Hyppää pääsisältöön

Kansanradio

 • Tosikot ja veitikat ovat saaneet äänensä kuuluviin Kansanradiossa jo 40 vuotta

  15.05.2019 Yle Radio Suomi

  Kuuntelijoiden juttupaikka täyttää 40 vuotta.

  Kansanradio täyttää huikeat 40 vuotta. Juhlalähetys kuullaan sunnuntaina 19.5. klo 12-14. Toimittajat Jaana Selin ja Olli Haapakangas kertovat, miten ohjelma syntyy.

 • Nettiä ikä kaikki -kampanja toi Ylen kanaville runsaasti ohjelmaa digitaidoista!

  13.08.2018 Nettiä ikä kaikki

  Katso tai kuuntele kampanjan innoittamia ohjelmia.

  Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanja haastoi kaikki vähänkin digitaitoiset opastamaan niitä, jotka tarvitsevat apua ja rohkaisua. Kampanjan aikana 13.8.–9.9.2018 digitaalisuutta käsiteltiin laajasti useissa Ylen radio- ja tv-ohjelmissa.

 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.

 • Jos synnyit 1920-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  14.06.2016 Sinun tarinasi

  Yleisradio 1920-luvulla syntyneen silmin.

  1920-luvulla synnyit maalaiskylien Suomeen. Neljä viidestä maanmiehestäsi sai tuolloin toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. Ensimmäisen kosketuksesi Yleisradioon sait radion välityksellä, kun viralliset radiolähetykset aloitettiin vuonna 1926. Kun radio tuolloin löytyi vain harvoista taloista, kuuntelit todennäköisesti ihmeellistä äänirasiaa ensi kerran koulussa tai naapurissa. Ja hyvin todennäköistä on, että ensimmäisellä kerralla korvasi tavoittivat Markus-sedän äänen. Nuoruuden kynnyksellä kuuntelit jännityksen vallassa raportteja talvisodasta, ja sota oli läsnä jokapäiväisessä elämässäsi.