Hyppää pääsisältöön

Eva Ollikainen

 • Kapellimestari Eva Ollikainen: "En unohda ikinä sitä lasteni hymyä kun sanoin, että nyt olenkin kuusi viikkoa kotona" – Taiteilija koronakeväänä 2020

  30.03.2020 Klassinen

  Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

  Kolmen orkesterin ylikapellimestari ja kahden pienen lapsen äiti kapellimestari Eva Ollikainen asuu perheineen Tanskassa. Tanska sulki rajansa ensimmäisenä pohjoismaana, ja sulki myös päiväkodit ja koulut. Tulevana syksynä Eva aloittaa nelivuotiskauden Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Syksyllä alkaa myös toimi firenzeläisen Orchestra della Toscanan ylikapellimestarina. Syksystä 2018 hän on toiminut ylikapellimestarina ruotsalaisessa Nordiska Kammarorkesterissa.

 • Kapellimestari Eva Ollikainen palasi kansainväliselle uralle vakavan työuupumuksen jälkeen – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  12.02.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 12. helmikuuta!

  Helmikuun 12. päivänä syntynyt, vakavan työuupumuksen jälkeen musiikin uudelleen löytänyt kapellimestari Eva Ollikainen (s. 1982) kertoo syntyneensä äärimmäisen energisenä ihmisenä, "sellaisena duracell-pupuna". Toista kertaa kansainvälistä kapellimestarin uraa tekevä Eva Ollikainen asuu perheineen Tanskan Odensessa ja aloittaa syksyllä 2020 nelivuotisen kautensa Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

 • Kuudes kansainvälinen Paulon sellokilpailu alkaa 15. lokakuuta – näin seuraat kilpailun alusta loppuun Ylen kanavilla

  19.09.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Kilpailu käydään Helsingissä, Lahdessa ja Espoossa.

  Helsingissä, Lahdessa ja Espoossa käytävään Paulon sellokilpailuun osallistuu 25 huipputason sellistiä eri puolilta maailmaa. Mukana on kolme suomalaissoittajaa, 20-vuotias Leonardo Chiodo, 26-vuotias Sirja Nironen ja 24-vuotias Senja Rummukainen.

 • Kalevi Ahon konserttoprojekti jatkuu patarummuin

  14.05.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Kalevi Aholla on pitkään ollut projektina säveltää konsertto jokaiselle orkesterisoittimelle. Urakointi on synnyttänyt soolosoitettavaa monelle harvinaisen soittimen taitajalle, mutta vielä ilahduttavampaa on se miten Aho on kehittynyt säveltäjänä konserttojen myötä. Muusikko- ja soitinlähtöisyys tuntuu kirkastaneen hänen ilmaisuaan. Tämä tulee hyvin ilmi BIS-yhtiön uutuuslevyllä, jolla tuoreen patarumpukonserton lisäksi kuullaan ensimmäinen pianokonsertto parin vuosikymmenen takaa.

 • 2.2. Perjantaisarja 8

  29.03.2017 RSO

  Johannes Gustavsson, kapellimestari Timo Korhonen, kitara Kasmir Uusitupa, viulu Richard Strauss: Kuolema ja kirkastus op. 24 Toru Takemitsu: To the Edge of Dream Toru Takemitsu: Spectral Canticle, ensiesitys Suomessa Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 op. 105 Myöhäisillan kamarimusiikki: Yoshihisa Taira: Sublimation Pierre Sancan: Thème et variations Toru Takemitsu: And then I knew 'twas wind OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 2.2. klo 19.

 • Kaksi matkaa kapellimestariksi

  04.07.2016 Klassinen

  Eva Ollikainen löysi uudestaan rakkauden musiikkiin

  Eva Ollikainen löysi uudestaan rakkauden musiikkiin