Hyppää pääsisältöön

Dan Reed

 • Tämä kaikki on tapahtunut sen jälkeen, kun Leaving Neverland sai ensi-iltansa – Michael Jackson -dokumentti on "tosielämän kauhuelokuva"

  02.04.2019 Kulttuuricocktail

  Michael Jackson -elokuva nosti esille pedofiliasyytökset.

  Leaving Neverland -dokumentti saa ensiesityksensä Suomessa. Kaksiosaisessa dokumentissa käydään läpi Wade Robsonin ja James Safechuckin syytökset Michael Jacksonia kohtaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

 • Michael Jackson paljastusdokumentin jälkeisessä ajassa – kaksi puheenvuoroa ihmisiltä, joille Jackson merkitsee paljon

  01.04.2019 Kulttuuricocktail

  Kaksi esseetä Michael Jacksonista.

  Michael Jacksonin pedofiliasyytöksiä käsittelevä Leaving Neverland (2019) esitetään tiistaina Ylen Docventuresissa. Neljätuntinen dokumentti on aiheuttanut suurta kuohuntaa. Millainen vaikutus sillä on Jacksonin taiteen ihailijoihin? Ossi Koskelainen ja Emmi Venna ovat pariskunta, joka on tehnyt taiteellista työtä ja tutkimusta Michael Jacksonin perinnön kanssa. KulttuuriCocktailille kirjoittamissa esseissään he pohtivat dokumentin lisäksi Jacksonin merkitystä itselleen ja laajemmin kulttuurille.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.