Hyppää pääsisältöön

Helsingin kamarikuoro

 • Kuoronjohtaja Nils Schweckendiek toimii määrätietoisesti suomalaisen kuoroelämän hyväksi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  05.05.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 5. toukokuuta!

  Toukokuun 5. päivänä syntynyt Nils Schweckendiek (1978) on saksalaissyntyinen, Englannissa varttunut, mutta vahvasti suomalaistunut kuoroalan ammattilainen. Myös kapellimestarin koulutuksen saanut Schweckendiek nimitettiin syksyllä 2018 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vakinaiseksi kuoronjohdon professoriksi.

 • Vigilian paluu

  02.12.2019 Klassinen

  Vigilian paluu

  Vigilian paluu

 • Kokeellista kuoroilmaisu Haapasen malliin

  19.11.2019 Klassinen

  Levyarvostelu

  Yleensä moderni, avantgardistinen kuoromusiikki työlästä nauttia CD-levyn kokoisina annoksina. BIS-yhtiön julkaisu Perttu Haapasen kuoromusiikista on tässä suhteessa keskimääräistä helpompi. Laajasta tuotannosta valikoidut seitsemän teosta ilmentävät Haapasen leikkisää ja kokeilevaa asennetta sekä ihmisääneen että teksteihin, mutta seassa on sointuisuutta ja selviä rakenteita riittävästi, että kuulija kokee olevansa musiikin äärellä. Sitä paitsi Helsingin kamarikuoron kunnianhimo osuu juuri tällaiseen materiaaliin.

 • Helsingin kamarikuoron tyyli ei sovi kaikkeen

  29.01.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Helsingin kamarikuoro ansaitsee kaiken ihailun vaativan nykymusiikin ammattimaisena esittäjänä ja nopeana omaksujana, mutta BIS-yhtiön julkaisemalla uutuuslevyllä kuoro on päättänyt luodata Suomen kuoroperinteen historiaa esittämällä kuoroharvinaisuuksia Suomen suuriruhtinaskunnasta. 1800-luvun kotimaisten pikkusäveltäjien orastavaa kansallisromantiikkaa on kuitenkin vaikea esittää tyylikkäästi pienen kamarikuoron ja täysjännitteisen äänenmuodostuksen yhdistelmällä.

 • Kuorojoulu perinteisin menoin

  21.12.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Helsingin kamarikuoro on saanut BIS-yhtiön kautta julkaistua joululevyn "Riemuitkaamme", jonka perinteisyys vetää vertoja lanttulaatikolle. On täysijännitteisesti laulava sekakuoro, urkusäestys ja ohjelmassa tärkeimmät klassikot, Sibeliusta ja Piae Cantionesia. Mukaan on hyväksytty pari eurooppalaista joululaulua, kaksi urkusooloa ja Matthew Whittallin tilaussävellys Aattoilta, joka loistaa hempeän kirkkaana kuin tähti kuusen latvassa.

 • Whittall - pohjoisen valon ja maiseman säveltäjä

  30.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Matthew Whittallin musiikki olisi helppo selittää työperäisen maahanmuuton malliesimerkiksi: pohjoisamerikkalainen minimalismi ja yleisöystävällisyys kohtaavat Suomi-modernismin sävellysteknisen taidon, ja musiikki kotoutuu kulttuuriimme ongelmitta, koska läsnä on Kanadan pohjoinen luonto. Mutta ehkä on parempi sanoa, että Whittall vain sattuu olemaan persoonallinen säveltäjä, jonka kolme laajaa orkesteri- ja kuoroteosta on viimein saatu tyylikkäälle potrettilevylle.

 • Furrerin äänitaidetta ehyinä kokemuksina

  14.10.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Aikamme persoonallisimpiin ja kiinnostavimpiin säveltäjiin lukeutuvan Beat Furrerin musiikki väistää perinteen asettamia ennakko-odotuksia ja toimii aivan omilla ehdoillaan. Siitä huolimatta se on intuitiivisesti, humaanilla tavalla puhuttelevaa. Kaksi Suomen musiikkivientiin viime vuosina ansiokkaasti osallistunutta kokoonpanoa, Helsingin kamarikuoro ja Uusinta Ensemble astuvat merkittäviin saappaisiin levyttäessään Beat Furrerin teoksia kuorolle ja soitinyhtyeelle—ja onnistuvat siinä erinomaisesti.

 • Meidän aikamme Shakespeare

  19.04.2016 Klassinen

  Konserttipuffi

  William Shakespearen kuolemasta tulee lauantaina kuluneeksi tasan 400 vuotta. Yle Radio 1 juhlii mestaria suoralla konserttilähetyksellä Temppeliaukion kirkosta Helsingin kamarikuoron Shakespeare-konsertista. Konsertissa kuullaan teoksia Shakespearen teksteihin Ralph Vaughan Williamsilta, Frank Martinilta ja John Tavenerilta sekä kantaesityksenä Alex Freemanin kuoroteos A Wilderness of Sea.

 • 1.2. Wednesday series 9

  11.04.2016 RSO in English

  The FRSO at Musica nova Helsinki. André de Ridder, conductor Nora Fischer, soprano Sauli Zinovjev: Batteria, fp (Yle commission) Michel van der Aa: Spaces of Blank Sebastian Hilli: Reachings Andrew Norman: Play BUY TICKET

 • 1.2. Keskiviikkosarja 9 / MUSICA NOVA HELSINKI

  05.04.2016 RSO

  RSO:n esiintyy Musica nova Helsinki -festivaalilla. André de Ridder, kapellimestari Nora Fischer, sopraano Sauli Zinovjev: Batteria, kantaesitys (Ylen tilaus) Michel van der Aa: Spaces of Blank Sebastian Hilli: Reachings Andrew Norman: Play, ensi esitys Suomessa OSTA LIPPU