Hyppää pääsisältöön

Yle Puhe

 • Kysy mitä vaan - esitä oma kysymyksesi ja ehdota vieraita

  19.08.2019 Yle Puhe

  Yle Puheen Kysy mitä vaan on täällä taas

  Yle Puheen Kysy mitä vaan -ohjelma on tehnyt paluun. Ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Kerro ketä sinä haluaisit kuulla ohjelmassa ja esitä hänellä oma kysymyksesi.

 • Korjaus: Aamu TV:n Jälkiviisaat Yle Puheessa

  12.08.2019 Yle Puhe

  Korjaus Aamu TV:n Jälkiviisaisiin

  Yle Puheessa uusittiin perjantain 9.8. Aamu TV:n Jälkiviisaat -osio. Kyseisessä keskustelussa vieraana ollut toimittaja Anu Partanen kertoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-Ahon olleen norjalaisen massamurhaaja Anders Breivikin esikuva. Partanen on myöhemmin viestipalvelu Twitterissä pahoitellut keskustelussa käyttämäänsä sanavalintaa.

 • Tuija Pehkonen: Rakkain saunamuistoni liittyy jäätelöön

  05.07.2019 Saunapäivä

  “Saunajäätelö oli tärkeä asia, jota aina odotti.”

  Saunominen merkitsee juontaja-toimittaja Tuija Pehkoselle tänä kesänä paljon muutakin kuin rentoutumista: kansainvälisiä staroja kultaisessa saunakärryssä, lauteille nostettuja mikrofoneja ja intiimejä saunakeskusteluja tunnettujen suomalaisnaisten kanssa.

 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  12.06.2019 Yle Puhe

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  07.06.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Politiikkaradio, Juuso Pekkinen ja Mahadura & Özberkan livenä Sideways-festivaaleilla

  05.06.2019 Yle Puhe

  Yle Puhe Live Sideways-festivaaleilla!

  Yle Puhe esittäytyy Helsingin Töölössä pidettävillä Sideways-festivaaleilla 6.-8. kesäkuuta. Helsingin jäähallin Royal Clubin lavalle nousevat Politiikkaradio, Juuso Pekkinen ja Mahadura & Özberkan. Lähetykset tallennetaan liveyleisön edessä - tule mukaan todistamaan!

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

  04.06.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan säätyläisyhteiskuntaan, kun käsittelyssä on Järki ja tunteet. Jane Austenin vuonna 1811 julkaisema romaani on humoristisen ja sydämellisen tyylinsä ansiosta ajaton klassikko. Ang Leen vuonna 1995 ohjaama elokuvaversio on Oscar-palkittu. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Kummisetä

  28.05.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Kummisetä, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan mafiaromaanin pariin, kun käsittelyssä on Kummisetä. Mario Puzon vuonna 1969 julkaisema teos uudisti sekä kirja- että elokuvateollisuutta. Myös kirjan filmatisointi, Francis Ford Coppolan vuonna 1972 ohjaama elokuvaversio on teos, johon muita saman genren elokuvia verrataan. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

  17.05.2019 Saunapäivä

  Saunapäivä-kampanja kestää koko kesän ja huipentuu 27.7!

  Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

 • 12. selostustoivekonsertti juhannustorstaina - esitä oma toiveesi livenä!

  06.05.2019 Yle Puhe

  12. Selostustoivekonsertti juhannuksena - esitä toive!

  Juhannustorstaina radioidaan jälleen 12. Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti. Tällä kertaa kaikilla kuulijoilla on mahdollisuus esittää toiveensa lähetyksen aikana puhelimitse.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ronja Ryövärintytär

  02.05.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Ronja ryövärintytär, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa samoillaan syvälle Matiaksenmetsän uumeniin ja opetellaan varomaan Helvetinkuiluun putoamista, ajattaroita, männiäisiä ja kakkiaisia. Puheissa on vuonna 1981 ilmestynyt Astrid Lindgrenin yksi suosituimmista teoksista Ronja, ryövärintytär. Ronjasta kertoo myös vuonna 1984 Tage Danielssonin ohjaama elokuva. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Emmanuelle

  26.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Emmanuelle, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa pureudutaan pehmopornon merkkiteokseen eli Emmanuelleen. Vuonna 1957 Emmanuelle Arsan julkasi tämän yhden tunnetuimmista eroottisista romaaneista. Emmanuellen teki kuitenkin kuuluisaksi siitä vuonna 1974 Just Jaeckinin ohjaama elokuvasovitus. Sinun mielipiteesi on myös tärkeä. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja

  23.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa pureudutaan uuden ajan vanhanaikaiseen sankariin, universaaliin hahmoon, johon on helppo samaistua. Hän on Tuomas Kyrön luoma hahmo Mielensäpahoittaja. Kirjailija itse on kertomassa, miten hahmo syntyi ja miten kirja saatiin sovitettua valkokankaalle Dome Karukosken ohjaamaan elokuvaversioon. Sinun mielipiteesi on myös tärkeä. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Slummien miljonääri

  12.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Slummien miljonääri, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa käsittelyssä on Vikas Swarupin romaani Tyhjentävä vastaus eli kuka voittaa miljardin? vuodelta 2005, joka nousi laajempaan tietoisuuteen kirjasta tehdyn Danny Boylen vuonna 2008 ohjaaman elokuvan myötä. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Amerikan Psyko

  09.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Amerikan Psyko, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa käsittelyssä ovat Bret Easton Ellisin kohuttu Amerikan Psyko vuodelta 1991 ja siitä Mary Harronin ohjaama elokuva vuodelta 2000. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Eduskuntavaalit huipentuvat tulosiltaan Ylen kanavilla

  04.04.2019 Yleisradio

  Tulosilta nähdään ja kuullaan sunnuntaina 14.4.2019.

  Eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Vaaliviikko alkaa Radio Suomen vaalitentillä ja päättyy tulosiltaan. Vaali-illan jälkeen on vielä tarjolla laaja kooste tuloksesta ja illan dramaattisimmista hetkistä.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ulvova mylläri

  31.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Ulvova mylläri, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan syvälle Suomen menneisyyteen. Käsittelyssä on Ulvova mylläri - Arto Paasilinnan rakastettu kirja vuodelta 1981 ja Jaakko Pakkasvirran elokuva vuodelta 1982. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentit - "pyrimme tenteissä sloganien taakse"

  31.03.2019 Yle Puhe

  Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentit 2.-12.4. klo 12.13

  Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentissä tentattavina yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat ajalla 2.-12.4. Minkä pitää olla politiikan suunta Suomessa vaalien jälkeen? Tenttijöinä Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota

  24.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan tieteisseikkailun syövereihin. Käsittelyssä ovat H. G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaani vuodelta 1898 ja sen pohjalta Steven Spielbergin ohjaama elokuvaversio vuodelta 2005. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

  18.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan kaninkoloon ja lähdetään Liisan mukana seikkailulle. Käsittelyssä on Lewis Carrollin kirjoittama lastenromaani Liisan seikkailut ihmemaassa vuodelta 1865 sekä siitä Tim Burtonin tekemä elokuvasovitus Liisa Ihmemaassa vuodelta 2010. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

Sivut