Hyppää pääsisältöön

Urpo Lahtinen

 • Jeppe Lahtisesta kasvoi taiteen kerääjä vanhempiensa Urpon ja Hymyn opissa: "Vaimoni on laittanut ostokiellon, mutta kyllä minä sen aina jollain pystyn kiertämään"

  13.06.2018 Yle Uutiset

  Legendaarisen tamperelaisen lehtikeisarin ja hänen perheensä taidekokoelman helmet ovat tänä kesänä esillä laajassa näyttelyssä.

 • Lehtialan vaikuttaja Hymy Lahtinen on kuollut

  31.10.2017 Yle Uutiset

  Nimensä aikakauslehdelle antanut Hymy Lahtinen menehtyi lokakuun 22. päivänä Tampereella.

 • Tutkija: Playboyssa jutut olivat tyttökuviakin kuumempia – "Foorumi USA:n politiikan arvostelijoille"

  28.09.2017 Yle Uutiset

  Puputytöillä rikastunut Hugh Hefner oli politiikan vahva taustavaikuttaja ja demokraattipuolueen tukija.

 • Lehtimiehissä syntyi monta legendaa

  25.12.2012 Yle Uutiset

  Silppuriinko kaikki vanhat valokuvat? Valokuvaaja Jukka Kuusiston tuskaantuminen valokuviensa säilyttämiseen sai onnellisen vaihtoehdon, kun valokuvat päätyivät kirjaksi Lehtimiesten Legenda.

 • Miss Eurooppa -ehdokkaille esiteltiin painokoneita ja Urpo Lahtisen uima-allas

  24.08.2012 Elävä arkisto

  Missit Suomen kierroksella 1978.

  Vuoden 1978 Miss Eurooppa -kisat järjestettiin Suomessa Finnlinesin ja Hymy-lehden yhteistyönä. Kisoja seurasi lukuisat vierailut eri puolilla maata. Yksi kohteista oli Hymy-lehden päätoimittajan Urpo Lahtisen hulppea kotitalo Tampereella.

 • Lahtisen valitus lähdössä ihmisoikeustuomioistuimeen

  27.09.2011 Yle Uutiset

  Tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen lähtee näinä päivinä. Lesken asianajajan Kari Uotin mukaan parikymmensivuinen valitus on jo valmis.

 • Maija-Liisa Lahtisen tuomiosta valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

  14.07.2011 Yle Uutiset

  Tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen tuomiosta valitetaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Viikko sitten korkein oikeus päätti äänestyksen jälkeen olla purkamatta Lahtisen tuomiota törkeästä kavalluksesta.

 • Urpo Lahtisen lesken tuomio pysyy

  07.07.2011 Yle Uutiset

  Korkein oikeus on hylännyt tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen tuomion purkamista koskevan hakemuksen. Hakemus koski Helsingin hovioikeuden tuomiota, jolla Lahtinen tuomittiin törkeästä kavalluksesta kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen sekä suorittamaan puolisonsa kuolinpesälle vahingonkorvauksena runsaat viisi miljoonaa euroa.

 • Jäärata-ajot oli suosittu kansanhuvi

  08.03.2010 Yle Uutiset

  Makkaraa ja kuumaa mehua, autojen pörinää, lunta ja jäätä. Tuo kaikki kiehtoi ihmisiä Näsijärvellä 1960-luvulla kun siellä pidettiin jäärata-ajoja. Tamperelainen Pekka Virtanen oli innokas autoharrastaja, joka radan varrella oppi tuntemaan ajajia. He saattoivat olla yhtä hyvin ympäryskuntien isäntiä kuin lehtikeisareitakin.

 • Miss Eurooppa 1976 Riitta Väisänen

  15.01.2010 Elävä arkisto

  Hevostyttö Riitta Väisästä ei valittu Miss Suomeksi

  Hevostyttö Riitta Väisästä ei valittu Miss Suomeksi, mutta eurooppalaisten missituomarien sekä Spede Pasasen sydämet hän sulatti oitis.

 • Ursula Rainio - Miss Suomi 1970

  04.11.2009 Elävä arkisto

  Vuoden 1970 Miss Suomeksi kruunattiin rovaniemeläinen Ursula Rainio. Missivuosi kyyditti hänet vuosikymmenien värikkäitäkin sävyjä saaneeseen julkisuuteen.

 • Maija-Liisa Lahtinen poistui maasta

  30.10.2009 Yle Uutiset

  Lehtikustantaja Urpo Lahtisen leski Maija-Liisa Lahtinen on poistunut maasta. Hänen avustajansa Kari Uoti kertoo, että Lahtinen on toipunut sairaskohtauksestaan niin, että pystyi matkustamaan.

 • Paavola-oikeudenkäynti päätökseen

  15.10.2009 Yle Uutiset

  Lehtikustantaja Urpo Lahtisen jättiomaisuuteen liittyvän kavallusjutun istunto on päättynyt Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii edelleen Tampereen entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Paavolalle rangaistusta perättömän lausunnon antamisesta.

 • Lääkäriltä lupa Maija-Liisa Lahtisen kuulemiseen

  15.10.2009 Yle Uutiset

  Helsingin käräjäoikeus kuulee sairaalassa olevaa Maija-Liisa Lahtista puhelimitse. Lahtista avustavan Kari Uotin mukaan lääkäri on antanut kuulemiseen luvan tietyn rajoituksin.

 • Maija-Liisa Lahtisella aivoinfarkti

  14.10.2009 Yle Uutiset

  Oikeudesta sairaalaan kiidätetyllä Maija-Liisa Lahtisella on aivoinfarkti. Lahtisen avustaja Kari Uoti kertoo, että tämä on määrätty täydelliseen lepoon sairaalassa.

 • Maija-Liisa Lahtinen Tampereelle

  02.06.2009 Yle Uutiset

  Vankeustuomiotaan pakoileva Lahtinen saapuu tiistaina todistamaan Tampereen käräjäoikeuteen. Oikeudessa käsitellään hänen konkurssipesäänsä koskevaa riita-asiaa.

 • Poika osti lehtikeisarin kuolinpesän

  12.06.2008 Yle Uutiset

  Edesmenneen lehtikustantajan Urpo Lahtisen taidekokelma ja Villa Urpo - kotimuseo on myyty hänen pojalleen Jeppe Lahtiselle. Ylöjärven Siivikkilassa sijaitsevan kiinteistön ja taidekokoelman yhteishinnaksi tuli 4,2 miljoonaa euroa.

 • Urpo Lahtisen kokoelmasta neljä ostotarjousta

  10.06.2008 Yle Uutiset

  Lehtikustantaja Urpo Lahtisen taidekokoelmasta on tehty ainakin neljä ostotarjousta. Konkurssipesän hoitajan mukaan kaikki tarjoukset tulivat kotimaasta.

 • Urpo Lahtisen viimeiset vaiheet

  29.05.2008 Elävä arkisto

  A-studion esittämissä videonauhoissa kuntoutetaan huonokuntoista Hymy-lehden kustantajaa Urpo Lahtista vähän ennen hänen kuolemaansa. Näinä aikoina suuri osa Lahtisen omaisuutta siirrettiin hänen vaimolleen.

 • Mies Hymyn takana – Urpo Lahtinen

  01.04.2008 Elävä arkisto

  Sekatyömiehenä ja taidemaalarina aloittanut Urpo Lahtinen perusti Hymy-lehden vuonna 1959. Sensaatiolehden perimmäisestä luonteesta ja merkityksestä kustantaja Lahtinen keskusteli Eero Silvastin kanssa vuonna 1968.

Sivut