Hyppää pääsisältöön

Hausmylly

 • Tsunamissa kuolleen Aki Sirkesalon jäljiltä löytyi levyttämätöntä musiikkia – Se päätyy Suomen tunnetuimman äänen soololevylle

  25.08.2017 Yle Uutiset

  Thaimaan tsunamissa 2004 menehtyneen Aki Sirkesalon kaikki kappaleet eivät ole vielä päätyneet levyille. Pöytälaatikosta löytyneet kuusi demoa pääsevät kaikkien kuultaviksi, kun Suomen ahkerin puheääni Jari Karjalainen vaihtaa lauluun ja tuottaa oman soololevyn.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Petri Alanko on pelifirma Remedyn hovisäveltäjä – mutta seuraavaksi hän aikoo soittaa Darudea kaupunginorkesterin kanssa

  11.04.2016 YleX

  Petri Alangon mukaan pelimusiikkia on huomattavasti vaativampi tehdä kuin vaikka elokuvamusiikia, sillä peli ei aina etene loogisesti paikasta A paikkaan B.

 • Ysärifestari täyttää IBBF:n jättämän aukon

  24.03.2015 Yle Uutiset

  Imatralle Vuoksen rantaan nousee kesäkuun lopulla ysärifaneille suunnattu tapahtuma. Tarjolla on niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin 90-luvun hittibändejä.

 • Keskituloisten sinkkujen, eronneiden ja yksinhuoltajien asuntoahdinko syvenee

  29.08.2014 Yle Uutiset

  Kun asuntojen hinnat ovat erityisesti pääkaupunkiseudulla karanneet pilviin ja kun yksinasuvan on vaikea saada tarpeeksi suurta asuntolainaa, niin moni keskituloinen maksaa kiskurihintoja vuokranantajan pussiin vasten tahtoaan. Yksinasuva ei siis voi kartuttaa omaisuuttaan hankkimalla omaa asuntoa. Sosiologin mielestä ilmiö lisää eriarvoisuutta.

 • Twin City Festareille kotimaan kärkinimiä

  05.05.2014 Yle Uutiset

  Kesällä järjestettävä Twin City Festivals tuo Tornioon kovia kotimaan artisteja. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Jenni Vartiainen, Jari Sillanpää, Cheek, Anna Abreu, Egotrippi ja Suvi Teräsniska.

 • Byrokratia kurittaa kalastusmatkailua

  20.05.2013 Yle Uutiset

  Vetouistelun suomenmestari Mika Kauppinen päätti kaverinsa kanssa panna pystyyn kalastusmatkailuyrityksen. Eri lupahakemusten määrä tyrmistytti.

 • Alkossa kummastellaan väitettä tehottomuudesta

  06.02.2013 Yle Uutiset

  Alkon tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen huomauttaa, että Alko hinnoittelee kaikki oluensa samalla katemarginaalilla, kun taas päivittäistavarakaupalla on vapaammat kädet tuotteiden hinnoittelussa.

 • Keskisuomalaisilla kalamiehillä tähtäimessä MM-kisat Costa Ricassa

  29.01.2013 Yle Uutiset

  Neljän keskisuomalaismiehen kalastusporukka on saavuttanut mainetta kotoisia järviä lämpimämmissäkin vesissä. Menestys vetouistelukilpailuissa on tähän mennessä poikinut voiton jopa Intian valtameren vesillä, sillä joukkue voitti MM-osakilpailun Mauritiuksella. Seuraavana tiedossa olisivat MM-kisat Costa Ricalla, jos vain matkabudjetti saadaan kasaan.

 • "Tabloid-koon lehteä on helpompi käyttää"

  15.02.2012 Yle Uutiset

  Sanoman lehtimedian lehdet kuten Kymen ja Kouvolan Sanomat harkitsevat lehtien sivukoon pienentämistä. Ajatuksena on ottaa käyttöön muun muassa iltapäivälehtien suosima tabloid-koko.

 • Sisätilanlämmitin voi polttaa sulakkeet

  21.01.2012 Yle Uutiset

  Joissakin taloyhtiöissä autojen sisätilanlämmittimien käyttö on kielletty. Syynä on se, että taloyhtiön vanha sähköjärjestelmä ei kestä lämmittimien käyttöä, koska sulakkeet ovat kestävyydeltään liian pieniä. Palotarkastajan mukaan oikeinkäytettyinä lämmittimissä ei piile palovaaraa.

 • Pojun lätkäbiisistä ennustetaan kesähittiä

  16.06.2011 Yle Uutiset

  Maaritin Jäätelökesä on luonut kesätunnelmaa jo 70-luvulta lähtien. Kymmenisen vuotta sitten kesähittien kuumimpaan kärkeen rynnisti Mamban hyväntuulinen rallatus Vielä on kesää jäljellä. Tämän kesän hitiksi ennustetaan jyväskyläläisen Pasi "Poju" Heinosen lätkälaulua Poika saunoo.

 • Jyväskylän jätkät kultahuumassa

  17.05.2011 Yle Uutiset

  Suomen kultaiset jääkiekkoleijonat ja 100 000 suomalaista juhlivat eilen railakkaasti MM-kultaa Helsingissä. Kauppatorin kansanjuhlassa oli mukana myös vahva keskisuomalaisedustus. Pasi "Poju" Heinonen räjäytti kansan tajunnan Poika saunoo -biisillään ja osansa hurmoksesta saivat myös maajoukkueen kultapojat Pihlström, Välivaara ja edelleen jyväskyläläiseksi laskettava Immonen.

 • Pelimusiikista suomalainen vientituote?

  10.02.2011 Yle Uutiset

  Pelimusiikista povataan seuraavaa suomalaista vientituotetta. Suomalaiset pelit ovat jo menestyneet maailmalla, mutta kotimaisista säveltäjistä vasta muutamat ovat päässeet tekemään musiikkia suosituiksi nousseisiin peleihin. Tuottoisassa pelibisneksessä voisi olla jalansijaa esimerkiksi elokuvamusiikkia tehneille suomalaissäveltäjille.

 • Iikka Vehkalahdesta journalistiikan vierailijaprofessori

  26.11.2010 Yle Uutiset

  Ylen tuottaja Iikka Vehkalahti on valittu Tampereen yliopiston uudeksi journalistiikan professoriksi. Vierailevan professorin tehtävää hoitaa tällä haavaa Hannu Pulkkinen. Vehkalahti aloittaa elokuussa 2011 ja keskittyy erityisesti journalistisen tv-dokumentin kehittämiseen.

 • Perunakauppa Venäjälle on piristynyt

  26.10.2010 Yle Uutiset

  Perunakauppa Venäjälle on piristynyt tänä vuonna. Myyntijohtaja Mika Kauppinen Pohjoisen Kantaperuna -yhtiöstä kertoo, että Venäjän kuiva kesä aiheutti maassa perunapulan.

 • Hannu Pulkkisesta journalistiikan vierailijaprofessori

  20.11.2009 Yle Uutiset

  Ulkoasupäällikkö, filosofian tohtori Hannu Pulkkinen on valittu Tampereen yliopiston journalistiikan vierailevan professorin tehtävään lukuvuodeksi 2010 - 2011. Määräaikaista virkaa haki 23 journalistia.

 • Hannu Pulkkinen journalistiikan vierailijaprofessoriksi

  20.11.2009 Yle Uutiset

  Sanoma Newsin ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen on valittu Tampereen yliopiston vierailevaksi journalistiikan professoriksi. Vuoden määräaikaista virkaa haki 23 journalistia.

 • Huiluseura haluaa sytyttää nuorissa soittokipinän

  13.11.2008 Yle Uutiset

  Suomen Huiluseuran 25-vuotisjuhlaviikonloppua vietetään Jyväskylässä huomisesta lähtien. Juhlinnan ja huilukonserttien ohessa viikonlopulla on suurempikin tavoite. Tapahtuman toivotaan nimittäin innostavan lisää nuoria huiluharrastuksen pariin.

 • Sanomalehden muoto muuttuu

  01.03.2008 Yle Uutiset

  Sanomalehtien perinteinen muoto on murenemassa, osoittaa lauantaina Jyväskylän yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus.

Sivut