Hyppää pääsisältöön

Ilkka Hanski

 • Kymenlaakson ympäristöpalkinto Ilkka Hanskin perheelle

  06.06.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Palkintoperusteluiden mukaan perheen aktiivisuus luonnonsuojelussa Virolahdella on ollut huomattavaa.

 • Kaija Saariaholle 400 000 euron sävellyspalkinto

  19.02.2018 Yle Uutiset

  Frontiers of Knowledge -palkinnon myönsi espanjalaisen pankkikonsernin BBVA:n säätiö.

 • Kadonneet eläimet: Voiko suuren sukupuuttoaallon pysäyttää?

  01.01.2018 Luonto

  Maailman eliölajit katoavat huolestuttavaa vauhtia.

  Maailman eliölajit katoavat huolestuttavaa vauhtia. Suomalaisnisäkkäistä naalin tilanne on huolestuttavin. Mitä voimme tehdä, jotta kasvit ja eläimet ympäriltämme eivät kuolisi sukupuuttoon?

 • Supo: Tiedossamme on tapauksia, joissa kaksoiskansalaisia on yritetty painostaa

  09.02.2017 Yle Uutiset

  Suojelupoliisin mukaan turvallisuustehtävissä työskenteleviä Suomen kaksoiskansalaisia on lähestytty heidän matkustaessaan toisessa kotimaassaan. Turvallisuuden kannalta tärkeisiin tehtäviin hakeville tehtäviin turvallisuusselvityksille halutaan nykyistä laajempia valtuuksia.

 • Akateemikko Ilkka Hanski on kuollut

  10.05.2016 Yle Uutiset

  Metapopulaatiokäsitteen ja -teorian kehittäjänä tunnettu Hanski nimitettiin akateemikoksi viime vuonna.

 • Akateemikko Ilkka Hanskille muhkea palkinto

  02.02.2016 Yle Uutiset

  Tieteen akateemikko Ilkka Hanski on saanut ensimmäisenä eurooppalaisena Frontiers of Knowledge -palkinnon. Kahdeksatta kertaa jaetun merkittäville tieteen ja teknologian saavutuksille osoitetun palkinnon aiemmat saajat ovat yhdysvaltalaisia. Palkintosumma on 400 000 euroa.

 • Puuta liikkeelle, vaikka sukupolvenvaihdoksella

  01.10.2015 Yle Uutiset

  Suomalaisia metsänomistajia patistellaan taas myymään metsää entistä kiivaammin. Biotalousinvestoinnit nielaisevat tulevina vuosina jopa 23 miljoonaa kuutiota puuta enemmän kuin nyt hakataan. Hallitus valmistelee metsätilallisille sukupolvenvaihdoslakia.

 • Sirpa Jalkanen ja Ilkka Hanski ovat uudet akateemikot

  07.09.2015 Yle Uutiset

  Tieteen uusiksi akateemikoiksi hyväksyttiin maanantaina akatemiaprofessorit Sirpa Jalkanen ja Ilkka Hanski. Tieteen akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti kuudellatoista erittäin ansioituneella suomalaisella tieteentekijällä. Tasavallan presidentti myönsi arvonimen Suomen Akatemian esityksestä.

 • Metsässä oleskelu lapsena kannattaa – voi jopa vähentää allergista herkistymistä

  28.01.2015 Yle Uutiset

  Päiväkoteja ja kouluja kannustetaan viemään lapsia entistä enemmän metsään. Nykytiedon mukaan metsässä oleskelulla on hyviä terveysvaikutuksia.

 • Thursday’s papers: Russian sanctions, lost network deal and bio-diversity

  07.08.2014 Yle News

  The possible impact on Finland of Russian plans to restrict food imports was a major topic in the Finnish newspaper press on Thursday morning.

 • Arvostetun professorin nimi päätyi lantakuoriaiselle: "Toivottavasti ei näytä meikäläiseltä"

  18.06.2014 Yle Uutiset

  Ekologian professori Ilkka Hanski Helsingin yliopistosta on kahminut kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia biologisista tutkimuksistaan. Hän on liki 300 vuoteen ensimmäinen suomalainen, joka on kutsuttu brittien arvostetun tiedeakatemian Royal Societyn jäseneksi.

 • Anna lapsesi remuta metsässä – vähennät tehokkaasti allergiariskiä

  14.12.2013 Yle Uutiset

  Lasten luontokosketus näyttää vähentävän tehokkaasti atopian eli allergiaherkkyyden riskiä. Mitä enemmän lapsen kotiympäristössä on metsää ja peltoa, sitä pienempi on allergiariski, sanoo luonnon monimuotoisuutta ja allergiariskiä tutkinut Helsingin yliopiston akatemiaprofessori Ilkka Hanski.

 • Study: Farm germs prevent allergies

  08.05.2012 Yle News

  A new study suggests that growing up in the countryside reduces an individual’s risk for developing allergies.

 • Maasta saa apua allergiaa vastaan

  07.05.2012 Yle Uutiset

  Ympäröivän luonnon monimuotoisuudella on vaikutusta allergioihin. Maaseudulla kasvaneet kärsivät allergioista kaupunkilaisia vähemmän.

 • Suomen Akatemia valitsi uudet tutkimuksen huippuyksiköt

  06.06.2011 Yle Uutiset

  Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkimuksen huippuyksiköt kaudelle 2012 - 2017. Huippuyksikköohjelmassa on 15 yksikköä, joista osa on täysin uusia, osa uusiutuneita. Valitut seuloutuivat ohjelmaan 135 mukaan pyrkineen joukosta. Akatemia julkisti myös uudet akatemiaprofessorit.

 • Suomalaisprofessorille tunnustus Ruotsin kuninkaalta

  10.05.2011 Yle Uutiset

  Akatemiaprofessori Ilkka Hanski on tänä iltana vastaanottanut Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian myöntämän Crafoord-palkinnon. Crafoord-palkinto jaettiin tänä vuonna biotieteille. Palkinnon professori Hanskille ojensi Tukholmassa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

 • Ecologist Hanski Wins 'Mini-Nobel'

  20.01.2011 Yle News

  A Finnish professor of ecology has won a prestigious Swedish prize known as the 'mini-Nobel' for his work on how animals and plants are affected by urbanisation, deforestation and climate change.

 • Suomalaisprofessorille biotieteiden "pikku-Nobel"

  20.01.2011 Yle Uutiset

  Akatemiaprofessori Ilkka Hanski saa Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian myöntämän Crafoord-palkinnon. Kansainvälinen tiedepalkinto myönnetään vuosittain tieteenaloille, joita Nobel-palkinnot eivät kata.

 • Liian tarkka haravointi köyhdyttää pihaluontoa

  17.11.2010 Yle Uutiset

  Pihoilla ja puutarhoissa kaikuu kuulaina syyspäivinä iloinen rouske ja rapse, kun lehtiä haravoidaan kasoihin talven tieltä. Etenkin tiiviisti rakennetuilla omakotialueilla haravoidaan suorastaan kilpaa ja se, joka tohtii jättää lehdet maahan, saa osakseen syyttäviä katseita: mokomakin laiska sottapytty! Mutta entäpä jos laiskuri tekeekin oikein? Entä, jos haravoiminen onkin turhaa?

 • Uudet metsänomistajat suosivat suojelua

  03.10.2010 Yle Uutiset

  Yksityisten suojelualueiden perustaminen kiinnostaa metsänomistajia. Etelä-Suomen Metso-suojeluohjelmaan esitetään jo enemmän alueita kuin voidaan ottaa mukaan. Suuri osa uuden polven metsänomistajista arvostaa luonto- ja virkistysarvoja enemmän kuin puusta saatavaa tuottoa.

Sivut