Hyppää pääsisältöön

Sirkuspelle Hermanni

 • Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  10.08.2016 Sinun tarinasi
  Jos synnyit 1980-luvulla, synnyit nousukauden loppua elävään Suomeen. Lapsuutesi kavereita olivat Ransu ja Sirkuspelle Hermanni ja sinua ärsytti, kun jokin nimeltä Tšernobyl esti sinua leikkimästä vesilätäköissä. Kasvaessasi maailma muuttui hurjaa vauhtia. Neuvostoliitto katosi ja Saksat yhdistyivät. Myöhemmin musiikkiohjelmista tuli sinulle identiteetin lähde. Ja kun ajankohtaisohjelmista tuli sinulle tärkeitä, et ehkä kuluttanutkaan niitä televisiosta tai radiosta.
 • Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.07.2016 Sinun tarinasi
  Jos synnyit 1940-luvulla, et ehkä muista kuunnelleesi radiota lapsena ollenkaan. Saatat kuitenkin muistaa kidekoneen tai radion kiehtovan äänimaailman, vaikket sen sisällöstä vielä mitään ymmärtänytkään. Radio oli kuitenkin vahvasti läsnä suomalaisten arjessa. Saavuttaessa vuosikymmenen puoliväliin, istuit ehkä äitisi sylissä tämän kuunnellessa Paasikiven puhetta sodan loppumisesta. Sodan päätyttyä ja pula-ajan taittuessa kohti varovaista kasvua, myös radion tarjonta monipuolistui ja sen sisällöt saivat kevyempiä sävyjä.
 • Pikku Kakkosen pikku historia

  07.03.2014 Elävä arkisto
  Vuonna 1989 Pikku Kakkonen oli ollut Ylen ohjelmistossa jo 12 vuotta. Ohjelman parhaita paloja vuosien varrelta esitellyt historiakatsaus etenee kronologisesti kahden katsojasukupolven yli kohti uusia syksyjä.
 • Hermanni välittää kaikenmoisista elukoista

  20.06.2013 Elävä arkisto
  Hermannin hätäapu kutsuu! Pelle Hermanni muistuttaa, että kaikenlaisista eläimistä ja kasveista on pidettävä hyvää huolta.
 • Hermanni muistelee

  05.05.2010 Elävä arkisto
  Aika monta pelleilyä mahtuu yhteen elämänloikkaaan, mietti Pelle Hermanni vanhoja valokuvia katsellessaan. Mutta miten ura pellenä oli alkanut?
 • Näin Hermannia tehtiin

  05.05.2010 Elävä arkisto
  Vuonna 1984 kuvattu materiaali näyttää, mitä Sirkus Hepokatin kulisseissa tapahtui. Ohjelmanteko oli hauskaa, mutta paikoin hidasta. Voi änkeröinen!
 • Hermanni tekee hammastaikoja

  19.02.2008 Elävä arkisto
  Pelle Hermannilla on tuskallinen hammassärky. Onneksi avuksi löytyy äitiliinin hammastaikaresepti. Reinikaismainen poliisi kuitenkin epäilee Hermannin taikatavaroiden metsästystä varasteluksi.
 • Hermanni yrittää kosia Sylviaa

  18.02.2008 Elävä arkisto
  Sirkuspelle Hermanni on päättänyt tehdä ennustajatar Sylviasta rouva Hermanskan. Sitten ei olisi enää reikiä sukissa ja rakkauden nuotiolla riittäisi lämmintä. Ensin pitäisi kuitenkin kosia.
 • Hermannin koirakuume

  18.02.2008 Elävä arkisto
  Yksinäisyyttä poteva Sirkuspelle Hermanni saa koirakuumeen. Taikuri Max taikoo ensi hätään jänöjussin, mutta suututtaa samalla jekkuilullaan Hermannin, joka jo uhkaa jättää koko sirkuksen.
 • Hermanni ja naurukone

  18.02.2008 Elävä arkisto
  Keksijänero Do Re Mi van Ampeeri on keksinyt naurukoneen, joka uhkaa Sirkuspelle Hermannin naurattajanuraa. Kaiken kukkuraksi Sylviakin on erikoisen ihastunut laitteeseen ja ehkäpä myös ennustajatarta hännystelevään keksijään.
 • Hermanni ei saa unta

  18.02.2008 Elävä arkisto
  Hermanni kärsi jo yliväsymyksestä, kun edellinen yökin oli jäänyt miltei nukkumatta painajaisten takia. Unessa Sylviakin oli ollut rosvoterroristien puolella ja ajanut Hermannia pois lentokoneesta.
 • Hermannin pyykkipäivä

  18.02.2008 Elävä arkisto
  Hermannilla on pyykkipäivä. Taikuri Max kaipaa Hermannilta sekä psyykkaus- että pyykkäysapua.
 • Hermanni ja sirkustarkastaja

  03.08.2007 Elävä arkisto
  Sirkus Hepokattiin saapuu sirkustarkastaja, jonka mukaan Hermannin mitat ovat määräysten vastaisia. Tarkastus ei olekaan mikään pelleilyn asia.
 • Hermanni hoitaa kukkaa

  28.03.2007 Elävä arkisto
  Vaikka Hermannilla ei olekaan mikään erityinen päivä, tuovat Max ja Sylvia hänelle kukan. Koska kukkaneiti vaikuttaa pelkäävän pimeää, Hermanni pitää kukkaansa ulkona. Piha on kukalle kuitenkin vaarallinen paikka.