Hyppää pääsisältöön

espanjalainen keittiö

 • Tamperrada tuo pintxot taas kaupungille – mukana oli 60 ravintolaa

  19.08.2019 Yle Uutiset

  Tamperradan ajatus on se, että yleisö pääsee kiertämään kaupunkia ja löytämään uusia ravintolakokemuksia.

 • Syö masu täyteen gyrosta, churrosia ja bratwurstia – Mikkelin kansainväliset markkinat alkavat

  21.06.2018 Yle Uutiset

  110 kauppiasta 35 maasta tarjoilee kansainvälisiä herkkuja Mikkelin satamassa.

 • Mikä ihmeen pintxo? Ravintoloihin jonotetaan pienten suupalojen takia

  17.08.2016 Yle Uutiset

  Pintxo. Pinxto. Pinxo. Ei kun. Sano pintso vaan ja nauti! Tampereella ja Porissa antaudutaan tällä viikolla pienten suolaisten ja makeiden herkkupalojen vietäväksi. Espanjalaisfiesta on Tampereella jo kuin kotonaan.

 • 11. ¡Buen provecho!

  15.12.2015 Oppiminen

  Kirjeen kirjoitus, ehtolauseita, ajanilmaisuja, ruokaa!

  Tässä osassa opit muun muassa kirjoittamaan epämuodollisen ja virallisen kirjeen sekä lyhenteitä. Kieliopissa harjoitellaan ehtolauseita ja ajanilmaisuja. Espanjaksi pohditaan ruokaa ja gastronomian ilmiöitä.

 • 6. ¡De compras!

  15.12.2015 Oppiminen

  Vaateostoksia, luvut 100-1000, adjektiiveja, ruokakulttuuria

  Tässä osassa käydään vaateostoksilla. Opitaan lukusanat 100-1000 ja opiskellaan adjektiivien vertailu- ja rinnastusmuodot sekä akkusatiivipronominit. Kulttuuriosiossa tutustutaan espanjalaiseen ruokakulttuuriin.

 • Eero Markkanen hänelle tehdystä nimikkoruuasta: "Hieno kunnia"

  10.09.2015 Yle Uutiset

  Lapin Martat halusivat toivottaa Espanjasta Lappiin pelaamaan siirtyneen Eero Markkasen tervetulleeksi. Martat tekivät hänelle nimikkoannoksen Chorizoporonkäristys ´A la Eero Markkanen. Nimikkoruuan kohde pitää hänen mukaan nimettyä ruokaa kunnia-asiana.

 • Martat toivottavat Eero Markkasen Madridista Lappiin – tässä tulee chorizoporonkäristys

  09.09.2015 Yle Urheilu

  Eero Markkanen edusti vielä hetki sitten maailman suurimpiin jalkapalloseuroihin kuuluvaa Real Madridia. Markkanen yllätti jalkapallopiirit tekemällä loppukauden mittaisen sopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa. Lapin Martat haluavat toivottaa Eeron Lappiin yhdistämällä Espanjan ja Lapin parhaita makuja.

 • Hyvän ruuan arvostus on alamaissa – ulkona herkutellaan harvoin

  17.08.2015 Yle Uutiset

  Hyvään ruokaan panostaminen lisäisi ravintola-alan työllisyyttä merkittävästi, arvioi Paistinkääntäjien veljeskunnan Tampereen vouti Mikko Reinikka. Vaikka ruuan merkitys isoissa kaupungeissa on kasvanut, laaturavintoloiden herkkuja nautitaan nykyisellään vain pari kertaa vuodessa.

 • Martat ottivat varaslähdön juhannukseen – näin teet chorizomakkarapihvejä

  12.06.2015 Yle Uutiset

  Juhannnus ja makkara kuuluvat olennaisesti yhteen. Martat venyttävät makkaraa tänä juhannuksena hieman eri suuntaan. Chorizomakkarapihveissä yhdistyvät espanjalaiset maut ja suomalainen keskikesän juhla.

 • Lounaspaikkoja rytinällä kiinni Lahden keskustassa

  04.09.2014 Yle Uutiset

  Viime viikkoina moni keskustan lounasravintola on pannut lapun luukulle. Osuuskauppa Hämeenmaan mukaan keskustan kehittäminen on menossa kaupallisten toimijoiden kannalta väärään suuntaan.

 • Surakat syödään uudessa baarissa Joensuussa

  10.10.2013 Yle Uutiset

  Joensuun taitokorttelin perälle, Surakan pihaan avataan tänään uusi ravintola. Surakan Baarin nimeä kantavassa ravintolassa yrittäjinä toimivat Riina Seppänen, Petri Heikkinen ja Antti Gavrilov. Yrittäjät uskovat 1849 rakennetun talon houkuttelevan asiakkaita. Asiakaspaikkoja on 110, ravintola pitää sisällään niin yhteistä tilaa kuin erillisiä huoneitakin.

 • Heitätkö ruokaa roskiin vai teetkö tähteistä herkkuja?

  18.01.2013 Yle Uutiset

  Suomalaiset kippaavat roskiksiin ja biojätepönttöihin yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa. Lähes puolet tästä ruuasta olisi syömäkelpoista. Miten vältät ruokahävikkiä omassa huushollissasi? Teetkö eilisen ateriasta pyttipannua tai tapaksia, osaatko ostaa vain sen, mitä syöt?

 • Juokseminen hoitaa sielua yksinäisellä saarella

  12.11.2012 Yle Uutiset

  Uusi yrittäjä on herättänyt henkiin Brännskärin vanhan kalastajatilan Nauvon eteläsaaristossa. Brännskäriin on rakennettu uusi vierasvenesatama ja laituri.

 • Tunteet toivat yrittäjän hotelli Santalahteen

  16.05.2012 Yle Uutiset

  Meri ja miljöö veivät Maila Karlssonin sydämen, niinpä hän päätyi hotelli Santalahden yrittäjäksi Kotkaan. Maakrapu on otettu hyvin vastaan merikaupungissa.

 • Uimonen: "Paella-hallituksen" ohjelman rakentaminen vaikeaa

  19.05.2011 Yle Uutiset

  Ylen Vaaliasiantuntijan Risto Uimosen mielestä hallitusneuvotteluissa mukana olevien kuuden puolueen on hyvin vaikea saada aikaan uskottava hallitusohjelma. Uimosen mukaan jäljellä oleva "paellla-hallitukseksi" kuvattu porukka on hyvin eripurainen ja puolueiden tavoitteet eroavat liikaa toisistaan. Neuvotteluihin olisi pitänyt kutsua kolme vaaleissa eniten ääniä saanutta puoluetta, Uimonen toteaa.

 • Pikseliähky-festivaali tarjoilee sähkötapaksia

  11.03.2011 Yle Uutiset

  Elektronisen taiteen festivaali Pikseliähky täyttää kymmenen vuotta. Helsingissä Suomenlinnassa tällä viikolla järjestettävässä tapahtumassa esitellään kokeellista ja yhteiskunnallisesti kantaaottavaa taidetta. Festivaalin työpajoissa on tehty esimerkiksi sähkötapaksia.

 • Espanjalainen ravintola änkyröi tupakkakieltoa vastaan

  10.02.2011 Yle Uutiset

  Espanjan viranomaiset ovat määränneet suljettavaksi ravintolan, joka ei noudata uusia tupakointimääräyksiä. Ravintola on ilmoittanut, että se haluaa antaa asiakkaiden tupakoida sisällä vastaisuudessakin.

 • Ulkona syöminen on turvallista kesälläkin

  15.07.2010 Yle Uutiset

  Ulkona syöminen on turvallista kesälläkin. Aluehallintoviraston mukaan esimerkiksi ulkokioskeissa ja ravintoloissa myytävän ruoan taso on koko maan tapaan Itä-Suomessakin hyvä.

 • Eväsreppu: Possupannu

  27.11.2009 Yle Uutiset

  Possupannun valmistelu vie hitaammaltakin kokilta vain kymmenisen minuuttia. Ruoka on valmis reilussa puolessa tunnissa.

 • Makkarasta maukasta

  01.10.2009 Yle Uutiset

  Makkara ei ole vain arkinen ruoka-aines, vaan myös maukas ja eksoottinenkin herkkupala. Monenlaisia makkaroita ja makkararuokia on luvassa viikonloppuna Turun Ruokamessuilla.