Hyppää pääsisältöön

Reidar Särestöniemi

 • Avaruusromua: Sähköisiä kuvia kokeilustudiolta

  02.08.2018 Kulttuuri

  Luvassa kokeellista ja elektronista musiikkia!

  Kun 1970-luvulla kuuli radiosta sanan "kokeilustudio", oli syytä vääntää volyyminappulaa kovemmalle. Luvassa nimittäin oli jotakin, jota ei muualta juuri kuullut: kokeellista ja elektronista musiikkia. Maaperä oli otollinen. Progressiivisen rockin tekijät olivat jo ehtineet tutustuttaa yleisön uusiin musiikillisiin maisemiin. 1970-luvulla Yleisradion kokeilustudiossa syntyneet albumit Ode to Marilyn ja Reidarin sähköiset kuvat toteuttivat näitä päämääriä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Heimoerot: lappilaiset

  20.10.2015 Puoli seitsemän

  Minkälaisia lappilaiset oikeasti ovat? Katso video!

  Minkälaisia lappilaiset oikeasti ovat? Katso video!

 • Tanssivan karhun kierros - eli kuinka löydät runosta vastauksia ja nimiä nimettömille maisemille

  18.06.2015 Kulttuuri

  Kun runo törmäsi maisemaan, ja mitä sitten tapahtuikaan

  Tee sinäkin oma 1+1=3 törmäytyskierroksesi, tai ennusta runoista. Näin Minna Joenniemi treenasi runotörmäytystä Kajaanin runoviikkoa ja Tanssivan karhun kierroksia varten.

 • Särestön Anttu tahtoi veljensä Reidarin taiteen kaikkien nähtäville

  16.04.2014 Elävä arkisto

  Taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu jäi huolehtimaan sukutilastaan ja veljensä ateljeesta Särestöstä Reidarin kuoltua. Anttu myös perusti säätiön, jotta Reidarin taide pääsisi kaikkien nähtäville, sillä "Reidar on tehnyt työnsä kansalle ja ihmisille. Ei se ole niitä tehnyt nurkkaan sullotuiksi."

 • Reidarin värilliset aistimukset

  18.08.2009 Elävä arkisto

  Reidar Särestöniemi

  Lapin omapäinen taiteilija Reidar Särestöniemi maalaa ja kertoo työstään Eeli Aallon värikylläisessä dokumenttielokuvassa vuodelta 1973.

 • Korpitaiteilija Reidar Särestöniemi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  "Haluan ilmaista itseäni töissäni ja elää niissä elämääni. Maalaus on ainoa konsti, jolla puran aggressioni, toiveeni ja pettymykseni."