Hyppää pääsisältöön

Jaakko Kuusisto

 • Hallitusohjelma: Kansallisteatteri ja Kansallismuseo voittajia – kulttuuriministerin salkku keskustalle

  03.06.2019 Yle Uutiset

  Uuden, Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun arkkitehtuuri- ja designmuseon kohtalo on yhä auki.

 • Muumiooppera teki Ilkka Kuusistosta säveltäjän – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  26.04.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 26. huhtikuuta!

  Huhtikuun 26. päivänä syntyneestä säveltäjä Ilkka Kuusistosta (s.1933) on kerrottu, että isänsä Taneli Kuusiston tapaan hän ehti muodostaa säveltämisestä vain osan monitahoisesta työkentästästään. Avioero, uusi elämä ja erityisesti uusi kirjahylly vaikuttivat siihen, että hänestä tuli lopulta oopperasäveltäjä.

 • Jaakko Kuusiston Bach-soitto on mutkattoman taitavaa

  26.03.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Suomen musiikin päivystävä dosentti Jaakko Kuusisto on viime aikoina tehnyt muutakin kuin VOS-uudistusmuistioita, orkesterisovituksia, kapellimestarintöitä ja mittatilaussävellyksiä. Hän on nimittäin harjoitellut Bachin soittamista viululla ja saattanut työn tulokset levylle, joka palauttaa mieleen, että myös tämä Kuusiston veljeksistä vanhempi on erittäin hyvä päätyössään, viulun soittamisessa.

 • Kansallisoopperan Jää Ylen kanavilla - suorana Areenassa tiistaina 5.3.2019

  01.02.2019 Ohjelmat

  Jaakko Kuusiston säveltämä Jää suorana Areenassa 5.3.2019.

  Jaakko Kuusiston säveltämä Jää suorana Areenassa 5.3.2019.

 • Musiikin moniosaaja, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  17.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 17. tammikuuta!

  Tammikuun 17. päivänä syntynyt säveltäjä, kapellimestari ja viulisti Jaakko Kuusisto (s. 1974) on jo pelkästään titteileidenkin perusteella monipuolinen muusikko. Monipuolisen muusikon työn ohella hän on osallistunut moniin hallinnollisiin asiantuntijatehtäviin.

 • Kulttuuriteko Järnefeltin elokuvamusiikista

  15.01.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Kun ruotsalainen mykkäelokuvapioneeri Mauritz Stiller työsti suurteostaan Laulu tulipunaisesta kukasta, säveltäjäksi pyydettiin Tukholman kuninkaallisen oopperan kapellimestari Armas Järnefelt, eikä ihme. Järnefeltillä oli kokemusta paitsi näyttämömusiikista myös Suomesta, johon elokuvan tapahtumat sijoittuvat. Elokuvan ensiesityksestä tulee kuluneeksi sata vuotta, minkä kunniaksi Järnefeltin elokuvamusiikki on nyt restauroitu ja levytetty.

 • Kun kulttuurit kohtaavat ohuesti ja turhaan

  13.11.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Viulisti-säveltäjä Lakshminarayana Subramaniam on intialaisen karnaattisen musiikin suuri nimi ja 70-luvulta lähtien päivystävä yhteistyökumppani niille länsimaisille taidemuusikoille, joita Intia kiinnostaa. Menuhin, Rampal, Grappelli ja Hancock jonottivat aikanaan Subramaniamin crossover-vastaanotolle, ja uusin innokas on tuubisti Öystein Baadsvik, jonka levy-yhtiö BIS on innolla julkaissut yhteistyön tulokset. Mutta vieläkö crossover kantaa?

 • RSO Nenäpäiväkonsertti – kaikkien aikojen iskelmät

  17.10.2018 Yle TV1

  Suomalainen iskelmä soi hyväntekeväisyyskonsertissa.

  Nenäpäiväkonserttia telkkarissa juontavat Piia Pasanen ja Marco Bjurström, radion puolella Tarja Närhi.

 • Kvarttiteoria pöyhii musiikin magiaa

  08.03.2018 Yle Radio Suomi

  Paula Jokimies etsii kestomusiikin kaavaa

  Paula Jokimies etsii kestomusiikin kaavaa

 • Porran noutopöytä

  05.02.2018 Klassinen

  Porran noutopöytä

  Porran noutopöytä

 • Groovymeisseli toi televisioon soulia ja klubitunnelmaa

  02.10.2017 Elävä arkisto

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

 • RSO kantaesittää Jaakko Kuusiston Konserton fagotille ja orkesterille

  13.04.2017 RSO

  Kuusiston Konsertto fagotille ja orkesterille kantaesitetään

  RSO kantaesittää Yleisradion Jaakko Kuusistolta tilaaman Konserton fagotille ja orkesterille 21.4. Musiikkitalossa. Solistina esiintyy orkesterin oma soolofagotisti Otto Virtanen. Kapellimestari Anna-Maria Helsingin johdolla ohjelmassa on myös Sibeliuksen Rakastava-sarja ja Elgarin Enigma-muunnelmat.

 • Jaakko Kuusisto leikittää valoa ja varjoa intensiivisesti

  31.08.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Kuusiston musiikkisukua leimaa leikki - puhdas ilo kaiken musiikin äärellä. Ilkka Kuusisto myhäilee nikkaroidessaan tarkoituksenmukaista taidekäsityötä orkesterille. Pekka Kuusisto virnistelee ottaessaan minkä tahansa musiikin ja tehdessään sillä mitä tahansa. Jaakko Kuusisto sen sijaan vaikuttaa vakavalta laadunvalvojalta sekä alan monitekijänä että kommentoijana - mutta leikki ja ilo häntäkin käyttävät. Muuten en pysty selittämään itselleni, että uusi levyllinen Jaakko Kuusiston kamarimusiikkia on yhtä aikaa intensiivisen vaativaa ja kevyen kuplivaa.

 • Iiron musaluokan 2015 parhaat palat

  16.06.2016 Klassinen

  Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

  Miltä kuulostaa, kun Karita Mattila pomppii suorassa lähetyksessä ylös ja alas, nostaa kättään kohti kattoa ja antaa tulla korkeita c:itä täydellä äänellä? Entä mitä eroa on bolerolla ja cha challa? Mitä musiikillinen kommunikaatio on, ja millaista on Marzi Nymanin arki? Miten sovittaminen eroaa improvisaatiosta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen kuuntelemalla koosteen Iiro Rantalan musiikkiluokan 2015 viidestä jaksosta.

 • 21.4. Friday series 13

  12.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a Bassoon Concerto by Jaakko Kuusisto. Anna-Maria Helsing, conductor Otto Virtanen, bassoon Jean Sibelius: Rakastava Jaakko Kuusisto: Concerto for Bassoon and Orchestra Op. 35, fp (Yle commission) Edward Elgar: Enigma Variations BUY TICKET

 • 21.4. Perjantaisarja 13

  06.04.2016 RSO
 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Riikan vlogi: Muutama valmistava kysymys Indigo-oopperaa varten

  28.01.2016 Klassinen

  Riikka Holopainen tapasi Indigo-oopperan tekijöitä.

  Toimittaja Riika Holopainen ei ollut Kantapöydän juontovuorossa keskiviikkona 27.1.2016, mutta hän halusi tulla Musiikkitalolle tapaamaan Indigo-oopperan ohjaajaa Vilppu Kiljusta, kapellimestari Jaakko Kuusistoa ja oopperan toista säveltäjää, Apocalyptican Perttu Kivilaaksoa. Kantapöytä oli juuri alkamassa, mutta Riikka ehti kysyä muutaman tärkeähkön kysymyksen.

 • Indigo - Live Webcast from Finnish National Opera 30.1.2016

  31.12.2015 Klassinen

  Suomen kansallisoopperan orkesteri, joht. Jaakko Kuusisto. Rooleissa Markus Nykänen, Marjukka Tepponen, Mari Palo, Christian Juslin, Jaakko Kortekangas, Päivi Nisula, Koit Soasepp ja Petri Bäckström. Sävellys Perttu Kivilaakso ja Eicca Toppinen. Libretto Sami Parkkinen. Musiikin editointi, sovitus ja orkestrointi Jaakko Kuusisto. Ohjaus Vilppu Kiljunen. Lavastus Sampo Pyhälä. Puvut Kalle Kuusela. Valaistus Jussi Kamunen. Koreografia Reija Wäre. Äänisuunnittelu Antti Murto. Videosuunnittelu Sampo Pyhälä.

 • Vuoden 1995 voittaja Pekka Kuusisto

  21.10.2015 Klassinen

  Vuoden 1995 voittaja Pekka Kuusisto

  Vuoden 1995 voittaja Pekka Kuusisto

Sivut