Hyppää pääsisältöön

Teijo Erkinharju

 • Miksi harmaasta kaupungista tulee niin värikästä musiikkia? – Tutkimusmatka Kouvolan musiikkiskeneen

  06.09.2019 Kulttuuricocktail

  Tutkimusmatka Kouvolaan.

  Ulkopaikkakuntalaisten silmissä Kouvolan kaupunkibrändi ei ole kaikkein seksikkäin. Masentavaa mielikuvaa lietsovat myös paikkakuntalaiset itse. Miksi harmaasta kaupungista tulee silti niin värikästä musiikkia?

 • Peer Güntin menestyslevystä 30 vuotta – ikirokkari nuorille: "Tehkää mitä huvittaa, mutta keskimäärin hyvällä maulla"

  09.09.2016 Yle Uutiset

  Kouvolalaisen rokkarin Teijo "Tsöötz" Kettulan kone ei hyydy. Mies on tehnyt bassonvarressa monikymmenvuotisen uran muun muassa Peer Güntin riveissä. Soitto maistuu edelleen, mutta kaksi bändiä riittää.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Sivuraiteilla: Twist Twist Erkinharju paskalla keikalla

  15.12.2015 Musiikki

  Keikoilla sattuu ja tapahtuu.

  Rumpali Teijo ”Twist Twist” Erkinharju muistaa vieläkin, kuinka hän yritti kovettaa vatsaansa minttu-Fernetillä ennen keikkaa. Oli vuosi 1987 tai 1988, ja Lapuan tanssikeskus Latosaareen oli kerääntynyt tuhannen hengen yleisö.

 • Kuudes satsi suomirockia: Michael Monroe vs. Seppo Vesterinen, Tokela, Twist Twist ja Epe Helenius

  13.03.2014 Elävä arkisto

  Axa Sorjasen haastattelusarjan kuudes kooste.

  Elävän arkiston suomirockin sensuroimaton historia -sarjan kuudennessa osassa otetaan jo askeleita maailmalle, samalla rockbisnes alkaa ammattimaistua. Michael Monroe ja manageri Seppo Vesterinen muistelevat Hanoi Rocksin maailman valloitusta, Melrosen Tokela omien ulkomaan koukeroittensa epäonnea. Ääneen pääsevät myös rumpalidynamo Twist Twist Erkinharju ja Tampereen moguli Epe Helenius.

 • Twist Twist koki Miss Suomi -fiiliksen rockin SM-kisoissa

  25.10.2013 Yle Uutiset

  Rock-musiikin suomenmestaruudesta kisataan perjantaina musiikkimessuilla. Vuonna 1984 voiton korjasi omaksi yllätyksekseen hard rock -yhtye Peer Günt, joka oli ehtinyt hoitaa itsensä lehdistötilaisuuteen mennessä täyteen juhlakuntoon. Konkarirokkari Twist Twist Erkinharju muistelee vuosien takaista kilpailua lämmöllä.

 • Lukijat karkaavat kotimaisilta rocklehdiltä

  24.10.2013 Yle Uutiset

  Kotimaisten pop- ja rocklehtien lukijamäärät ovat laskussa. Niiden kustantaminen on keskittynyt yhteen lehtitaloon Helsingissä.

 • Yhteinen sävel -bonuksia: Tere perestroika

  12.08.2009 Elävä arkisto

  Suomirokkarit olivat Neuvostoliitossa kuin The Beatles.

  Suomalaiset rockbändit pääsivät 1980-luvulla nauttimaan megasuosiosta Neuvostoliitossa. Niitä kohdeltiin itänaapurissa kuin Beatlesia konsanaan. Elävä arkisto tarjoaa lisämateriaalia Yhteinen sävel -dokumenttisarjaan.

 • Jyväskyläläinen Valve voitti demobändi-kisan

  05.08.2008 Yle Uutiset

  Kaikkien aikojen ensimmäisen Vuoden demobändi -tittelin on voittanut jyväskyläläinen Valve. Demoklubi - Unsigned bändien kisa ratkesi maanantaina Tampereen YO-talolla käydyssä kisassa.

 • Demoklubin neljä finalistia selvillä

  30.07.2008 Yle Uutiset

  Kaikkien aikojen ensimmäisestä Vuoden demobändi -tittelistä pääsevät kisaamaan Valve, PahaTuuli, Armour ja Kamikaze Jesus. Yhtyeet selvisivät jatkoon tiukan tekstiviestiäänestyksen kautta.

 • Peer Günt lavalla

  24.09.2007 Elävä arkisto

  Kouvolan perusjytääjät voittavat rockyhtyeiden SM-kilpailun vuonna 1984 ja ottavat työvoiton Tavastian yleisöstä helmikuussa 1985. Tampereen yo-talolla 1988 on paikalla jo uskollinen faniyleisö.