Hyppää pääsisältöön

Yölintu

 • Kiuruveden Iskelmäviikolle odotetaan taas ennätysmäärää karavaanareita

  17.07.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Viime vuoden ennätys oli 737 vaunukuntaa.

 • Porin lentokonesuunnitelma herättää hauskoja ehdotuksia: "Salkku kädessä suoraan Bulevardille"

  12.01.2017 Yle Uutiset

  Jos kaupunkilaisten ehdotukset menevät läpi, lennetään Porista Helsinkiin jatkossa nelipaikkaisella Aino-Maijalla.

 • Iskelmä-Suomella on katto korkealla ja seinät leveällä

  05.04.2013 Elävä arkisto

  2010-luvun iskelmä elää murroksessa.

  2010-luvun iskelmä elää murroksessa. Se on kulttuuria, joka katsoo samanaikaisesti moneen suuntaan ja sekoittaa itseensä rockia, poppia ja kaiken maailman musiikkia eri tavoin. Osa iskelmästä saa voimaa traditiosta, osa erkaantuu siitä koko ajan kauemmaksi.

 • Vuosituhannen vaihtuminen venytti iskelmän genrerajoja

  20.03.2013 Elävä arkisto

  Tanssilavojen suosio pieneni huomattavasti Suomessa 1990-luvulla. Kulttuurinen muutos pakotti myös musiikilliseen muutokseen. Iskelmämusiikintekijät, kuten Yölintu alkoivat isolla joukolla kolkutella genrerajoja ja laajentaa kuulijakuntaansa.

 • Psy-huuma jatkuu Etelä-Koreassa – hevostanssille oma postimerkki

  15.02.2013 YleX

  Suomessa oman pärstänsä postimerkkiin ovat saaneet muun muassa Kaija Koo ja Yölintu, mutta Koreassa luotetaan Gangnamin tyyliin.

 • Yölinnun Simo Silmu on taas täynnä tarmoa

  21.09.2012 Yle Uutiset

  Suomen suosituimpiin tanssiorkestereihin kuuluva porilainen Yölintu on palannut lavoille. Yhtyeen keulakuva Simo Silmu kasasi itsensä vaikean henkilökohtaisen vaiheen jälkeen ja on taas täynnä tarmoa. Koko Yölintu lentää nyt entistä raikkaampana. Yhtye nousi uusille siivilleen Lapissa.

 • Iskelmätähdet postimerkkeihin

  20.08.2012 Yle Uutiset

  Suomalaista musiikkia esittelevä postimerkkisarja etenee syyskuussa 1990-luvulle.

 • Lemmenklaani ei aio haastaa Yölintua tanssilavoilla

  26.04.2012 Yle Uutiset

  Hajonneen Yölinnun jäämistöistä noussut Lemmenklaani soittaa tutun kuuloista musiikkia, mutta erilaisella fiiliksellä. Uusi yhtye ei pyri aktiivisesti tanssilavoille vaan esiintyy sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä.

 • Yleisömagneetit musisoivat Mikkelin satamassa

  21.03.2012 Yle Uutiset

  Yö ja Kaija Koo ovat pääesiintyjinä ensi kesän Mikkeli Soikoon -tapahtumassa. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätysyleisön, 7350 kävijää.

 • Yölintu ja Selkämeri saavat omat postimerkit

  27.09.2011 Yle Uutiset

  Satakuntalaisyhtye Yölintu ja Selkämeren kansallispuisto ovat aiheina vuoden 2012 postimerkeissä. Toukokuussa ilmestyvässä kansallispuistosarjassa julkaistaan 10 Selkämeriaiheista merkkiä. Yölinnun merkki on osa syyskuussa ilmestyvää 1990-luvun musiikkia esittelevää sarjaa. Arkissa julkaistaan neljän artistin ja kahden yhteen merkit.

 • "Meillä oli melkein vapaa viikonloppu, nyt ei olekaan"

  19.11.2010 Yle Urheilu

  SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei halunnut lähteä selittelylinjalle, koska Hippoksen taululle jäivät tylyt 9-1-lukemat. Murskatappion vuoksi lappeenrantalaispelaajien viikonvaihde menee osin piloille.

 • Mahdunko maailmaas

  14.09.2010 Yle Uutiset

  Kun Esa Nieminen tarjosi Mahdunko maailmaas-laulua, Yölintu -yhtyeen pojat eivät millään ymmärtäneet, miten he voisivat laulaa Willy Nelsonista. Mieli muuttui, laului mahtui lopulta Yölinnun maailmaan ja siitä tuli hitti.

 • Ruotsin tunnetuin pettäjä antoi sanat hitille

  09.07.2010 Yle Uutiset

  Suomalainen uutuustango taivuttaa tanssijat Ruotsin kuninkaallisten suuntaan. Sanoittaja Kaje Komulaisen tekstitys pääsi toista kertaa Tangomarkkinoiden laulukilpailun kakkoseksi.

 • Ruotsin tunnetuin pettäjä antoi sanat hitille

  02.07.2010 Yle Uutiset

  Suomalainen uutuustango taivuttaa tanssijat Ruotsin kuninkaallisten suuntaan. Sanoittaja Komulaisen tekstitys pääsi toista kertaa Tangomarkkinoiden laulukilpailun kakkoseksi.

 • Pasi Vainionperä piti jo teininä iskelmästä

  21.05.2010 Yle Uutiset

  Iskelmälaulaja Pasi Vainionperä on aina pitänyt iskelmämusiikista. Pasin ensimmäinen lempibändikään ei ollut Iron Maiden tai Metallica, vaan Yölintu.

 • Kaakkois-Suomen tanssilavat tyytyväisiä kesän kävijämääriin

  17.08.2009 Yle Uutiset

  Tansseilla on suuri merkitys niitä pyörittävien seurojen taloudelle.

 • Simo Silmun rengaskesä

  07.07.2009 Yle Uutiset

  Jostain syystä rengasliike otti kesätöihin kolmekymppisen iskelmälaulajan. Toimiihan se lattiaharja nojailutelineenä siinä missä mikkitelinekin. Mistä nyt tuulee Simo Silmu?

 • Anna Puu jatkaa albumilistan kärjessä

  14.05.2009 Yle Uutiset

  Idols-kisasta tuttu Anna Puu hallitsee albumilistaa jo toista viikkoa nimikkolevyllään. Toisena listalla on Matin Ja Tepon 40 v. juhlalevy ja kolmantena Yölinnun Nyt ja aina.

 • Anna Puu albumilistan ykköseksi

  07.05.2009 Yle Uutiset

  Idols-kisassa toiseksi sijoittunut Anna Puu on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen artistin nimeä kantavalla esikoisalbumillaan. Kaikki Idols-kisassa kolmen kärkeen yltäneet ovat nyt valloittaneet vuorollaan albumilistan ykköstilan.

 • Iskelmä Niittyjen ohjelmisto julki

  29.04.2009 Yle Uutiset

  Kiuruvedellä heinäkuussa järjestettävän Iskelmä Niityt -festivaalin lopullinen ohjelmisto on julkaistu. Iskelmäviikolla esiintyy monia tunnettuja suomalaismuusikkoja ja yhtyeitä.

Sivut