Hyppää pääsisältöön

Metsäradio

 • "Norppasodat ovat ohitse, nyt saan olla nautiskelija!"

  09.03.2018 Luonto

  Norppa on turvassa ja Juha Taskinen jää eläkkeelle

  Palkittu luontokuvaaja ja dokumentaristi Juha "Norppa" Taskinen on suojellut saimaannorppia 40 vuotta. Kohta on aika vaihtaa barrikadit kalastukseen, sillä mies vannoo jäävänsä eläkkeelle 19.6.2019 klo 16.05.

 • Lämmitätkö puilla oikein? Lue nuohoojamestarin vinkit

  02.03.2018 Luonto

  Puilla lämmittämisessä on monta niksiä

  Maksimaalinen lämpö mahdollisimman tehokkaasti ja edullisesti! Puilla lämmitettäessä voi oikeilla ohjeilla säästää sekä rahaa, takkaa että luontoa.

 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.

 • Jos synnyit 1920-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  14.06.2016 Sinun tarinasi

  Yleisradio 1920-luvulla syntyneen silmin.

  1920-luvulla synnyit maalaiskylien Suomeen. Neljä viidestä maanmiehestäsi sai tuolloin toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. Ensimmäisen kosketuksesi Yleisradioon sait radion välityksellä, kun viralliset radiolähetykset aloitettiin vuonna 1926. Kun radio tuolloin löytyi vain harvoista taloista, kuuntelit todennäköisesti ihmeellistä äänirasiaa ensi kerran koulussa tai naapurissa. Ja hyvin todennäköistä on, että ensimmäisellä kerralla korvasi tavoittivat Markus-sedän äänen. Nuoruuden kynnyksellä kuuntelit jännityksen vallassa raportteja talvisodasta, ja sota oli läsnä jokapäiväisessä elämässäsi.