Hyppää pääsisältöön

Hotelli Hesperia

 • Nancy Wilson laulaa jazzia, vaan ei taivu jazzlaulajaksi

  21.07.2014 Elävä arkisto

  Suomessa vuonna 1978 vieraillut laulaja Nancy Wilson ei halunnut tulla lokeroiduksi vain yhteen tyylisuuntaan. Hän sanoi laulavansa mitä vain ja etenkin lauluja, joiden teksti puhutteli. Toimenkuvassa eivät keskeistä olleet lajityypit vaan tulkinta.

 • Hesperian sambakarnevaalissa oli ilo ylimmillään, vaikkakin keskellä talvea

  26.09.2013 Elävä arkisto

  Järjestyksessään neljäs Helsingin Hesperian talvikarnevaali keräsi vuonna 1982 reilusti osanottajia. Paikalla oli jopa kaksituhatta juhlijaa ja esiintyjiäkin reilusti toista sataa. Hotelli Hesperia oli muutettu todelliseksi "pienois-Rioksi", jossa latinorytmit raikasivat läpi yön.

 • Ensiesiintymisiä Emma-gaalassa

  23.02.2011 Elävä arkisto

  Valikoima Emma-gaalan live-esityksiä vuosien varrelta.

  Emma-gaaloissa on palkintojen jaon lomassa kuultu myös paljon uutta ja kiinnostavaa musiikkia. Elävä arkisto tarjoaa valikoiman live-esityksiä vuosien varrelta.

 • Emma-tulokkaita ja -yllättäjiä

  23.02.2011 Elävä arkisto

  Välähdykset takavuosien Emma-debytanteista muodostavat mielenkiintoisen sarjan: osa tulokkaista on häipynyt pophistorian hämärään, ja monet kiintotähdiksi jääneet nähdään uraa aloittelevina untuvikkoina.

 • James Brown, soulin Kummisetä

  30.10.2006 Elävä arkisto

  James Brown kantoi arvonimiä ”Mr. Dynamite”, ”showbisneksen ankarimmin työskentelevä mies” ja ”soulveli numero 1”. Kaikki nämä saapuivat Suomeen vuonna 1978.