Hyppää pääsisältöön

Reidar Palmgren

 • Kruununpuiston kesäteatterissa laitetaan ensi kesänä Tankki täyteen

  02.11.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  40 vuotta sitten kirjoitettu komedia imaisi aikoinaan suomalaisperheet tv-ruudun ääreen.

 • Keskustelu kulttuurialojen seksuaalisesta häirinnästä jatkuu: "Meitä miehiä tämä tilanne on myös ahdistanut"

  01.02.2018 Yle Uutiset

  Nyt myös teatterialalla työskentelevät miehet ovat lähteneet mukaan #metoo-keskusteluun.

 • Todellisuus ei tarjoaisi irtopisteitä Muumipapalle

  03.04.2017 Kirjojen Suomi

  Kuinka isyyttä kuvataan suomalaisissa kirjoissa?

  Pullantuoksuinen koti-isä ja isänmallin puuttuminen, siinä nykyajan isyys tiivistettynä kahteen ääripäähän. Isää etsitään, kaivataan ja rakastetaan Pilkun jälkeen -jaksossa, jossa keskustelemassa ovat koomikko Lotta Backlund, kirjailija-näyttelijä Reidar Palmgren ja teatteriohjaaja Juhana von Bagh. Katso Yle Teema maanantaina 3.4. klo 21 tai Yle Areenasta milloin tahansa.

 • Reidar Palmgren: Isyys on suuri lahja ja hirvittävä tragedia

  31.03.2017 Kirjojen Suomi

  Lapsen rakkaudessa on aina aikaraja.

  Vanhemman rakkaus lasta kohtaan on luja, ehdoton ja ikuinen. Traagista tässä on, että lapsen puolelta siteessä on aikaraja. Aikuistuessaan hän lakkaa rakastamasta takaisin, kirjailija Reidar Palmgren kirjoittaa kolumnissaan.

 • Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

  08.02.2017 Yle Teema

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Ylen uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.

 • Puoli seiskan viikon vieraat: Reidar Palmgren, Jorma Elo, Shirly Karvinen ja Jarkko Tamminen

  03.10.2016 Puoli seitsemän

  Puoli seiskan viikon 40 vieraat.

  Puoli seitsemän ylpeänä esittää vieraat 4.-7.10: Reidar Palmgren, Jorma Elo, Shirly Karvinen ja Jarkko Tamminen

 • 30.8. Teeman Elävä arkisto: Näyttelijät koheltavat ja katsoja nauttii

  29.08.2016 Yle Teema

  Thilia Thalia tietokilpailu on Putouksen esiäiti

  Thilia Thalia Thallallaa -tietokilpailua voidaan pitää yhtenä nykypäivän näyttelijävetoisten kisailujen esiäitinä. Vuonna 1982 alkaneessa hyväntuulisessa ja nopeatempoisessa visailussa näyttelijät eri puolilta Suomea ottivat mittaa toisistaan kahden hengen joukkueina.

 • Ohjaaja Markku Pölönen ei väännä ilmeitä rakastuneita näyttelevien naamoille

  19.04.2016 Yle Uutiset

  Rakastuneen esittäminen on arkipäivää monelle näyttelijälle. Rakastuneen näyttelemisessä pääsee joskus hyödyntämään oikeita kokemuksia, monesti tunteet kuitenkin kaivetaan esiin roolihahmojen kautta. Ohjaaja Markku Pölösellä ei ole kiveen hakattuja ohjeita oikeiden tunnetilojen hakemiseen.

 • Palkitusta Teemestarin kirjasta näytelmä – intiimi sovitus tuo ilmastonmuutoksen iholle

  06.02.2016 Yle Uutiset

  Tamperelainen freelancer-ryhmä tuo Emmi Itärannan menestysromaanin näyttämölle ensimmäisenä. Suurten joukkojen romaani esitetään pienellä näyttämöllä neljän näyttelijän voimin.

 • Lipaskerääjät liikkeellä monella rintamalla Raumalla

  09.09.2013 Yle Uutiset

  Nälkäpäiväkeräys käynnistyy jälleen tällä viikolla. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto kerää kallisarvoista apua hätää kärsiville. Raumalla rahaa kerätään perinteisten lippaiden lisäksi erilaisilla toritempauksilla ja virtuaalilippaalla.

 • Raumalaisrunoilijan elämästä kantaesitys Raumalla

  05.03.2013 Yle Uutiset

  Rauman kaupunginteatterissa saa syksyllä kantaesityksensä raumalaisen runoilijan Unto Koskelan taiteilijaelämästä kertova näytelmä.

 • Reidar Palmgren: Sudenmarja

  24.01.2013 Yle Uutiset

  Palmgren kuvaa romaanissaan ihmisiä, jotka ovat elämänsä aikana jääneet ilman jotakin olennaista. Tämän takia he korvaavat elämässä kokemansa puutteen jollakin toisella tavalla. Palmgren kuvaa päähenkilön luontokokemuksia ja hänen vaistojaan uskottavasti ja pikkutarkasti kuin paraskin luontokuvaaja. Romaanin tarinan logiikka ei mielestäni kuitenkaan toimi, arvioi Juha Pikkarainen.

 • Mitä ajattelet turkistarhauksesta?

  10.08.2012 Yle Uutiset

  Näyttelijäpariskunta Satu Silvo ja Reidar Palmgren ovat mukana eläinsuojeluyhdistysten kampanjassa kieltää turkistarhaus Suomessa kokonaan. ”Eläinten pitäminen häkeissä puhtaasti eliittitarpeiden tuottamiseksi on eettisesti täysin kestämätöntä”, Palmgren perustelee. Pitäisikö kieltää turkistarhaus Suomessa kokonaan? A-studion reportaasi aiheesta TV1 13.8. klo 21.00.

 • Kaupunginteatterilla lähes 28 000 katsojaa

  11.01.2012 Yle Uutiset

  Joensuun kaupunginteatterin näyttämöt vetivät vuonna 2011 enemmän väkeä kuin edellisenä vuonna. Suosikkimusikaalin lisäksi kansaa kiinnostivat etenkin pienen näyttämön esitykset.

 • Näyttelijäpariskunta nauttii Lapin luonnosta

  28.09.2011 Yle Uutiset

  Vain Bocelli puuttuu -komedia on Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin kolmas yhteinen projekti. Pariskunta kiertää parhaillaan Lapissa. Silvon mukaan työskentely puolison kanssa on helppoa.

 • My Fair Lady täyttää katsomot Raumalla

  15.09.2011 Yle Uutiset

  Rauman kaupunginteatterin My Fair Lady -musikaalin miltei kaikki syyskauden näytökset on varattu. Tällä hetkellä näytöksistä on varattu 97 prosenttia. Suuren kysynnän vuoksi kaupunginteatteri on alkanut jo myydä musikaalin kevätkauden näytöksiä. Musikaali saa ensi-iltansa Raumalla marraskuun alussa.

 • Rauman Kaupunginteatterissa kolme ensi-iltaa

  08.08.2011 Yle Uutiset

  Rauman Kaupunginteatterin syksyssä nähdään kolme ensi-iltaa. Syyskauden avaa Ingmar Bergmanin kamari-näytelmä Sysssonaatti Jootarkka Pennasen ohjaamana. Syksyn komedia on rankalaisnäytelmä Vaimoni on toista maata ja suurtuotanto on musikaali My Fair Lady.

 • Satu Silvo ja Reidar Palmgren esiintyvät Joensuun kaupunginteatterissa

  07.06.2011 Yle Uutiset

  Joensuun kaupunginteatteri lupaa mielenkiintoisia vierailuesityksiä syksyksi. Lokakuussa suurelle näyttämölle astelee seurattu näyttelijäpari Satu Silvo ja Reidar Palmgren. Pari tähdittää Vain Bocelli puuttuu -komediaa, joka kertoo kahdesta tarjoilijasta.

 • Nuorisoteattereiden voitto Lempäälään

  19.04.2010 Yle Uutiset

  Ramppikuume-nuorisoteatterifestivaalin voittajaksi on valittu Lempäälän nuorisoseuran näytelmä Pesä. Tuomaristo kehui esitystä ehjäksi kokonaisuudeksi.

 • Varpuset on arkirealistinen kuvaus perhesuhteista ja alkoholismista

  26.11.2009 Elävä arkisto

  Tv-elokuva Varpuset esitettiin vuonna 2005

  Äidin kuolema vetää Varpusten sisarukset, Ellan ja Anjan jälleen yhteen. Anja asuu Berliinissä poikansa kanssa, kun taas Ella elää pahasti alkoholisoituneena Suomessa.

Sivut