Hyppää pääsisältöön

katastrofielokuvat

 • Pidätkö zombeista? Netflixin historiallinen tv-sarja Kingdom on parasta zombikauhua juuri nyt

  05.03.2019 Kulttuuricocktail

  Kingdom uudistaa zombigenreä

  Eteläkorealaisissa tv-tuotannoissa on nykyään huikeita kamera-ajoja, koukuttavat juonet ja spektaakkelimaiset mittasuhteet. Uusi jännitysdraama Kingdom yhdistää eloisan historiallisen trillerin ja kalmaiset zombit ja uudistaa lajia. Sekoitus puraisee koukuttavasti. Lue miten sarja vertautuu The Walking Deadiin ja muihin lajin tunnettuihin merkkiteoksiin.

 • Friday's papers: Latvian booze cruising, wind farm outrage, municipal hockey jolly and a very Finnish catastrophe

  07.10.2016 Yle News

  Friday's papers include stories on the eternal Finnish quest for cheaper alcohol, a novel campaign from the Finns Party, an expensive and controversial trip for Espoo officials and a new twist on an old disaster movie for the Finnish national football team.

 • Tältä tuntuu elokuvakokemus 18,50 euron näytöksessä – arvostelussa Independence Day ja luksussali

  28.06.2016 YleX

  Independence Day – Uusi uhka on kelpo räiskintä, mutta ainuttakaan tunnereaktiota lapsellinen jatko-osa ei herätä. Katsoimme elokuvan Tennispalatsin uudessa Scape-salissa.

 • Britannia esitti Uusi Sherlock -sarjaa pohjoiskorealaisilla festivaaleilla

  05.07.2014 Yle Uutiset

  Brittihallitus maksoi vuonna 2012 järjestetyn näytännön. Sen syyksi ilmoitettiin "muutoksen rohkaiseminen" sulkeutuneessa maassa.

 • Multicultural Independence Day celebrated in Helsinki

  06.12.2013 Yle News

  Immigrants of over 30 nationalities celebrated Multicultural Independence Day in Helsinki. Minister for International Development Pekka Haavisto also attended the event, which was staged for the seventh time.

 • White House Down on tehty tavattoman ryppyotsaisesti

  23.08.2013 Yle Uutiset

  Siitä on pian jo kaksikymmentä vuotta kun Roland Emmerich viihdytti katsojia alienit hyökkää -leffalla Independence Day (1996). Tuon elokuvan menestyksen jälkeen Emmerichin elokuvat ovat kasvaneet aina vain massiivisemmiksi ja valitettavasti myös tylsemmiksi. Tämä Independence Daysta innoituksensa oletettavasti saanut uutuus on valitettavasti Emmerichin uran pohjakosketus.

 • Kulttuurin vuosi 2013

  10.01.2013 Yle Uutiset

  Vahvan elokuvavuoden 2012 jälkeen sohvallinen monipuolisia kulttuuripersoonia arvioi Aamu-tv:ssä alkanutta kulttuurivuotta. Mitä muuta edessä on kuin rahapulaa?

 • 28 kivaa asiaa rankkasateessa

  17.07.2012 Yle Uutiset

  Kesän soundtrack, eli ääniraita, on yllätykselliset rankkasateet. Moni meistä on kastunut likomäräksi, kun taivas on yhtäkkiä revennyt ja niskaan on ryöpsähtänyt kaatosade. Sade voi olla myös iloinen asia! Johanna Talasterä listaa kaiken ihanan mitä sateisiin liittyy.

 • Venäjän viranomaiset: Vihreät pilvet eivät ole avaruusolentojen hyökkäys

  26.04.2012 Yle Uutiset

  Monet ihmiset soittivat paniikissa hätänumeroihin. Viranomaiset rauhoittelivat, että kyse oli luonnollisesta ilmiöstä: lepän ja koivun siitepölystä.

 • Kaksi kuoli tornadon iskiessä Uuteen-Seelantiin

  03.05.2011 Yle Uutiset

  Ainakin kahden ihmisen kerrotaan kuolleen ja useiden loukkaantuneen tornadon iskeytyessä Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin. Tornado vei mukanaan esikaupunkialueen ostoskeskuksen katon tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa.

 • Nasa listasi kaikkien aikojen surkeimmat scifielokuvat

  02.01.2011 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on julkaisut listan kaikkien aikojen surkeimmista ja realistisimmista scifielokuvista. Huonoimmaksi tieteiselokuvaksi Nasa nimeää toissa vuonna tehdyn 2012-elokuvan, kertoo sanomalehti The Sunday Times. John Cusackin tähdittämä, maailmanlopusta kertova elokuva on Nasan tiedemiesten mukaan absurdein koskaan tehty tieteiselokuva.

 • Avatar teki kaikkien aikojen ennätyksen Kiinassa

  21.01.2010 Yle Uutiset

  Avatarista on tullut kaikkien aikojen eniten tuottanut elokuva Kiinassa. Leffa on tuottanut elokuvateattereissa noin 80 miljoonaa dollaria, vaikka Kiinan viranomaisten on arveltu pakottaneen vähentämään elokuvan näytöksiä.

 • Täällä Pohjantähden alla nousi katsotuimmaksi elokuvaksi

  07.12.2009 Yle Uutiset

  Täällä Pohjantähden alla nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-iltansa saaneen elokuvan avaus oli kohtuullisen hyvä, sillä sen kävi katsomassa yli 17 200 ihmistä.

 • 2012 nousi katsotuimmaksi myös Suomessa

  16.11.2009 Yle Uutiset

  Katastrofielokuva 2012 nousi viikonloppuna katsotuimmaksi myös Suomessa. Perjantaina ensi-iltansa saanut elokuva keräsi lähes 33 700 katsojaa.

 • Katastrofielokuva 2012 teki ennätysavauksen

  16.11.2009 Yle Uutiset

  Katastrofielokuva 2012 on tehnyt yhden tämän vuoden parhaista ensi-iltatuloksista. Leffa keräsi maailmanlaajuisesti lipputuloja 225 miljoonaa dollaria, mikä on paras avaustulos alkuperäiselle elokuvalle, joka ei perustu esimerkiksi aiemmin tehtyyn brandiin tai menestyskirjaan.

 • Tähtihetki: 2012

  13.11.2009 Yle Uutiset

  Tarmo Poussun mielestä 2012 on tarinaltaan lapsellinen, loputtomien kliseiden täyttämä katastrofielokuva, jonka viihdearvo lepää komeasti toteutettujen erikoistehosteiden varassa. Anu Silfverbergin mukaan pelkkä filmin traileri kertoo pitkästä elokuvasta kaiken oleellisen.

 • NASA ampuu alas väitteet maailmanlopusta

  10.11.2009 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain avaruushallinto NASA ampuu alas väitteet maailmanlopun koittamisesta vuonna 2012. NASA antoi harvinaisen lausunnon hillitäkseen netissä liikkuvia huhuja, joita uusi katastrofielokuva 2012 lietsoo entisestään.

 • Saksalaistutkija: Maailman loppuminen vuonna 2012 on laskuvirhe

  05.11.2009 Yle Uutiset

  Tässä kuussa ensi-iltaan tuleva yhdysvaltalainen katastrofielokuva uhkaa maailman loppuvan vuonna 2012. Vuosiluku perustuu mayojen kalenteriin. Siihen perehtynyt saksalaistutkija sanoo, että kalenteria on luettu väärin ja maailmanloppua pitää siirtää 208 vuotta.

 • Suomalainen Recoil Games haluaa peleihinsä katastrofielokuvien tunnelmaa

  28.03.2007 Yle Uutiset

  Suomessa on aloittanut uusi pelikehitysstudio Recoil Games. Studio on haalinut riveihinsä osaajia muista suomalaisista pelifirmoista ja aikoo tehdä toimintaseikkailuja uuden sukupolven pelikonsoleille ja PC:lle.

 • Ympäristöaiheet pinnalla myös viihteessä

  29.08.2006 Yle Uutiset

  Ympäristöaiheet ovat tulleet viime aikoina entistä suositummiksi myös viihdeteollisuuden piirissä, arvioi yhdysvaltalainen ympäristömediayhdistys EMA. Ympäristöongelmia käsitellään suosituissa tv-sarjoissa ja ilmastonmuutosta käsittelevistä elokuvista on tullut kassamenestyksiä.

Sivut