Hyppää pääsisältöön

Surutyö

 • Koiran sydän on Laurie Andersonin lohdullinen elokuva surusta ja rakkaudesta

  23.11.2016 Yle Teema

  Elokuva Lolabelle-koirasta, rakkaudesta ja kuolemasta.

  Laurie Andersonin lohdullinen elokuva rakkaudesta, luopumisesta, musiikista, kielestä, elämästä, kuolemasta, äideistä, puolisoista ja koirasta nimeltä Lolabelle: "How to feel sad without actually being sad." Elokuvan jälkisanat lausuu sen leikkaaja Melody London.

 • Valokuvaaja Kaisu Jouppi ei pelkää rankkoja aiheita: “Tämä on minun tapani auttaa”

  17.06.2016 Akuutti

  Kaisu Jouppi kuvasi kohtukuoleman kokeneita naisia.

  Kirjan kannessa kyynelsilmäinen nainen katsoo suoraan syvälle silmiin. Paljas katse porautuu syvälle – puhuu suurta surua ja lohdutonta kaipausta. Kaikkea sitä, minkä vain äiti voi tietää menettäessään lapsensa keskellä odotuksen onnea. Silmissä kaikki se, mitä valokuvaaja Kaisu Jouppi haluaa kohtukuoleman kokeneiden naisten tarinat yhteen keränneellä Tyhjä syli -kirjallaan kertoa, että jokainen meistä ymmärtäisi.

 • Lapuan patruunatehtaan räjähdys jätti jälkeensä surun

  12.04.2016 Elävä arkisto

  Lapualla Suomen rauhanajan tuhoisin räjähdysonnettomuus 1976

  Lapuan patruunatehtaalla tapahtui huhtikuussa 1976 Suomen rauhanajan tuhoisin räjähdysonnettomuus. 40 ihmistä sai surmansa ja kymmeniä loukkaantui voimakkaassa räjähdyksessä, jonka syytä ei saatu koskaan varmuudella selville. Uhreista valtaosa oli perheellisiä naisia, yli kuusikymmentä lasta menetti toisen vanhempansa, lapsia jäi myös orvoksi. Tapahtuma järkytti suomalaisia, ja hautajaisiin osallistui tuhansia ihmisiä. Surunvalittelunsa kävi esittämässä myös presidentti Urho Kekkonen. .