Hyppää pääsisältöön

Alopecia

 • Yksinäinen Tiina Heino haki hyväksyntää "vääriltä" ihmisiltä

  05.12.2017 Vaakakapina

  Ulkopuolisuuden tunne ja addiktiot usein käsi kädessä.

  Tiina Heino on hakenut hyväksyntää lapsesta asti. Hän on laihduttanut vain ulkonäön tähden, ja lihominen ja alopecia eli hiuksettomuutta ja karvattomuutta aiheuttava ihotauti saa Tiinan miettimään, kelpaako hän muille. Psykologi Satu Lähteenkorvan kommenteista selviää, miksi addiktiot ja ulkopuolisuuden tunne kulkevat usein käsi kädessä.

 • Tuhkimotarinoiden Saga: Sairaus oli isku naiseudelle!

  14.09.2015 Tuhkimotarinoita

  Minä olen minä ja kelpaan näin.

  Alopeciaan sairastuminen oli Sagalle isku naiseudelle. Kehon ja mielen luoma kokonaisuus on pitänyt rakentaa uudelleen. Eikä sitä ole helpottanut tuntemattomien ihmisten julmat kommentit. Kuka määrittelee, miltä meidän tulisi näyttää ollaksemme kauniita ja hyväksyttyjä!

 • Tuhkimotarinoiden Saga: "Elin sairastumiseni uudelleen."

  19.01.2015 Tuhkimotarinoita

  Sain kokea uudelleen tähänastisen alopecia-matkani vaiheet.

  Tuhkimotarinoiden Saga menetti kaksi vuotta sitten hiuksensa ja nyt peilistä katsoo vieras ihminen. Tässä Sagan mietteitä, kun hän näki ensimmäisen kerran oman Tuhkimotarinoita-jaksonsa.

 • Tuhkimotarinoiden Saga – hiukseton nainen

  19.01.2015 Tuhkimotarinoita

  Voiko kalju nainen olla kaunis?

  Voiko kalju nainen olla kaunis?

 • Kalju ja kaunis nainen

  11.12.2014 Tuhkimotarinoita

  ”Hiukset ovat naisen kruunu, niinhän sitä sanotaan”.

  Kampaajaksi opiskellut Saga rakasti näyttäviä kampauksia ja superpitkiä ripsiä. ”Hiukset ovat naisen kruunu, niinhän sitä sanotaan”. Nyt sairaus on vienyt Sagan hiukset, ripset ja kulmakarvat. Peilistä katsoo vieras nainen. Tuhkimotarinoiden Outi Broux on harrastanut valokuvausta ja hän halusi näyttää Sagalle valokuviensa kautta, kuinka kaunis Saga on - ilman hiuksiakin!