Hyppää pääsisältöön

Kalevi Kivistö

 • Jari Korkki: Niinistö vankkureissa, kansa liikkeessä

  02.06.2017 Yle Uutiset

  Niinistön valitsijayhdistystä on ylistetty niin nerokkaaksi, että voisi luulla sen olevan aivan uusi idea. Sitä se ei ole, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

 • Eturivin poliitikkoja jää pääkaupunkiseudulla pois kuntavaaleista – "Mahdollisuudet vaikuttaa ohentuneet"

  22.12.2016 Yle Uutiset

  Pitkän linjan poliitikko, espoolainen Kalevi Kivistö (vas.) on yksi luopujista. Länsimetro tullaan hänen mukaansa muistamaan kompasteluistaan.

 • Eläkeläisten puheenjohtajaksi Martti Korhonen

  12.05.2015 Yle Uutiset

  Eläkeläiset ry:n edustajakokous valitsi Korhosen yksimielisesti puheenjohtajakseen edustajakokouksessaan.

 • Ralliautoilija Mikko Hirvosesta Vuoden Alvari

  18.02.2015 Yle Uutiset

  Pitkän kansainvälisen uran ralliautoilijana tehnyt Mikko Hirvonen on saanut vuoden 2014 Alvari-tunnustuksen. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Nuorkauppakamari  myöntävät tunnustuksen henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Jyväskylän elinkeinoelämää ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi Suomessa ja kansainvälisesti.

 • Kiista puolustusmäärärahoista kaatoi hallituksen vuonna 1982

  18.12.2014 Elävä arkisto

  Hallituskriisi ei ollut kauden ensimmäinen.

  Pääministeri Kalevi Sorsan neljän puolueen hallitus kaatui loppuvuonna 1982, kun SKDL:n kansanedustaja vastustivat hallituksen esitystä puolustusvoimien lisämäärärahoista. Hallituskriisi ei ollut ensimmäinen kaudella, mutta tämä kriisi vei SKDL:n ministerit ulos hallituksesta.

 • Onko pyrkimys tasa-arvoon edelleen koulumme peruskiviä?

  27.08.2014 Yle Uutiset

  Kun peruskoulua perustettiin, oli yksi tavoitteista mahdollistaa Suomen kansalaisille tasaveroiset mahdollisuudet koulutuksen kautta tapahtuvaan sosiaaliseen nousuun.

 • Oikea ja väärä, laki ja moraali

  30.10.2013 Elävä arkisto

  Ajaako usko yli lain? Onko moraali riippuvainen sukupuolesta? Voiko demokratiaa edistää terrorismilla? Vuonna 1987 keskusteltiin moraalista, siitä mikä on oikein ja väärin. Oikea ja väärä -ohjelman viidessä osassa vaihtuivat niin keskustelijat kuin vetäjätkin.

 • "Köyhällä ei ole varaa sairastaa"

  22.05.2013 Yle Uutiset

  Eläkeläiset ehdottavat yhtä maksukattoa terveydenhoitoon.

 • Punertava vihreä körttiläinen

  01.05.2013 Yle Uutiset

  Vihreiden kunnanvaltuutettu Terho Pursiainen oli aikansa outo lintu: Sadankomitean virran viemä teologi.

 • Virkamiesten hovikuljettaja kuuntelee ja vaikenee

  25.04.2013 Yle Uutiset

  Jämsänkoskelainen Pauli Salminen toimi virkamiesten autonkuljettajana lähes 40 vuoden ajan. Luottokuskin takapenkillä istui aikanaan kyydittäviä aina maaherrasta ministeriin.

 • Keijo Siekkisen teoksista kirja

  08.04.2013 Yle Uutiset

  Yksitoista kirjoittajaa on laittanut kansiin näkemyksiään kirjailija Keijo Siekkisen teoksista. Yksi kirjoittajista on Siekkinen itse.

 • M. A. Numminen: Päättäjien joulu

  17.12.2012 Elävä arkisto

  Lahjoja Suomen päättäjille jouluna 1980.

  Parhaita joululahjoja ovat ne, jotka ovat saajalleen tarpeellisia. M. A. Nummisella oli selvät sävelet siitä, mitä Suomen päättäjät kaipasivat jouluna 1980. Lahjalistansa Numminen puki laulun sanoiksi.

 • Eläkeläiset syrjäytyvät palveluista

  23.05.2012 Yle Uutiset

  Kaikilla eläkeläisillä ei ole taitoa tai mahdollisuutta käyttää internetiä, vaikka monet palvelut ovatkin siirtyneet nettiin. Eläkeläisjärjestön mielestä palvelujen siirtyminen nettiin on ikäsyrjintää.

 • Kalevi Kivistö: Samettivallankumouksellisella oli vahva sanoma

  18.12.2011 Yle Uutiset

  Ministeri Kalevi Kivistö muistelee Václav Havelia aikansa suurimpiin eurooppalaisiin valtiomiehiin kuuluneena poliitikkona. Kivistön mukaan Havelin merkitys korostuu erityisesti tavassa, millä samettivallankumous vietiin Tshekkoslovakiassa verettömästi läpi vuonna 1989.

 • Suomi Euroopan epätasa-arvoisimpia maita kulttuuripalvelujen saatavuudessa

  07.03.2011 Yle Uutiset

  Alue-erot kulttuurin kulutuksessa ja saatavuudessa ovat Suomessa EU-maiden suurimpia. Kulttuuriala on erittäin voimakkaasti keskittynyt pääkaupunkiseudulle.

 • Pienimpiä eläkkeitä nostavaa takuueläkettä pitää hakea itse

  27.01.2011 Yle Uutiset

  Minimieläkkeet nousevat kuukauden päästä. Uusi takuueläke koskee niitä, joiden eläke jää tällä hetkellä alle 680 euron. Uutta eläkettä ei saa automaattisesti, vaan sitä pitää itse hakea.

 • Simo Lampiselle Alvari -tunnustus

  16.12.2010 Yle Uutiset

  Rallilegenda Simo Lampinen on palkittu tämänvuotisella Alvari -tunnustuksella. Se myönnetään Jyväskylää maailmankartalle vieneelle henkilölle tai yhteisölle.

 • Ministeri Kalevi Kivistö patistaa eläkeläisiä osallistumaan

  10.06.2010 Yle Uutiset

  Kivistö rohkaisee Kainuun eläkeläisiä osallistumaan aktiivisesti Eläkeläiset ry:n ja muiden eläkeläisjärjestöjen toimintaan. Aktiivisuudella on suuri merkitys sekä yleiseen yhteiskuntapolitiikkaan että oman elämänlaadun parantamiseen.

 • Eläkeläismummit hoivatöihin

  22.04.2010 Yle Uutiset

  Eläkeläisiä töihin välittävien työnantajien määrä kasvaa. Pääkaupunkiseudulle on perustettu uusi hoiva-alan palvelu, joka tarjoaa töitä vain eläkeläisille.

 • ”Vanha virsi ei sammaloidu”

  14.04.2010 Yle Urheilu

  Otsikon sanonta on väkivalloin muuttamalla tehty sanonta, mutta tuli tuollaisena mieleen kun silmiin sattui laatimani artikkeli lähes 34 vuoden takaa. Jutussa Vierumäen urheiluopiston silloinen johtaja Tapani Ilkka ehdotti, että kokonaisvaltainen vastuu huippu-urheilusta annettaisiin Suomen olympiakomitealle!

Sivut