Hyppää pääsisältöön

cover-kappaleet

 • Palkittu videobloggaaja Tuuli pettyi musiikkimaailmaan – "Tubessa ollaan paljon reilumpia"

  25.09.2017 Puoli seitsemän

  Laulajan tubekanavalla on 50 000 seuraajaa

  Laulajan tubekanavalla on 50 000 seuraajaa

 • Q ja tähdet -sarjassa Mikko Kuustosen vieraat esiintyivät intiimisti ja avoimesti

  31.01.2017 Elävä arkisto

  Syksystä 1992 kevääseen 1993 esitetty musiikkiohjelmasarja.

  Ysäri-Suomen suosikkipitkätukan Mikko Kuustosen juontamaa ohjelmaa esitettiin vuoden 1992 syksystä kevääseen 1993. Musiikkiohjelmasarja toi esille kansakunnan tunnetuimpia taiteiljoita, poikkeuksellisissa puitteissa. Ohjelmassa korostettiin intiimiä tunnelmaa ja akustista tulkintaa. Perinteisten haastatteluiden sijaan annettiin tilaa vakavallekin keskustelulle. Artikkeliin on koottu sarjan syyskauden kaikki jaksot.

 • Hunajamelonit toi diskon kimallusta ja purkkaa ysäri-Suomeen

  13.08.2015 Elävä arkisto

  Vuonna 1991 perustettu yhtye esittelyssä.

  Yliampuvilla asuilla huomiota herättänyt Hunajamelonit sekoitti Rockin SM-kisojen pakkaa vuonna 1994. Bändi esitti takavuosien diskohittejä suomeksi ja humoristisella asenteella. Seitsenhenkisen orkesterin musiikilliset esikuvat löytyivät kaikkialta Matti Nykäsen ja Jimi Hendrixin väliltä. Keikoilla bändi näytteli kappaleiden väleissä kuvaelmia Kauniit ja rohkeat -saippuasarjasta.

 • Myrskyluodon Maija monella tavalla

  30.07.2015 Elävä arkisto

  15 erilaista sovitusta klassisesta kappaleesta.

  Suuri osa suomalaisista tuntee Lasse Mårtensonin ennen kaikkea Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maija televisioelokuvan musiikin säveltäjänä ja soittajana. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty 15 versiota sarjan rakastetusta tunnussävellyksestä, eri esittäjiltä, eri ohjelmista.

 • 1980- ja 1990-luvun lauluntekijöitä: Mikko Kuustonen, Juha Lehti, Jiri Nikkinen ja Jussi Sydänmäki

  26.06.2015 Elävä arkisto

  1980- ja 90-luvuilla suomirockin uudet kasvot

  1980- ja 90-luvuilla suomalainen rock oli jo vakiinnuttanut asemansa. Uusia tekijöitä nousi jatkuvasti, entisten jatkaessa näiden rinnalla. Uusia tekijöitä tuli hyvin erilaisista taustoista ja he olivat myös eri ikäisiä läpimurtojensa aikaan.

 • Hanoi Rocks: Up Around the Bend

  28.05.2015 Elävä arkisto

  John Fogertyn kappaleesta tuli Hanoi Rocksin suurin hitti.

  John Fogertyn kappaleesta tuli Hanoi Rocksin suurin hitti 1980-luvulla. Kappale päätyi yhtyeen kasarikauden viimeiselle levylle viime tingassa. Coverin sovitti kitaristi Nasty Suicide, joka myös toimi poikkeuksellisesti kappaleen soolokitaristina.

 • Kari Peitsamo kunnioitti Beatlesia kattokonsertilla Pasilassa

  31.03.2015 Elävä arkisto

  Peitsamo konsertoi 1995 Ylen Sosiaalitalon katolla Pasilassa

  Kari Peitsamon Skootteri heitti marraskuussa 1995 live-konsertin Ylen Sosiaalitalon katolla Pasilassa. Tempaus oli toimittaja Kai Ulmasen ideoima ja se liittyi The Beatlesin ensimmäisen Anthology-levyn julkaisuun.

 • Kummelin kreikkalaislaulaja oli taustanauhan uhri

  26.01.2015 Elävä arkisto

  "Aina vaan ja uudestaan", kuuluu kappale.

  Kummelin musiikkisketsi vuodelta 1994 esitteli suomennoksen "Forever and Ever" -hittikappaleesta. "Aina vaan ja uudestaan" -version esittänyt kreikkalaismies oli myös ulkoisesti varsin tutun näköinen.

 • Tommy Tabermannin toivekappaleena Neil Youngin Heart of Gold

  02.12.2014 Elävä arkisto

  Muusikko Reijo Karvonen toteutti ruonoilija Tommy Tabermannin musiikkitoiveen Väärän kuninkaan päivä -ohjelmassa 1983. Neil Youngin klassikkokappale oli runoilijalle ennen kaikkea muisto hetkestä, jolloin hän oli ollut eksyksissä, yksin ja koditon.

 • Käännösiskelmä on kansakunnan vääristynyt muisti

  07.11.2014 Elävä arkisto

  Leirintäalue-sarja käsitteli suomalaista käännösiskelmää.

  Iskelmämusiikin kummallisuuksia tonkinut Leirintäalue-sarja käsitteli yhden jakson ajan suomalaista käännösiskelmää. Camp-hengessä, siihen etsittiin vuonna 1998 myös erikoisempia, jopa epäonnistuneita käännösversioita.

 • Pepe & Paradisen puutarhassa musalajit elelivät sovussa

  16.05.2014 Elävä arkisto

  Muhkea kattaus bändin biisiharvinaisuuksia ja haastatteluja.

  Seitsenmiehinen Pepe & Paradise-yhtye oli yksi 1970-luvun suomalaisen pop- ja rockmusiikin kunnianhimoisimmista hankkeista. Ohessa muhkea kattaus biisiharvinaisuuksia ja haastatteluja bändiltä, jonka tyylikirjo ulottui rhythm & bluesista italoiskelmään.

 • Petri & Pettersson Brassin messingöityä musiikkia

  15.05.2014 Elävä arkisto

  Muusikkoveljesten bändi soitti mm. funkia, soulia ja poppia.

  Neljän kuopiolaisen muusikkoveljen ydinryhmän ympärille rakentunut Petri & Pettersson Brass -yhtye aloitti keikkailun 1970-luvun alussa. Enimmäkseen cover- ja käännöskappaleita esittävä bändi soittaa funkia, soulia sekä rhythm and bluesia, mutta myös puhdasta poppia. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty yhtyeen live-esityksiä vuosien varrelta.

 • Karaokehullu ysäri-Suomi

  27.12.2013 Elävä arkisto

  Lauluinto levisi seurakuntiin ja päivänpolitiikkaan asti.

  Tiedättehän nämä videot, joissa laulujen sanat on tekstitetty? Kysymys on tietenkin karaokesta, josta tuli monen suomalaisen suosikkiharrastus 1990-luvulla. Karaokelevyjä myytiin valtavia määriä ja lauluinto levisi seurakuntiin ja päivänpolitiikkaan asti.

 • Sovitetut toiveet: joululauluja toisin kuin tavallisesti

  04.12.2013 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman vuoden 2010 joulujakso.

  Sovitetut toiveet -ohjelman vuoden 2010 joulujaksossa perinteisten joululaulujen variaatiot venyivät punkista saksalaiseen schlageriin. Moni soittaja toivoi inhoamiaan joululauluja joko muokattavaksi mahdollisimman kuunneltaviksi tai entistä kamalammiksi versioiksi. Artikkeliin on koottu kaikki ohjelmassa kuullut kappaleet omiksi klipeikseen. Liki kahden tunnin ohjelma on kuunneltavissa myös kokonaisuudessaan juontoineen ja yleisötoiveineen.

 • Michael Monroen synttärikeikalla Provinssirockissa

  11.11.2013 Elävä arkisto

  Yhtyeen keikka vuodelta 2011.

  Michael Monroe esiintyi Provinssirockissa 17. kesäkuuta 2011 mukanaan bändi, jonka hän perusti Hanoi Rocksin jäähyväisten jälkeen. Keikkapäivä oli samalla rock-kukon syntymäpäivä, jota myös muistettiin kukilla, kakulla ja yhteislaululla.

 • Hector: Seisovaa ilmaa

  28.10.2013 Elävä arkisto

  Hector tulkitsee Lou Reediä suomeksi hämmentävin elein.

  Hector tulkitsi newyorkilaisrokkari Lou Reedin Walk on the Wild Siden suomeksi ja elehti ajoittain kovin hämmentävästi.

 • Leirinuotiolla artistit esittelivät itsestään uusia puolia

  24.07.2013 Elävä arkisto

  Radio Suomen musiikkisessiota kootusti.

  Radio Suomen Leirinuotiolla-ohjelma oli sarja musiikkisessiota, joissa yhdisteltiin tuoreella ja rennolla tavalla suomalaisia artisteja ja heidän musiikkiaan.

 • The Flaming Sideburns Tavastialla

  04.07.2013 Elävä arkisto

  Live-kappaleita Suomen kehutuimmalta live-yhtyeeltä.

  Vuonna 1995 perustettu The Flaming Sideburns oli 2000-luvun alkupuoliskolla jopa Suomen kovimman live-bändin maineessa. Yhtye esiintyi vuonna 2005 Klubb X3M -ohjelmassa Helsingin Tavastia-klubilla, joka tunnettiin myös "Fleimareiden" kotiareenana.

 • Juicen ja Safkan joululauluja aikuisille

  13.12.2012 Elävä arkisto

  24 uudelleen sovitettua värssyä.

  Juice Leskinen ja Safka Pekkonen huolehtivat pikkutuhman Aikuisten joulukalenterin loppumasennuksesta. Kaksikymmentäneljä uusin sanoin ja erilaisin elkein tulkittua joululaulua eivät säästäneet satiirin säilältä juuri ketään.

 • The Rolling Stonesia turvallisesti suomeksi

  04.12.2012 Elävä arkisto

  Kooste Rolling Stonesilta kappaleista suomalaisittain.

  The Rolling Stones luotti alkuaikoinaan lainakappaleiden vetovoimaan ja saalisti myös ensimmäiset listaykkössijoituksensa cover-versioilla. Yhtyeen myöhemmän menestyksen jälkeen onkin sopivaa, että monet muut artistit ovat lainailleet myös heiltä. Suomessa lainakappaleita on myös sanoitettu turvallisemman kuuloisiksi.

Sivut