Hyppää pääsisältöön

Mirja Pyykkö

 • Propagandaa ja julistusta – Mirja Pyykkö uppoutuu kantaaottavien videoiden maailmaan

  08.12.2017 Yle Teema

  Näin suomalaiset ottivat kantaa lyhäreillään.

  Mikä menneisyyden kuvissa ihmetytti, puhutteli, ärsytti tai huvitti niin paljon, että ihmiset halusivat leikata oman kantaaottavan Oi maamme! -elokuvansa?

 • Radikaaleja ratkaisuja ja ennakkoluulotonta elokuvataidetta - suomalaiset leikkasivat pölyt pois arkistofilmeistä!

  11.11.2017 Yle Teema

  Voi vitsi - Kasper Strömman purkaisi vuoristoradan

  Millaista huumoria syntyy, kun suomalaiset saavat leikata vanhoista arkistofilmeistä uusia elokuvia? Sellaista, joka yllyttää Kasper Strömmanin ehdottamaan Linnanmäen vuoristoradan purkamista. Uudessa Oi maamme! -tv-sarjassa visuaalisen alan ammattilaiset katsovat Minna Joenniemen kanssa häkellyttävän ennakkoluulottomasti tehtyjä, uusia tulkintoja Suomesta ennen ja nyt.

 • Teeman Elävä arkisto: Ujo laulajatähti - Pepe Willberg 70 vuotta

  12.12.2016 Yle Teema

  Monipuolinen muusikko Pepe Willberg 70 vuotta

  Monipuolinen ja rakastettu muusikko Pepe Willberg täyttää 17. joulukuuta 70 vuotta. Willberg on pitkällä urallaan käynyt läpi rockin, popin, iskelmän ja monet muut tyylilajit. Ohjelmapaketti Teemalla 13.,16. ja 18.12.

 • 17.5. Teeman Elävä arkisto: Kuninkaallisten vierailuja - Kuningatar Elisabet päätyi pikkukengissä metsään

  12.05.2016 Yle Teema

  Englannin kuningatar vietiin suomalaiseen metsään

  Englannin kuningatar Elisabet II vietiin ensimmäisellä Suomen vierailullaan metsään tutustumaan puun kaatoon. Metsälounaalla hänelle tarjottiin muun muassa lettuja ja Koskenkorvaa.

 • Nuorten maailmassa ongelmia aiheuttavat aikuisten säännöt

  31.08.2015 Elävä arkisto

  Nuorison kohtaamia vaikeuksia puitiin Mirja Pyykön johdolla.

  Nuorison kohtaamia vaikeuksia puitiin Mirja Pyykön johdolla.

 • Vladimir Putinin imago on rakennettu amerikkalaisin keinoin mutta antiikinaikaisin opein

  17.10.2014 Elävä arkisto

  Putinin imago rakennettiin salaa.

  Venäjä presidentin Vladimir Putinin virkaanastujaisseremonioiden on sanottu olleen kuin toisintoja tsaarien vastaavista juhlallisuuksista. Putinin imago on kuitenkin rakennettu amerikkalaisin keinoin.

 • Ben Furman kyseenalaistaa psykoanalyysin hyödyt

  17.02.2014 Elävä arkisto

  Psykiatri Ben Furman Mirja Pyykön haastattelussa

  Psykiatri Ben Furman on tunnettu arvosteluistaan psykoanalyysia ja pitkiä terapioita kohtaan. Mirja Pyykön haastattelussa hän kertoo kriittisestä suhtautumisestaan Sigmund Freudin kehittämään psykoanalyysiin ja tarjoaa vaihtoehtoisen näkemyksen mielenterveysongelmiin ja niistä paranemiseen. Ohjelmassa kuullaan myös terapiassa käyneiden sekä muulla tavoin selvinneiden kertomuksia.

 • Jouko Turkka oppilaineen Hamletin kimpussa

  09.12.2013 Elävä arkisto

  Seurataan Teatterikorkeakoulun oppilasryhmän harjoituksia.

  Mirja Pyykön kolmiosaisessa dokumentissa seurataan läheltä Jouko Turkan Teatterikorkeakoulun oppilasryhmän harjoituksia vuonna 1985. Ryhmä valmisteli rehtorinsa johdolla Hamlet-näytelmää Kino Helsingin näyttämölle.

 • Vuoden isät tanssivat Lambadaa ja puhuvat isyydestä

  28.10.2013 Elävä arkisto

  Kuka on hyvä isä? Yksi tapa selvittää se on järjestää kisa.

  Kuka on hyvä isä? Yksi tapa selvittää se on järjestää Vuoden isä -kisa, jossa isät esittelevät sääriään korkokengissä ja tekevät hienoja kampauksia naisille. Vakavampaa ja syvällisempää käsittelyä isyyteen tarjoaa Mirja Pyykkö vieraineen keskusteluohjelmassaan.

 • Koirakin voi olla pakolainen

  15.10.2013 Elävä arkisto

  2000-luvun alussa nousi puheenaiheeksi se, mitä pitäisi ajatella heistä, jotka matkustivat ulkomaille avustaakseen siellä paikallisia kodittomia koiria. Saattoiko suhtautumisesta lemmikkieläimiin vetää johtopäätöksiä kokonaisen yhteiskunnan mielentilasta?

 • Mitä Barbie voi opettaa elämästä?

  03.10.2013 Elävä arkisto

  Mirja Pyykkö sukeltaa nukkemaailmaan.

  Barbie on kaunis, laiha, aktiivinen, ystävällinen, hyvä ruuanlaittaja ja rikas nainen. Mirja Pyykkö selvittää ohjelmassaan, miten nuori tyttö käsittää aikuisten maailman ja elämän tämän ylivertaisen naisen mallin kautta.

 • Kristianin matka mieheksi

  10.06.2013 Elävä arkisto

  Kristian oli tyttö, joka tiesi olevansa poika.

  Kumpaan vessaan minä menen, mietti nuori Kristian Konttinen, joka ei tuntenut olevansa tyttö, mutta ei näyttänyt pojaltakaan. Vasta parikymppisenä psykiatrinen lääkäri auttoi Kristiania löytämään itsensä. Hän oli transsukupuolinen ja tuon sanan löytyminen oli helpotus niin Kristianille kuin hänen äidilleenkin.

 • Kympin lapset

  03.06.2013 Yle Uutiset

  Kaikki hyvin lasten syöpäosastolla? Paluu osastolle 10, kun Mirja Pyykön kohuraportista kulunut 30 vuotta. Areenauusintana kesäkuussa 2013.

 • Osasto kympin lapset vuonna 2012

  08.01.2013 Elävä arkisto

  Hoidot ovat kehittyneet, mutta rakennus rapistuu.

  Silminnäkijä palasi samalle lasten syöpäosastolle, josta Mirja Pyykkö teki suomalaisia järkyttäneen raportin 30 vuotta aiemmin. Millaista on osasto 10:n pienten potilaiden, heidän perheidensä ja hoitohenkilökunnan arki nyt?

 • Tukka jäi tyynylle - tuokiokuvia lasten syöpäosastolta

  07.11.2012 Yle Uutiset

  Lasten syöpäosasto 10 HUS:n lastensairaalassa on paikka jossa aika pysähtyy.

 • Jäävätkö syöpälapset jalkoihin?

  07.11.2012 Yle Uutiset

  Syöpälasten hoitoon parantunut valtavasti 30 vuoden takaisen kohuraportin ajoista, mutta nyt ongelmana on sairaalarakennuksen surkea kunto.

 • Viisi työtöntä miestä otti housut pois ja sai töitä

  02.10.2012 Elävä arkisto

  Housut pois oli suomalainen miesstrippariryhmä.

  Housut pois on paitsi brittiläinen elokuva, myös suomalainen miesstrippariryhmä 90-luvun lopulla. Työttömistä rovaniemeläismiehistä koostuva ryhmä villitsi naisia ympäri Suomen 160 keikan verran. Lopulta aplodit vaimenivat ja spottivalot sammuivat.

 • Ville Virtanen: Menkää mielenhäiriöön

  11.10.2011 Elävä arkisto

  Virtasen romaani ilmestyi vuonna 2001

  Ville Virtasen kirja Menkää mielenhäiriöön julkaistiin vuonna 2001. Kirja kertoo kovasti kirjailijaa itseään muistuttavan Vili Perhon tarinan lapsuuden oksennuskilpailuista teatterikoulun kautta psykoosin partaalle.

 • Teijan tie missistä tv-julkkikseksi

  04.10.2011 Elävä arkisto

  Ruotsissa sotalapsena ollut Teija Sopanen valittiin Suomen kauneimmaksi vuonna 1953. Hänestä tuli Ylen ensimmäinen tv-kuuluttaja ja lehtitoimittaja, joka nousi uudelleen ruutujulkkikseksi vielä eläkeiän kynnyksellä.

 • Sisko tahtoisin jäädä on kotimainen mimmielokuva

  11.08.2010 Yle Uutiset

  Perjantaina ensi-iltansa saava elokuva Sisko tahtoisin jäädä on Suomessa harvinainen kuvaus teini-ikäisten tyttöjen elämästä. Elokuvan ohjaaja Marja Pyykkö kertoo halunneensa tehdä ensimmäisen kotimaisen "mimmielokuvan" eli filmin, jossa pääosassa ovat nimenomaan tytöt.

Sivut