Hyppää pääsisältöön

leikkaukset

 • Päästä viiraa

  10.05.2018 Näkökulmat

  Baletti ym. viiraavat päästä Kajoa tällä kertaa.

  "...Kolmas pään viiraus on outo. Saatan olla maaiman ensimmäinen mies, joka on kokenut sen.."

 • Flinkkilä & Tastula: Viisi vuotta pimeydestä

  29.01.2018 Flinkkilä & Tastula

  Parantumisesta ja ystävyyden voimasta.

  Toimittaja Anne Flinkkilän vieraina ovat nuorempi konstaapeli Heidi Foxell ja rikostutkija Tuomas Pelkonen.

 • “Sairaus invalidisoi mun arkielämää”

  03.01.2017 Elossa 24h

  Elossa24h 3. jaksossa avosydänleikkaus ja sektiosynnytys.

  Elossa 24h -ohjelman kolmannessa jaksossa pihtiputaalainen Timo, 47, menee avosydänleikkaukseen, joka tehdään lyövän sydämen tekniikalla. Lauran ja Hannu-Pekan esikoinen syntyy sektiolla Kuopiossa. Turkulaisen Saulin suolistokivut ovat jatkuneet 15 vuotta.

 • Kiemunki tyrmää leikkausten keskittämisen: "Todella suuri vahinko"

  19.09.2016 Yle Uutiset

  Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ei niele purematta leikkausten keskittämistä 12:een laajan päivystyksen sairaalaan.

 • Li Andersson: Taide on luovan talouden ydin

  14.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Andersson peräänkuuluttaa kulttuuripolitiikkaa.

  Li Andersson (vas.) kertoo olevansa pettynyt hallituksen kulttuuripolitiikkaan lähinnä siksi, ettei sitä ole ollut. ”Vaalien alla oli enemmän keskustelua kulttuurista kuin aikoihin. Olisi ollut tervetullutta reagoida siihen jotenkin.” #kulttuurinvälikysymys kysyy mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu Yle Teemalla 14. huhtikuuta suoraan lähetykseen, jossa taiteilijat ja poliitikot kohtaavat keskusteluissa. Yksi keskustelijoista on Li Andersson.

 • Kysymyksiä lääkärille näin kevään tullen

  29.03.2016 Näkökulmat

  Kuka korvaa kun koulussa oppi jonninjout. sontaa?

  Jos olisi kaksi samanlaista maailmankaikkeutta, ne kannattaisi erottaa sarjanumerolla, turhien harmien välttämiseksi. Tai nimetä erinimisiksi. (Esmes ”Katakhresis” ja ”Psychrolutes marcidus”)

 • Vaikeasti sairaat pietarilaislapset saivat terveyttä Suomesta

  30.01.2015 Elävä arkisto

  Venäläisistä terveysturisteista halutaan uutta vientituotetta, mutta estääkö poliittinen jännite sen? Silminnäkijä: Terveyttä Suomesta seurasi vaikeasti sairaiden pietarilaislasten Mašan ja Olegin elämää kotimaassa sekä sairaalakäyntejä Suomessa.

 • Epileptikko voi kokea uskonnollisen näyn

  12.11.2014 Elävä arkisto

  Osa epileptikoista näkee uskonnollisia ilmestyksiä kohtaustensa aikana. Muutamat ovat jopa kieltäytyneet leikkauksesta, jotteivat tärkeäksi koetut näyt katoaisi. Prisma Studion jakso, vuodelta 2004, pureutuu epilepsiaa sairastavien uskonnollisiin kokemuksiin sekä ilmiötä tutkivaan neuroteologiaan.

 • Parantava veitsi leikkaussalissa

  13.08.2014 Elävä arkisto

  Parantava veitsi -ohjelmissa vuodelta 1967 kamera taltioi leikkaussaleissa lapsen sydänleikkausta, keisarileikkausta, kuulonparannusleikkausta, mahahaavaleikkausta ja sarveiskalvon siirtoa. Kirurgisten toimenpiteiden lisäksi seurataan sairauksien diagnosointia ja asiantuntijat kertovat lääketieteen kehityksestä.

 • Mikrofoni osallistui sydänleikkaukseen

  31.07.2014 Elävä arkisto

  Reportaasi HYKSissä tehdystä sydänleikkauksesta kuuluu radiotoimittaja Martti Silvennoisen (1924–2002) feature-ohjelmien valioihin. Operaation kulku kuvataan elävästi ja yksityiskohtaisesti ensimmäisiä pieniä veripisaroita myöten.

 • Aivoleikkaus 1950-luvun värielokuvassa

  13.06.2014 Elävä arkisto

  Vuoden 1957 värifilmissä seurataan aivoleikkausta.

  Vuonna 1957 valmistuneessa värifilmissä seurataan aivoleikkausta lähietäisyydeltä. Professori Aarno Snellman poistaa potilaalta aivokasvaimen Suomen Punaisen Ristin sairaalassa. Kamera ja selostus seuraavat neurokirurgista toimenpidettä yksityiskohtaisesti.

 • Kansanliike ei pelastanut Kauhavan Lentosotakoulua

  07.03.2014 Elävä arkisto

  Kauhavan Lentosotakoulun 85-vuotinen taival päättyy vuoden 2014 lopussa. Hallitus esitti helmikuussa 2012 kuutta varuskuntaa lakkautettavaksi. Irtisanomisia arvioitiin tulevan noin 1200. Kauhavalla lakkautuspäätös synnytti vastarintana kansanliikkeen.

 • Kirurgisia toimenpiteitä Veitsen terällä

  21.02.2014 Elävä arkisto

  Veitsen terällä -sarja seurasi Kuopion yliopistollisen sairaan potilaiden kirurgisia toimenpiteitä vuosina 2007-2010. Toimenpiteet vaihtelivat leukaproteesileikkauksesta eturauhassyövän brakyterapiaan.

 • Tatuointi on sattuvaa taidetta

  31.10.2013 Elävä arkisto

  Merimiesten jutusta koko kansan iholle.

  Kaikki sen tietävät – tatuoinnin ottaminen sattuu tai on vähintään epämiellyttävän tuntuista. Palkintona on parhaimmillaan itselle tärkeä ja kaunis taideteos. Jos leimaan kuitenkin kyllästyy, on siitä eroon pääseminen ottamista monin verroin kalliimpaa ja kivuliaampaa.

 • Suomalaiskirurgit auttavat Kenian lapsia kohti terveempää tulevaisuutta

  18.06.2013 Elävä arkisto

  Suomalaiset kirurgit leikkaavat vammaisia lapsia Keniassa. Usean vuoden ajan Tapio Hakala työryhmänsä kanssa on tarjonnut monille lapsille terveemmän tulevaisuuden.

 • Voiko mies synnyttää, nainen siittää?

  12.06.2013 Elävä arkisto

  Jos haluaa saada passiinsa oikean sukupuolensa, on luovuttava oikeudestaan saada biologisia lapsia. Miksi valtio päättää siitä, kenellä on oikeus lisääntyä? Suomessa pakkosterilisoidaan ihmisiä sukupuolivähemmistöön kuulumisen vuoksi, eikä käytäntöä ole lopettanut edes ulkomainen paine. YK:n raportin mukaan sterilisoiminen on kidutusmuoto.

 • Kristianin matka mieheksi

  10.06.2013 Elävä arkisto

  Kristian oli tyttö, joka tiesi olevansa poika.

  Kumpaan vessaan minä menen, mietti nuori Kristian Konttinen, joka ei tuntenut olevansa tyttö, mutta ei näyttänyt pojaltakaan. Vasta parikymppisenä psykiatrinen lääkäri auttoi Kristiania löytämään itsensä. Hän oli transsukupuolinen ja tuon sanan löytyminen oli helpotus niin Kristianille kuin hänen äidilleenkin.

 • Sisäkorvaistuteleikkaus

  04.05.2010 Elävä arkisto

  Pirjo menetti yhdessä yössä lähes täysin kuulonsa.

  Pirjo menetti yhdessä yössä lähes täysin kuulonsa. Leikkauksessa Pirjolle asennetaan sisäkorvaan implantti, jonka avulla hän opettelee jälleen kuulemaan.

 • Beckhamin suomalaiskirurgi Sakari Orava

  15.03.2010 Elävä arkisto

  Arto Nybergin haastateltavana yksi maailman arvostetuimmista urheilukirurgeista: lääketieteen tohtori Sakari Orava.

 • Inkinen kertoo sairaudestaan Akuutissa

  26.05.2009 Elävä arkisto

  SIG-yhtyeen keulahahmo Matti Inkinen sairastui oudolla tavalla syksyllä 2008. Syyksi paljastui harvinainen aivokalvonkasvain.

Sivut