Hyppää pääsisältöön

nostalgia

 • Tapio Lipposen (1942–2017) muistolle

  09.10.2017 Kulttuuricocktail
  Muutama päivä sitten kerrottiin Tapio Lipposen kuolemasta. Olisi väärin sanoa, ettei hänen nimensä sano mitään nuoremmalle polvelle, koska Lipposen Muksuille säveltämä Liisankadulla-laulu soi edelleen radiossa ja olen kuullut monen teinin hyräilevän sen tarttuvaa melodiaa.
 • Ultra Bra katsoo armollisesti menneisyyteen – suosikkibändin paluukeikka Ruisrockista nähdään Teemalla 26.8.

  17.08.2017 Yle Teema
  Ultra Bran odotettu paluukonsertti Ruisrockista heinäkuulta 2017 saa ensiesityksensä Teeman Ultra Bra -illassa 26.8. kello 20.
 • "Ikä armahtaa paineista" – 70 vuotta täyttävä Paula Koivuniemi elää elämänsä parasta aikaa

  18.05.2017 Puoli seitsemän
  Iskelmätaivaan kiintotähti Paula Koivuniemi täyttää kesäkuussa 70 vuotta ja on kiitollinen siitä, että saa tehdä sen hyvässä kunnossa rakastamaansa työtä tehden. Kun Koivuniemi 35 vuotta sitten levytti Aikuisen naisen, hän koki vielä olleensa ammatillisesti epävarma – ja kappaleestakin tuli hitti vasta paljon myöhemmin. Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Koivuniemi kokee, että naisartisteilla on miehiä kovemmat paineet.
 • Minun nuoruuteni ohjelmat – muistatko sinä nämä nostalgiset kasari- ja ysärisarjat?

  11.05.2017 Blogit
  Muutama kuukausi sitten sukujuhlissa eräs vanhempi setäni kysyi tiedättekö kuule mikä on kasmasiini. No tietenkin! Me serkukset sanoimme. Kasmasiini on tietenkin Yleisradion 1990-luvun alkuun lähettämä nuorten makasiiniohjelma! Väärä vastaus, sanoi setä. Kasmasiini on käsikäyttöinen viljan lajittelija.
 • Kuvaa #omamuseo ja osallistu kilpailuun!

  04.05.2017 Yle Teema
  Haluatko perustaa oman museon? Onko sinulla jo sellainen? Kokoa omista museoesineistäsi näyttely, kuvaa se ja osallistu #omamuseo-kuvakeräykseen kesän aikana!
 • Vetoomus pienten museoiden puolesta - niissä on menneisyys ja tulevaisuus!

  26.04.2017 Yle Teema
  Onneksi muovikasseille ja lastenvaunuille on museonsa. Minna Joenniemi pääsi tapaamaan keräilijäpersoonia, joiden itse tehtyjä museoita ilman Suomi olisi tuhannesti tylsempi maa. Mutta miten näiden villien museoiden tulevaisuudessa käy? Virallisella museomaailmalla olisi aihetta ottaa niistä oppia.
 • Pikku Kakkosen juhlanäyttely kutsuu leikkimään!

  06.03.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi elämyksellinen valokuvanäyttely kulkee Suuren lukuseikkailun mukana ympäri Suomea. Nostalgiset valokuvat viiden vuosikymmenen ajalta nähdään Tampereella, Sipoossa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Eurassa, Kemissä ja Kuopiossa. Jokaisella paikkakunnalla näyttely on esillä kolmen viikon ajan.
 • Matti Ijäs: Yleisradio on sivistyslaitos, josta on tulossa pelkkä uutistalo

  03.03.2017 Kulttuuricocktail
  Elokuvaohjaaja Matti Ijäs jää eläkkeelle Yleisradiosta, mutta ei lopeta elokuvantekoa. Kansakunnan humoristi aloitti nuorena pellehypyistä ja kasvoi nasevan elokuvapuheen mestariksi.
 • Pikku Kakkosen tutut ja turvalliset juontajat

  27.01.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen juontaja on lapsen kaveri, joka johdattaa uuteen ohjelmaan ja rakentaa ohjelmapalikoista kokonaisuuden. Tutun ja turvallisen kaverin kanssa on mukava katsella ohjelmia. Tässä esiteltynä juontajia ennen 2000-lukua.
 • Vessapaperirullan ylistys

  21.01.2017 Lapset
  Vessapaperirullaa monipuolisempaa askartelumateriaalia tuskin löytyy. Kädentaitoja ja luovuutta on Pikku Kakkosen ohjelmissa kehitetty monipuolisesti kodin perustarvikkeita hyödyntämällä. Lähes aina on saatavilla kyniä, paperia, vessapaperirullia, liimaa ja sakset. Näillä tarvikkeilla syntyy niin huipputekniset raketit kuin onnittelukukat äidille - ja samalla tietysti paljon silppua ja liimajälkiä.
 • Olipa kerran juhla - ja monta juhlaa sen jälkeen

  13.01.2017 Lapset
  40 vuoden aikana on Pikku Kakkosessa ehditty juhlia 1000. lähetystä, tasavuosia ja muita merkkipaaluja.
 • Ohjaajan sana: Postilokero 347

  05.01.2017 Lapset
  Lapsena Pikku Kakkonen oli lempiohjelmani. Rakastin erityisesti Pelle Hermannia, niin kuin kymmenet tuhannet suomalaiset pikkulapset, jotka 80-luvulla katsoivat Pikku Kakkosta kanssani. Inhokkejakin oli: en millään olisi jaksanut katsoa musiikkiohjelmia, kuten Sormileikkejä tai Iltalaulua – janosin kertomuksia, olivat ne sitten fiktiota tai faktaa (kuten erilaisten tuotteiden valmistusprosessista kertova Näin syntyy -dokumenttisarja, yksi suursuosikeistani). Nyt katson kaikkia Pikku Kakkosen 80-luvun ohjelmia suurella lempeydellä: niissä on oman lapsuuden lämpö ja viattomuus, ja tuttu laulu tai tutun juontajan kasvot saavat nopeasti nostalgiseksi.
 • Pikku Kakkosen posti - piirroksia ja tarinoita vuodesta 1977

  02.01.2017 Lapset
  Pikku Kakkosen postilokeroon 347 on lähetetty piirroksia ja tarinoita ihan Pikku Kakkosen ensimmäisistä lähetyksistä asti. 3.1.2017 alkaen Pikku Kakkosen posti palaa iltaohjelmaan ja se esitetään uusintana perjantaiaamuisin.
 • Laulua, leikkiä ja yhdessäoloa Pikku Kakkosen jouluissa eri vuosikymmeniltä

  21.12.2016 Lapset
  Pikku Kakkosen juhlavuosi lähestyy ja alkuvuoden aikana nähdään Yle Areenassa ja yle.fi/lapset-sivulla näytteitä Pikku Kakkosen ohjelmista ja juonnoista kaikilta vuosikymmeniltä. Aloitamme juhlavuoden muistelemalla jouluohjelmia. Pikku Kakkosen joulut ovat olleet täynnä yhdessäoloa. Jouluna on kokoonnuttu musisoimaan, leikkimään ja askartelemaan.
 • Skootteri on herrasmieslaji, jossa jalka nousee vain tarpeellisen korkealle

  01.10.2016 Yle Uutiset
  Kun kilometrejä on tarpeeksi, ei tarvitse esittää enää rajua. Jalan saa heittää etukautta satulaan ja ottaa mukavan pystyasennon ajaessa. Skootterin omistaja saa huoltoasemalla usein juttuseuraa, sillä monet muistavat nuoruutensa ajopelejä. Kun yksi luopuu autosta ja vaihtaa skootteriin, toinen hankkii menopelinsä vaimolta salaa.
 • Autoeidolon

  21.09.2016 Näkökulmat
  Liu'un tuulilasin läpi.. (sehän on vain amorfista nestettä; kysymys on pelkkä ajan kysymys, ei paikan, esteen, kysymys) ..takaisin pakkasilmaan, jäätyneen varjoni luo.
 • Aira Samulinin lohikeitto

  23.06.2016 Puoli seitsemän
  Aira Samulinin (s.1927) isä oli rajavartija ja ahkerat metsässä samoilut toivat perheen pöytään paitsi sieniä ja marjoja, myös riistalintuja. Isä oli myös innokas kalastaja. Kala onkin edelleen Airan suosikkiruokaa.
 • Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  17.06.2016 Sinun tarinasi
  1930-luvun lapsena muistat ehkä, millainen oli ensikohtaamisesi radion kanssa. Kiersitkö sinäkin vastaanottimen taakse katsomaan, missä ne ihmiset oikein olivat? Jos asuit kaupungissa, saatoit jo lapsena päästä elokuviin ja tottua siten liikkuvaan kuvaan. Asuitpa missä päin maata tahansa, viimeistään sodan myötä opit tuntemaan nuo molemmat väylät, jotka tarjosivat sekä tietoa että tarinoita. Muistat hyvin, kun televisiolähetykset 1950-luvulla alkoivat. Olit jo aikuinen ja kiinni omassa elämässäsi – ajattelitko ehkä, että tuota villitystä minä sentään en tarvitse?
 • Kuuluitko C-kasettisukupolveen? - Kerro muistosi ja voita uniikki runokassu!

  06.04.2016 Puoli seitsemän
  C-kasetteihin liittyi paljon omaehtoista väkertämistä, kansien tekemistä ja omien suosikkikokoelmien äänittämistä. Mitä muistoja C-kasetti herättää sinussa?
 • Hyvä, ikuisuuteen asti tuoreena toistuva päivä

  05.03.2016 Näkökulmat
  Kaksi- tai kolmivuotissynttärit. Ihmettelen, miksi lunta sataa vain katulampun valokiilan kohdalla. Vanhemmat väittävät, että kyllä lunta sataa ihan joka kohdassa. Nyökkään, mutta sisimmässäni uskon mieluummin silmiäni kuin vanhempien monimutkaiselta kuulostavia selityksiä.

Sivut