Hyppää pääsisältöön

Edda

 • Thor: Ragnarök – Marvelin Hollywood-elokuva kierrättää tuhansia vuosia vanhaa materiaalia

  02.11.2017 Kulttuuricocktail

  Skandinaavisen mytologian tarinat ovat peräisin Islannista.

  Skandinaavisesta mytologiasta ammentava Thor: Ragnarök saa ensi-iltansa 3.11. Mikä tekee skandinaavisen mytologian tarinoista ja hahmoista niin kiinnostavia, että ne ovat kiehtoneet ihmisiä yli tuhat vuotta?

 • Uusi uljas maailma

  28.10.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Tanskalaissäveltäjien kärkikastiin nousseen färsaarelaissyntyisen Sunleif Rasmussenin Toinen sinfonia, ”The Earth Anew”, syntyi Sibeliuksen Kullervon sisarteokseksi mestarimme taannoisia 150-vuotisjuhlia varten. Kullervon tapaan kerronnallinen teos sai kantaesityksensä Sibeliuksen Neljännen sinfonian parina viime syksynä Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa, ja samassa yhteydessä se myös levytettiin.

 • Game of Thrones

  21.04.2016 Kulttuuri

  Levotonta Westerosissa, Essos kuohuu

  George Martin oli maaliskuun alussa kuollut musiikkituottaja, viides beatle, niin kuin häntä kutsuttiin Beatles-yhteyden takia. Vuosia ennen tutustumistani Game of Thrones -sarjaan ihmettelin, miksi nimi joskus vilahteli muodossa George R.R. Martin. Sittemmin olen tajunnut, että r-kirjaimet eivät ole nimessä, jotta Martin erottuisi musiikkituottajasta, vaan ehkä ennemminkin siksi, että niiden kautta syntyy yhteys J.R.R. Tolkieniin.