Hyppää pääsisältöön

kohut

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  09.12.2018 Kulttuuricocktail

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

 • Toivottavasti kuulemme anteeksipyynnön

  30.11.2017 Kulttuuricocktail

  Saako kulttuuriminsteri loukkaantua?

  Kulttuuriministeri Sampo Terho toivoi anteeksipyyntöä Finlandia-voittaja Juha Hurmeen palkintopuheen juntti-sutkaukseen liittyen. Kohteliaana miehenä Hurme tuon anteeksipyynnön pian jo lausuikin, ehkä hieman lempeän piikikkäästi tosin. Tapaus on kiinnostavaa jatkoa loukkaantumisten sarjalle, jota on seurattu somessa vähintään siitä lähtien, kun Sanna Ukkola veti suorassa lähetyksessä päähänsä intiaanipäähineen.

 • Uusi tutkimus esitti Pirkkalan koulukokeilulle vaiettuja mittasuhteita

  30.09.2016 Elävä arkisto

  Keväällä 2016 saatiin uutta tietoa Pirkkalan koulukokeilusta

  Vuonna 1975 keskeytynyttä Pirkkalan marxilaista koulukokeilua on pidetty yhtenä suomettumisen ajan ääriesimerkkinä. Hätkähdyttävä tapaus on kuitenkin katsottu kuriositeetiksi. Keväällä 2016 julkaistu poliittisen historian tutkimus toi aiheeseen uutta valoa: sen mukaan virkamiesten ja psykologien tarkoin valmistelema koulukokeilu oli huomattavasti laajempi ja määrätietoisempi hanke, kuin on tiedetty. Poikkeuksellisesta kokeilusta tallentui merkittäviä osia Ylen ääni- ja kuvanauhoille.

 • Toimitusjohtaja Martin Saarikankaan debyytti nimettiin kauden 1994 jalkapallolimboksi

  14.04.2016 Elävä arkisto

  Debytantin esiintyminen SM-tasolla huomioitiin ulkomaillakin

  Martin Saarikangas toimi vuonna 1994 Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n sekä jääkiekon SM-liigan puheenjohtajana. Saarikankaan perustama telakkayhtiö Masa-Yards Oy taas oli samana vuonna Turun Palloseuran jalkapallojoukkueen pääsponsori. Urheiluvaikuttajan arvovallan kunniaksi Saarikangas nimettiin kauden alkajaisiksi osaksi TPS:n joukkuetta ja hän debytoi Veikkausliiganurmilla elokuussa. Saarikangas oli 57-vuotias ja temppu huomioitiin ulkomailla asti.

 • Jasser Arafatin Suomen vierailu jakoi mielipiteitä

  23.06.2015 Elävä arkisto

  Kiistelty PLO-johtaja Jasser Arafat vieraili Suomessa 1989.

  Kiistelty PLO-johtaja Jasser Arafat vieraili Suomessa 1989.

 • Sakari Kilpelän kohutut haastattelut

  22.09.2014 Elävä arkisto

  A-studion toimittaja synnytti keväällä 2014 kaksi kohua.

  A-studion toimittaja Sakari Kilpelä synnytti vuoden 2014 maaliskuussa peräti kahdesti kohun suututtamalla ja hämmästyttämällä haastateltaviaan suorissa tv-lähetyksissä. Jari Sarasvuon kanssa Kilpelä väitteli tämän asiattomiksi tuomituista twiiteistä, jotka liittyvät Ajankohtaisen kakkosen kannabis-teemailtaan. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäeltä Kilpelä taas tivasi vastauksia puolueen vaalilupauksista, kun Vasemmistoliitto oli päättänyt vetäytyä hallitusvastuusta.

 • Anna-Kaisa Hermunen kritisoi toimittajia

  14.04.2014 Elävä arkisto

  Vähissä olivat tahot, jotka säästyivät kritiikiltä.

  Vähissä olivat tahot, jotka säästyivät kritiikiltä, kun pitkän linjan toimittaja ja juontaja Anna-Kaisa Hermunen avautui median ja journalismin tilasta Arto Nybergin haastattelussa vuonna 2013.

 • Wallin pyyhki Dragsvikin pois varuskuntien lakkautuslistalta

  06.03.2014 Elävä arkisto

  Kun puolustusvoimien säästöleikkauksista säädettiin vuonna 2012, kuusi varuskuntaa päätettiin lakkauttaa. Ruotsinkielinen Dragsvikin varuskunta sai pitää paikkansa, mikä herätti laajan keskustelun. Uudistussuunnitelmaa ohjaillut entinen puolustusministeri Stefan Wallin joutui vakuuttelemaan pätevyytensä puolesta.

 • Demoneilla uhkaava saarnaaja on nykykirkolle kova pala purtavaksi

  26.02.2013 Elävä arkisto

  2013 esitetty MOT:n ohjelma.

  Helmikuussa 2013 esitetty MOT:n ohjelma hämmensi suomalaiset keskusteluun siitä, millaisia parannuskeinoja karismaattiset herätysliikkeet kansankirkkomme suojissa apua tarvitseville ihmisille oikein tarjoavat. Riivatuiksi katsottujen ihmisten auttaminen on osoittautunut myös hyväksi liiketoimeksi.

 • Operaatio Mannerheim -sarja kertoo kohutun elokuvan teosta

  05.12.2012 Elävä arkisto

  Sarja näyttää elokuvaprosessin haasteet, tuskailut ja ilon.

  Dokumentaarinen sarja Operaatio Mannerheim kertoo kohua herättäneen elokuvan tekemisestä ja taustoista. Sarja näyttää elokuvaprosessin haasteet, tekijöiden tuskailut ja ilon hetket. Se pyrkii myös vastaamaan siihen miksi ja miten Ylen tuottama Mannerheim-tulkinta Suomen Marsalkka -elokuva tehtiin.

 • Dosentti lietsoo Venäjällä epäluuloa lasten huostaanotoista Suomessa

  15.10.2012 Elävä arkisto

  Silminnäkijä-ohjelma seurasi dosentti Johan Bäckmania tämän puhekiertueella Venäjällä keväällä 2011. Paljon brändätty Suomi-kuva mureni, kun Bäckman mm. kertoi suomalaisen lastensuojelun olevan poliittista terroria. Silminnäkijä kysyikin, onko Bäckman dosentti vai desantti. Syksyllä 2012 suomalaispoliitikot joutuivat selittelemään Suomen huostaanottokäytäntöjä venäläismedialle. Yhdeksi syypääksi kohuun nimettiin dosentti Bäckman.

 • Nalle Wahlroos sanoo jos jossain on parantamisen varaa

  10.10.2012 Elävä arkisto

  Björn Wahlroos kirjoitti kirjan, jossa hän esitti mielipiteitään ja näkemyksiään siitä miten asioiden pitäisi yhteiskunnassa olla. Nalleksikin kutsutulla miehellä on tapana kohauttaa sanomisillaan. Hänellä on kuitenkin tapana sanoa, jos jossain on parantamisen varaa.

 • Hiihtäjä Aki Karvonen tunnusti veritankkauksen lääkärien paljastusten jälkeen

  26.09.2012 Elävä arkisto

  Toukokuussa 1985 ensin Tv-uutiset pöyhäisi jutussaan suomalaisurheilijoiden mittavaa dopingin käyttöä. Heti perään A-studiossa lääkäri Markku Alen ja muut urheilulääkärit paljastivat suomalaisurheilijoiden verenmakuisen harjoittelun salaisia apukeinoja. Paljastusten seurauksena hiihtäjä Aki Karvonen päätyi myöntämään veridopingin käytön heti seuraavana päivänä.

 • Suomen Marsalkka -elokuva kohautti jo ennen ensi-iltaansa

  22.08.2012 Elävä arkisto

  Kenialainen pääosanesittäjä nousi otsikoihin.

  Yleisradion Suomen Marsalkka -elokuva herätti kohua jo ennen ensi-iltaansa. Kaikessa hiljaisuudessa kuvattu elokuva, rävähti otsikoihin vain pari päivää ennen virallista tiedotustilaisuuttaan.

 • Tamminiemen pesänjakajat jätti pysyvän jäljen poliittiseen journalismiin

  09.01.2012 Elävä arkisto

  Kohupamfletti julkaistiin 1981.

  Kohupamfletti, Tamminiemen pesänjakajat, aloitti uuden ajan Suomen poliittisessa journalismissa. Myyntimenestykseksi kohonnut kirja vaikutti ja hauskutti. Politiikkojen ja kansan lisäksi vaikutuksesta saivat osansa myös pamfletin kirjoittajat.

 • Vanhanen suunnitteli eroaan pitkään

  23.09.2010 Elävä arkisto

  Matti Vanhanen päätti erota pääministerin paikalta jo elokuussa 2009. Taustalla painoivat hänen mukaansa ennen kaikkea perhesyyt.

 • Paska juttu – Jumalan teatteri Oulussa

  04.12.2009 Elävä arkisto

  Eeli Aalto ainoana katsoi esityksen loppuun.

  Eeli Aalto oli ainoa, joka katsoi loppuun asti Jumalan teatterin esityksen vuonna 1987. Hänen valokuvansa ovat ainut kuvallinen dokumentti tapauksesta.

 • Anna Sorainen Nybergin vieraana

  13.11.2009 Elävä arkisto

  Arto Nyberg haastattelee Kimi Räikkösen uutta mediakonsulttia, kohun keskelle joutunutta Anna Soraista.

 • Onnellinen Marja-Sisko Aalto

  19.02.2009 Elävä arkisto

  Pappi Marja-Sisko Aalto korjasi sukupuolensa.

  Totuus tekee vapaaksi, sanoo väärään sukupuoleen syntynyt ja vuosikymmenten tunnontuskat kärsinyt Marja-Sisko Aalto. Milla Louhi jakaa samat kokemukset.

 • Pekkarinen syytti vaalirahasotkusta lakia

  03.06.2008 Elävä arkisto

  Toukokuussa 2008 elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen syytti huonosti selvitetyistä vaalirahoituksista lakia.

Sivut