutta.

  ”Viihde tekee ihmisen onnelliseksi”, kirjoittaa filosofian professori Timo Airaksinen. Hän on sitä mieltä, että meidän länsimainen liberalismimme on keksinyt vanhan ajatuksen uudestaan. Ajatuksen siitä, että ihminen on onnellinen silloin, kun hän saa mitä haluaa. Buddhalainen käsitys on päinvastainen, huomauttaa Airaksinen. Buddhalaisen ajatuksen mukaan halut tekevät ihmisen onnettomaksi, koska ihminen ei koskaan saa sitä mitä haluaa. Avaruusromussa pohditaan viihdettä, kulutusta ja onnellisuutta, filosofisen ambientin säestyksellä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • YleX Nosteessa: Esittelyssä Morceau, joka yhdistee melodista elektropoppia, soulia sekä trap-musiikkia ja tekee sen tyylikkäästi

  03.10.2017 YleX

  YleX:n Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Morceau.

 • Groovymeisseli toi televisioon soulia ja klubitunnelmaa

  02.10.2017 Elävä arkisto

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosia -96 ja -97

  "Mitään muuta kuin rhythm and blues -pohjaista groovea sinne ei kelpuutettu." Näin muisteli muusikko ja Groovymeisseli-ohjelman toinen juontaja Sami Saari Elävälle arkistolle syksyllä 2017.

 • Lady Gaga -dokkari esittelee hämmästyttävän avoimen ja samaistuttavan artistin − rohkea supertähti antaa kameroiden pyöriä kivuista ja kyyneleistä huolimatta

  26.09.2017 YleX

  Netflixin Gaga: Five Foot Two -dokkari ei oikeastaan kerro Lady Gagasta. Se kertoo Stefani Germanottasta, jonka luomus Lady Gaga on.

 • Avaruuslintuja, revontulia ja Sammon taontaa. Avaruusromua 1.10.2017

  26.09.2017 Musiikki

  Musiikkia Karelian Skies 2017 -tapahtumasta.

  ”Eräs tärkeä syy on se, että tämä vie minut jonnekin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Täällä joudun ajattelemaan ja työskentelemään uusilla tavoilla. Tämä on luova haaste ja hyvin positiivinen kokemus”. Näin sanoo englantilainen tietokonemies ja muusikko Nick Rothwell. Hän puhuu Karelian Skies 2017 -tapahtumasta. Mitä tapahtui, kun kuusi muusikkoa kokoontui Pohjois-Karjalaan? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Post Malone: rockstar feat. 21 Savage

  18.09.2017 YleX

Sivut