Hyppää pääsisältöön

Yle Puhe

 • Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

  17.05.2019 Saunapäivä

  Saunapäivä-kampanja kestää koko kesän ja huipentuu 27.7!

  Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

 • 12. selostustoivekonsertti juhannustorstaina - esitä oma toiveesi livenä!

  06.05.2019 Yle Puhe

  12. Selostustoivekonsertti juhannuksena - esitä toive!

  Juhannustorstaina radioidaan jälleen 12. Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti. Tällä kertaa kaikilla kuulijoilla on mahdollisuus esittää toiveensa lähetyksen aikana puhelimitse.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ronja Ryövärintytär

  02.05.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Ronja ryövärintytär, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa samoillaan syvälle Matiaksenmetsän uumeniin ja opetellaan varomaan Helvetinkuiluun putoamista, ajattaroita, männiäisiä ja kakkiaisia. Puheissa on vuonna 1981 ilmestynyt Astrid Lindgrenin yksi suosituimmista teoksista Ronja, ryövärintytär. Ronjasta kertoo myös vuonna 1984 Tage Danielssonin ohjaama elokuva. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Emmanuelle

  26.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Emmanuelle, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa pureudutaan pehmopornon merkkiteokseen eli Emmanuelleen. Vuonna 1957 Emmanuelle Arsan julkasi tämän yhden tunnetuimmista eroottisista romaaneista. Emmanuellen teki kuitenkin kuuluisaksi siitä vuonna 1974 Just Jaeckinin ohjaama elokuvasovitus. Sinun mielipiteesi on myös tärkeä. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja

  23.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Mielensäpahoittaja, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa pureudutaan uuden ajan vanhanaikaiseen sankariin, universaaliin hahmoon, johon on helppo samaistua. Hän on Tuomas Kyrön luoma hahmo Mielensäpahoittaja. Kirjailija itse on kertomassa, miten hahmo syntyi ja miten kirja saatiin sovitettua valkokankaalle Dome Karukosken ohjaamaan elokuvaversioon. Sinun mielipiteesi on myös tärkeä. Anna äänesi kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Slummien miljonääri

  12.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Slummien miljonääri, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa käsittelyssä on Vikas Swarupin romaani Tyhjentävä vastaus eli kuka voittaa miljardin? vuodelta 2005, joka nousi laajempaan tietoisuuteen kirjasta tehdyn Danny Boylen vuonna 2008 ohjaaman elokuvan myötä. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Amerikan Psyko

  09.04.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Amerikan Psyko, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa käsittelyssä ovat Bret Easton Ellisin kohuttu Amerikan Psyko vuodelta 1991 ja siitä Mary Harronin ohjaama elokuva vuodelta 2000. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Eduskuntavaalit huipentuvat tulosiltaan Ylen kanavilla

  04.04.2019 Yleisradio

  Tulosilta nähdään ja kuullaan sunnuntaina 14.4.2019.

  Eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Vaaliviikko alkaa Radio Suomen vaalitentillä ja päättyy tulosiltaan. Vaali-illan jälkeen on vielä tarjolla laaja kooste tuloksesta ja illan dramaattisimmista hetkistä.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Ulvova mylläri

  31.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Ulvova mylläri, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan syvälle Suomen menneisyyteen. Käsittelyssä on Ulvova mylläri - Arto Paasilinnan rakastettu kirja vuodelta 1981 ja Jaakko Pakkasvirran elokuva vuodelta 1982. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentit - "pyrimme tenteissä sloganien taakse"

  31.03.2019 Yle Puhe

  Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentit 2.-12.4. klo 12.13

  Yle Puheen Politiikkaradion vaalitentissä tentattavina yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat ajalla 2.-12.4. Minkä pitää olla politiikan suunta Suomessa vaalien jälkeen? Tenttijöinä Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota

  24.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan tieteisseikkailun syövereihin. Käsittelyssä ovat H. G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaani vuodelta 1898 ja sen pohjalta Steven Spielbergin ohjaama elokuvaversio vuodelta 2005. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

  18.03.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan kaninkoloon ja lähdetään Liisan mukana seikkailulle. Käsittelyssä on Lewis Carrollin kirjoittama lastenromaani Liisan seikkailut ihmemaassa vuodelta 1865 sekä siitä Tim Burtonin tekemä elokuvasovitus Liisa Ihmemaassa vuodelta 2010. Kumpi on parempi - kirja vai leffa? Anna äänesi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Miehet jotka vihaavat naisia

  07.03.2019 Yle Puhe

  Miehet jotka vihaavat naisia - kirja vai leffat?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelman käsittelyssä on puheissa on Stieg Larssonin rikosromaani Miehet jotka vihaavat naisia ja siitä tehdyt kaksi elokuvaversiota, Niels Arden Oplevin ohjaama ja David Fincherin Hollywood-versio. Kumpi on parempi - kirja vai leffat?

 • Ampumahiihdon MM-kisat Ruotsissa - nappaako Kaisa Mäkäräinen toisen maailmanmestaruutensa?

  05.03.2019 Yle Puhe

  Ampumahiihdon MM-kisat suorana Yle Puheessa

  Ampumahiihdon MM-kisat käydään Ruotsin Östersundissa. Kisat alkavat 7.3. sekaviestillä ja huipentuvat sunnuntaina 17.3. yhteislähtökisoihin. Ottaako Kaisa Mäkäräinen kultaa, yllättääkö Tero Seppälä? Ampumahiihdon MM-kisat suorana Yle Puheessa.

 • Sarasvuon 100. radiomonologi - ainutkertainen tilaisuus päästä Jarin studioon

  02.03.2019 Yle Puhe

  Sarasvuon 100. monologi - voita paikka juhlalähetykseen

  Nyt on ystävä niin, että Jari Sarasvuo on tehnyt Yle Puheessa sata radiomonologia. Jari päästää juhlalähetyksen kunniaksi ensimmäistä kertaa yleisöä studioon. Jos haluat päästä seuraamaan maanantaina 11.3. Sarasvuon sadannen suoran radiomonologin tekemistä kosketusetäisyydeltä, ota osaa kilpailuumme ja kerro, mikä merkitys Jarin monologeilla on ollut sinun elämääsi.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Tie

  28.02.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Tie - The Road, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmassa puheissa on maailmanloppu kun käsittelyssä ovat Cormac McCarthyn romaani Tie vuodelta 2006 ja sitä mukaileva, samanniminen John Hillcoatin elokuvasovitus vuodelta 2009. Kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Pimeyden sydän - Ilmestyskirja. Nyt

  23.02.2019 Yle Puhe

  Pimeyden sydän - Ilmestyskirja. Nyt - kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan luotsaamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmassa puheissa ovat Joseph Conradin vuonna 1902 julkaistu Pimeyden sydän ja siihen löyhästi perustuva Francis Ford Coppolan ohjaama Ilmestyskirja. Nyt -elokuva vuodelta 1979. Kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Yle Puhe hiihdon MM-kisoissa - kuuntele Seefeldin tapahtumat suorana

  19.02.2019 Yle Puhe

  Seefeldin hiihdon MM-kisat suorana Yle Puheessa

  Suomalainen hiihtourheilu on Lahden MM-kisojen ja Pyeongchangin olympialaisten myötä osoittanut palanneensa kansainväliseen eliittiin. Seefeldin MM-hiihdoista odotetaan menestystä ennen kaikkea olympialaisten sankareilta Iivo Niskaselta ja Krista Pärmäkoskelta. Kuuntele MM-kisat suorana Yle Puheessa!

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas

  10.02.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Tuntematon sotilas, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan kuudennessa osassa keskiössä on Tuntematon sotilas, joka ei esittelyjä kaipaa. Pääpaino keskustelussa on Väinö Linnan kirjassa ja Aku Louhimiehen elokuvasovituksessa. Kumpi on parempi, kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Harry Potter ja viisasten kivi

  01.02.2019 Yle Puhe

  Kirja vs.Leffa: Harry Potter ja viisasten kivi

  Jarmo Laitanevan toimittaman Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjan viides jakso lähetetään suorana Helsingin keskustakirjasto Oodista. Puheissa on ensimmäinen Harry Potter -teos ja siitä tehty elokuva Harry Potter ja viisasten kivi. Kumpi on parempi, kirja vai leffa?

Sivut