Hyppää pääsisältöön

Aavikko (yhtye)

 • Takarivissä viihtyvä eturivin muusikko – Tomi Leppäsen maailmassa vähemmän on enemmän

  01.11.2018 Kulttuuricocktail

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään.

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään. Hänen ei tarvitse, sillä hänen riisutut mutta sitäkin näyttävämmät otteensa rumpalina ja graafisena suunnittelijana pitävät huolen siitä, että hänet tullaan hakemaan kotoa töihin. Kuka tahansa ei Leppästä kuitenkaan saa. Hän on pitkien suhteiden mies, joka soittaa kaikista mieluiten tuttujen ihmisten kanssa esimerkiksi Aavikossa, Circlessä ja K-X-P:ssä. Tuttaviksi pyrkiviä riittää, sillä maailma ei vielä tunne ihmistä, joka ei pitäisi Tomi Leppäsestä.

 • "Väritäyteinen maailmanympärysmatka" – VB-valokuvakeskuksella National Geographicin upeimmat kuvat

  01.06.2017 Yle Uutiset

  Ikonisia valokuvia ei ole Suomessa aiemmin yhdessä näyttelyssä nähty.

 • Kulttuuri on läsnäoleva henki. Avaruusromua 1.1.2017

  29.12.2016 Musiikki

  Kuunnellaan lähimenneisyyttä: vuoden 2016 kotimaista satoa

  ”Jos aikakautemme tunnusmerkki on hämmennys, niin hämmennyksen syy on mielestäni se, että asioiden ja toisaalta asioita kuvaavien sanojen, aatteiden ja merkkien väliltä on yhteys katkennut”. Näin kirjoitti ranskalainen kirjailija ja teatterin uudistaja Antonin Artaud. ”On nimenomaan pidettävä mielessä, että kulttuuri on toimintaa”, hän muistutti. Artaud sanoi kulttuurin olevan henki, joka on läsnä. Vuoden 2017 ensimmäisessä Avaruusromussa kuunnellaan lähimenneisyyttä: vuoden 2016 kotimaista satoa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Delfiinien viimeinen viesti - Avaruusromua 8.5.2016

  04.05.2016 Musiikki

  Terve, ja kiitos kaloista.

  ”Terve, ja kiitos kaloista”. Näin sanoivat delfiinit, kun lähtivät maapallolta. Nämä maapallon toiseksi älykkäimmät olennot yrittivät epätoivoisesti varoittaa maapallon kolmanneksi älykkäimpiä olentoja eli ihmisiä maapalloa uhkaavasta vaarasta. Avaruusromussa kuunnellaan uutta suomalaista musiikkia. Matka vie Kreikan mytologiasta ja delfiineistä norjalaisen taidemaalarin Emanuel Vigelandin mausoleumiin, salakapakkaan ja moneen muuhun paikkaan. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Sarjakuvataiteilija heittäytyy luonnon armoille Anti-festivaaleilla

  19.09.2013 Yle Uutiset

  Sarjakuvataiteilija ja kirjailija Jyrki Heikkinen viettää viikon saaressa kolmen muun eri alojen taiteilijan kanssa. Mitä siitä seuraa? Se selviää Kuopiossa järjestettävillä nykytaiteen Anti-festivaaleilla.

 • Musiikkivideoiden Muuvi-palkinnot 26.4.

  26.04.2006 Yle Uutiset