Hyppää pääsisältöön

Slasher-elokuvat

 • Kiinaan muuttaneella Renny Harlinilla on nyt monta rautaa tulessa: "Kaipaan Los Angelesista vain yhtä asiaa"

  21.07.2019 Yle Uutiset

  Harlin vieraili tänä viikonloppuna Helsingissä ensimmäisen kansainvälisen menestyselokuvansa tiimoilta.

 • Yli 55-vuotiaat naiset rulettavat – Halloween-kauhuelokuvan jatko-osan pääosanesittäjä juhlii ennätyksellistä avausta

  23.10.2018 Yle Uutiset

  Halloween-kauhuelokuvan ensi-iltaviikonloppu oli tuottoisin elokuva, jossa pääosan esittäjä on yli 55-vuotias nainen.

 • Hitchcockin Psyko – Mitä suihkussa oikein tapahtui?

  21.04.2017 Kulttuuricocktail

  Dokumenttielokuvassa analysoidaan kuuluisa suihkukohtaus

  Alfred Hitchcockin trilleri Psyko on yksi elokuvan historian ihailluimmista klassikoista suihkussa tapahtuvan murhakohtauksen taidokkaan kerronnan takia. Alexandre O. Philippen dokumenttielokuva 78/52 suuntaa suurennuslasin nimenomaan kolmeminuuttisen suihkukohtauksen estetiikkaan ja anatomiaan, sen leikkaukseen, kuvauksen taktiikkaan ja äänisuunnitteluun. Pohdinta lähtee myös filosofiseen lentoon.

 • Teksasin moottorisahamurhaajaa näytellyt Gunnar Hansen on kuollut

  08.11.2015 Yle Uutiset

  Hansen esitti kauhuelokuvassa ikonista Leatherfacea, joka tappoi ihmisiä moottorisahalla.

 • Yhdysvalloissa halloween villitsee aikuisetkin – sonnustautumiseen uppoaa pieni omaisuus

  31.10.2015 Yle Uutiset

  Aikuisetkin päästävät mielikuvituksensa valloilleen Yhdysvalloissa halloween-juhlan aikaan. Moni panostaa juhlaan tuhansilla dollareilla, mutta osa juhlijoista askartelee koristeet itse.

 • Seksi, veriroiskeet ja camp – b-luokan kauhun pyhä kolminaisuus

  13.06.2014 Yle Uutiset

  B-luokan kauhuelokuva on vuosikymmenten saatossa muovautunut pienen budjetin elokuvasta merkitsemään tarkoituksellisen raflaavaa kauhua ja camp-huumoria.

 • Kiehtooko pelko sinua?

  01.11.2013 Yle Uutiset

  Jotkin asiat ovat ikuisia - kuten pelotteleminen. Ennen vanhaan hurjia tarinoita kerrotiin usein myös opetuksellisessa mielessä. Piru rankaisi pyhätöiden tekijää. Nykyään pelko on kauhuelokuvien kaltaista hupia. Pelko ei ole miellyttävä tunne, mutta silti pelkääminen kiehtoo.

 • Supermarket myi lapsille raaoilla kauhukuvilla varustettua värityskirjaa

  03.07.2013 Yle Uutiset

  Väritettävien kuvien joukossa oli kohtauksia muun muassa elokuvista Psyko, Uhrilampaat, Vaarallinen suhde ja Tappajahai.

 • Veri lentää Sinfonietan konsertissa

  26.09.2011 Yle Uutiset

  Pori Sinfonietta esittää kauhuelokuvien hyytävimmät melodiat torstaina Porissa. Hyytävää Piinaa on Pori Sinfonietan syksyn erikoisin konsertti, sillä musiikin lisäksi konsertissa on luvassa runsaasti visuuaalisia efektejä, kuten verta ja suolenpätkiä.

 • Tähtihetki arvosteli elokuvat Sucker Punch, Scream 4 ja Rio

  15.04.2011 Yle Uutiset

  Tällä elokuvaviikolla on luvassa vähäpukeisia naisia vaaran teillä, kasapäin inhoja murhia ja värikylläinen piirrosseikkailu. Esittelyssä ovat elokuvat Sucker Punch, Scream 4 ja Rio.

 • Saw Halloween-viikonlopun katsotuin USA:ssa

  01.11.2010 Yle Uutiset

  Kauhuleffasarja Sawn seitsemäs osa oli Halloween-viikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. 3D-elokuva tuotti viikonvaihteessa 24,2 miljoonaa dollaria.

 • Saw kaikkien aikojen menestynein kauhuleffasarja

  23.07.2010 Yle Uutiset

  Saw-leffat ovat nousseet kaikkien aikojen menestyneimmäksi kauhuelokuvasarjaksi. Guinnessin ennätystenkirjaan merkitään, että kuusi Saw-elokuvaa ovat tuottaneet 730 miljoonaa dollaria elokuvateattereissa maailmanlaajuisesti.

 • Kasarileffat tulevat takaisin

  04.05.2010 Yle Uutiset

  80-luvun elokuvat tekevät taas tuloaan teattereihin. Elokuvasaleissa pyörii parhaillaan nostalgiaklassikoita kuten Painajainen Elm Streetillä ja Titaanien taistelu, ja parhaillaan tekeillä on Karate Kidin ja Footloosen kaltaisia kasariklassikoita.

 • Uusi Painajainen Elm Streetillä katsotuin USA:ssa

  03.05.2010 Yle Uutiset

  Uusi versio Painajainen Elm Streetillä -elokuvasta nousi viikonloppuna Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi elokuvaksi. Kansainvälisesti katsotuimmaksi kipusi ensi-illassa ollut Iron Man 2.

 • Scream-elokuvasarjaan neljäs osa

  24.03.2010 Yle Uutiset

  Scream-kauhuelokuvasarjaan tehdään neljäs osa. Vuoden päästä keväällä ensi-iltansa saavan elokuvan ohjaa Wes Craven.

 • Suljettu saari jatkaa katsotuimpana USA:ssa

  01.03.2010 Yle Uutiset

  Martin Scorsesen trilleri Suljettu saari oli toista viikonloppua perättäin katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. Avatar oli puolestaan koko maailman katsotuin elokuva jo 11. viikonloppua putkeen.

 • Martin Scorsesen uutuus katsotuin USA:ssa

  22.02.2010 Yle Uutiset

  Martin Scorsesen ohjaama Suljettu saari nousi viikonloppuna katsotuimmaksi elokuvaksi Pohjois-Amerikassa. Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva keräsi lipputuloja ensi-iltaviikonloppunaan yli 40 miljoonaa dollaria eli ennakko-odotuksia paremmin.

 • Sinfoniaorkesteri tarjoaa kammottavaa musiikkia

  12.11.2009 Yle Uutiset

  Joensuun kaupunginorkesteri soittaa torstaina selkäpiitä karmivasti. Meneillään olevan Rokumentti-festivaalin osana järjestetään illalla kauhuelokuvamusiikin konsertti Halloween-hengessä.

 • Halloween hiipi suomalaiseksi juhlaksi

  26.10.2009 Yle Uutiset

  Haamuaatto ja kurpitsajuhla olivat nimiä, joita harkittiin, kun amerikkalainen halloween toisella yrittämällä alkoi vakiinnuttaa jalansijaa Suomessa. Ensimmäisinä värikkäästä juhlasta olivat puhuneet Yhdysvalloissa asuneet vaihto-oppilaat 1970-luvulla. Juhlan nimeksi jäi Suomessakin halloween, mutta sisältöön on tullut suomalaisuutta.

 • My Bloody Valentine 3D kaataa verta katsomoon

  28.05.2009 Yle Uutiset

  Kolmiulotteisten elokuvien ryntäys teattereihin mahdollistaa myös raakojen murhien nauttimisen entistä todentuntuisempana. Vaikka My Bloody Valentine 3D yrittää uutta avausta kauhuelokuvien kentällä, tarjolla on vain toimimaton sekoitus ihmissuhdesynkkäilyä ja irtopäitä.

Sivut