Hyppää pääsisältöön

Susanna Kuparinen

 • Täällä tehdään vallankumousta ja penisorigameja – Ylioppilasteatteri täyttää 90 vuotta

  02.11.2016 Kulttuuricocktail

  Helsingin Ylioppilasteatteri on 90-vuotiaanakin radikaali.

  Helsingin Ylioppilasteatteri eli YT on tullut kunnioitettavaan ikään, mutta ei ole kangistunut paikalleen. Tekijöiden mielestä heidän teatterinsa on vapauden, rohkeuden ja hulluuden tyyssija. Harrastajateatterissa on mahdollista kokeilla mitä vaan ja bailata räjähtävästi.

 • Eduskunta III

  29.07.2016 Yle Teema

  Susanna Kuparisen satiiri yhden totuuden Suomesta

  Ryhmäteatteri esittää Susanna Kuparisen Eduskunta-trilogian päätösosan, satiirin yhden totuuden Suomesta.

 • Kulttuuria Yle Teemalla: Savonlinnan Ooopperajuhlat ja Eduskunta III

  20.06.2016 Ohjelmat

  Kesällä Yle Teemalla oopperaa ja teatteria

  Yle Teema tarjoaa kotimaisia kulttuurielämyksiä myös kesällä. Savonlinnan Oopperajuhlilta esitetään suorana lähetyksenä 28.7. klo 18.55 Janácek: Kuolleesta talosta. Kehuttu Ryhmäteatterin Eduskunta III – Satiiri yhden totuuden maasta puolestaan nähdään televisiotaltiointina 6.8. klo 20.

 • Mikä on kansalaisaloitteen arvo?

  05.09.2014 Elävä arkisto

  Ensimmäinen aloite oli turkistarhattomasta Suomesta.

  Vuodesta 2012 alkaen on eduskunnan pitänyt ottaa käsittelyyn yli 50 000 allekirjoittajaa saaneet kansalaisaloiteet joko laista tai toimeenpiteestä. Ensimmäisenä kansanedustajien käsittelyyn ehti kansalaisaloite turkistarhattomasta Suomesta. Eduskunnan ja lainsäätäjien nihkeän vastaanoton vuoksi heräsi kysymys, mikä on kansalaisaloitteen arvo?

 • 2000-luvun yhteiskunnallinen teatteri ammensi jopa kokouspöytäkirjoista

  05.11.2013 Elävä arkisto

  Uuden vuosituhannen alussa poliittinen ja yhteiskunnallinen teatteri koki nousukauden Suomessa. Tekijät, kuten Susanna Kuparinen ja Juha Jokela ammensivat materiaalia teoksiinsa niin puolueiden kuin ihmistenkin kriiseistä muuttuvassa maailmassa.

 • Miten valtio brändätään?

  10.05.2013 Elävä arkisto

  Puhdasta luontoa, korkeatasoista koulutusta ja luomuruokaa vai masennusta, alkoholismia ja perheväkivaltaa. Minkälaisista mielikuvista maabrändi koostuu ja voiko sitä rakentaa itse? Ainakin sitä yritti ulkoasiainministeri Alexander Stubbin kokoama työryhmä vuosina 2008-2010.

 • Hyvä veli -verkostot yleisin korruption muoto Suomessa

  02.10.2012 Elävä arkisto

  Rakenteellinen piilokorruptio voi olla huomaamaton ongelma.

  Laskettelureissu sulle, tuottoisa diili mulle. Suomessa on tutkimusten mukaan vähän suoraa korruptiota, mutta rakenteellista piilokorruptiota on hankalampi tutkia. Tyypillinen suomalainen korruption muoto ovat hyvä veli –verkostot, jotka vaikuttavat muun muassa kuntien päätöksentekoon.