Hyppää pääsisältöön

tiedostaminen

 • Oletko itsesi puolella vai itseäsi vastaan? Opettele itsemyötätunnon kolme askelta

  02.08.2016 Marja Hintikka Live

  Osaatko olla ystävä itsellesi?

  Kuvittele tapaavasi ystäväsi. Sinulla on huono päivä, sillä olet saanut pakit ihastukseltasi. Ystäväsi on onneksi läsnä, antaa sinulle myötätuntoa ja muistuttaa, että olet hyvä ja rakastettava juuri tuollaisena. Osaisitko olla itse itsellesi tällainen ystävä?

 • Dokumenttiprojekti: Valkoinen raivo

  28.04.2016 Yle TV1

  Arto Halosen dokumenttielokuva koulukiusatusta Laurista.

  Arto Halosen ohjaama dokumenttielokuva kertoo koulukiusatun Laurin tositarinan.

 • Psykoanalyysi ihmismielen valaisijana

  07.02.2014 Elävä arkisto

  Siitä asti kun psykoanalyysi syntyi 1900-luvulla, sitä on sekä hyödynnetty että haukuttu. Teoriana ja hoitomuotona se on levinnyt laajalti, lisäksi se on jättänyt jälkensä niin kulttuurihistoriaan kuin arkiseen kielenkäyttöön. Dokumentissa vuodelta 1984 suomalainen tunnettu psykoanalyytikko sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori Tor-Björn Hägglund valottaa psykoanalyysin periaatteita ja tarkoitusta.

 • Toivosta ja epätoivosta

  25.10.2013 Elävä arkisto

  Toivo on vaarallista, koska se voi paljastaa unelmat.

  Toivo on vaarallista, koska se voi paljastaa unelmat, haaveet ja halut. Olisiko epätoivo helpompi valinta, säästyy pettymyksiltä ja selittämästä, kun mitään ei odottanutkaan? Elääkö toivo siellä, missä ihmiset yhdistyvät ja yksinäisyys väistyy, tai onko epätoivon kohtaaminen avain toivoon?

 • Annika Idström kirjoitti, koska ei muuta osannut

  21.09.2011 Elävä arkisto

  Annika Idström ehti tehdä uraa ohjaajana, valokuvaajana ja toiminnanjohtajana ennen kuin hän päätyi kirjailijaksi. Mutta kun ovi oli avattu, ei paluuta enää ollut. "Huomasin, että tää on nyt se työ, joka multa sujuu." Aiempia töitään hän ei tuntenut osaavansa.

 • Tunti maailmalle

  26.03.2010 Elävä arkisto

  Earth Hour on WWF:n organisoima.

  Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka kehottaa suomalaisiakin sammuttamaan valonsa tunniksi ilmastokriisin torjumiseksi.

 • Agit-Prop: Oppimisen ylistys

  30.04.2007 Elävä arkisto

  Bertolt Brechtin klassikkoruno tv:n vappuohjelmassa 1975.

  Seitsemänkymmenluvun poliittisen laululiikkeen kärkikvartetti esittää Bertolt Brechtin klassikkorunon television vappuohjelmassa vuonna 1975.

 • Oliko Summerhillistä esikuvaksi?

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Brittiläisen Summerhill-koulun opit toivat Suomeenkin ”vapaan kasvatuksen” idean. Mutta ymmärsivätkö koulun kasvatit mitään ympäröivästä yhteiskunnasta?

 • Tarvitaanko Suomessa yhteiskunnallista naistenlehteä

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Juttuja kuninkaallisista ja julkkiksista, kysymys- ja vastauspalsta, kasvojenhoitoa, laihdutusta, virkkausta, jatkokertomus ja rakkausnovelleja... Naistenlehdissä näytti 1970-luvulla olevan voimassa sama resepti kuin 30 vuotta aiemminkin.