Hyppää pääsisältöön

Juhani Aaltonen

 • Juhani Aaltonen soittaa sanoja

  30.03.2018 Kulttuuri

  Raamattu ja psalmit ovat Juhani Aaltoselle innoituksen lähde

  Raamattu ja psalmit ovat Juhani Aaltoselle innoituksen lähde

 • 50-vuotias Pori Jazz tilaa uusia jazz-teoksia suomalaisilta säveltäjiltä

  26.05.2015 Yle Uutiset

  Pori Jazz juhlii viidettäkymmenettä festivaaliaan. Sen kunniaksi festivaali tilaa Juhani Aaltoselta, Verneri Pohjolalta ja Jukka Perkolta uutuusteokset.

 • Pekka Pöyry soitti soolot suoraan sydämestä

  29.07.2013 Elävä arkisto

  Pekka Pöyry oli lahjakas ja monipuolinen jazzmuusikko.

  Huilisti ja saksofonisti Pekka Pöyry oli poikkeuksellisen lahjakkaana ja monipuolisena pidetty kansainvälisen tason jazzmuusikko, jota verrattiin usein Charlie Parkeriin. Kirsti Petäjäniemen dokumentissa Pöyryn kollegat muistelevat ystäväänsä. Muistikuvia siivittävät upea musiikki ja ajankuva jazzmuusikkojen työstä ja toimeentulosta 1970–80-luvuilla.

 • Kaksoistutkintojen määrä tuplaantunut

  01.06.2012 Yle Uutiset

  Kaksoistutkinnon suorittamisen suosio on kasvanut, mutta harva pääsee maaliin saakka. Satakunnan ammattiopistossa valmistuneen Anssi Lehdon mukaan tuplatutkinto vaatii itsekuria ja järjestelykykyä, mutta siitä ei saa ottaa liikaa paineita.

 • Soulset oli soulin sanansaattaja Suomessa

  09.05.2011 Elävä arkisto

  Suomen ensimmäinen soulbändi livenä.

  Soulset oli Suomen ensimmäinen nimenomaisesti soulmusiikille omistautunut bändi. Jazzareista ja poppareista kokoonpantu yhtye voitti tanakalla menollaan myös kultamitalin Bulgariassa.

 • Carola ja UMO

  22.03.2011 Elävä arkisto

  Carolan ja UMOn yhteistyön hedelmiä

  Carola vetäytyi keikkaelämästä 1970-luvun puolivälissä, mutta palasi seuraavalla vuosikymmenelle aika ajoin jazzkeikoille muun muassa UMOn solistina. Tämän yhteistyön hedelmiä tallentui myös radionauhoille.

 • Suomalaismuusikot kisaavat Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta

  11.03.2011 Yle Uutiset

  Arvostetusta Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta 2011 kilpailee 12 muusikkoa. Suomesta ehdokkaita on kaksi, jazzmuusikot Juhani Aaltonen ja Mikko Innanen.

 • Esa Pakarinen: Rovaniemen markkinoilla

  04.02.2011 Elävä arkisto

  Rovaniemen markkinoilla -filmin tunnussävelmän rehvakas kertosäe "rumarillumarei" antoi nimen kokonaiselle taidesuuntaukselle 1950-luvun Suomessa.

 • Piirpauke rytmittää Koli Jazzin

  14.01.2011 Yle Uutiset

  Legendaarinen Piirpauke-yhtye soittaa käyntiin tänään Koli Jazz-tapahtuman. Yhtyeen Koli-albumi nousi viime syksynä ykköseksi eurooppalaisten musiikkitoimittajien maailmanmusiikkilistalla.

 • Inkeroisten kirkko täyttää 100 vuotta

  03.12.2010 Yle Uutiset

  Anjalankosken seurakunta juhlii satavuotista kirkkoaan kahtena seuraavana viikonloppuna. Juhlaviikko alkaa perjantaina konsertilla ja jatkuu ensi viikon sunnuntaihin asti.

 • Jazzmuusikon hengellinen ulottuvuus

  28.10.2010 Yle Uutiset

  Liikkuminen klassisen ja jazzin rajamailla sopii hyvin Aaltosen taiteilijakuvaan, arvioi kriitikkomme Tommi Koskenheimo.

 • Juhani Aaltonen ja Kalevi Kiviniemi saivat säveltaiteen valtionpalkinnot

  11.03.2009 Yle Uutiset

  Saksofonisti-huilisti Juhani "Junnu" Altonen ja urkutaitelija Kalevi Kiviniemi ovat saaneet valtion tämänvuotiset säveltaidepalkinnot. Palkinnoilla halutaan nostaa esiin suomalaisten säveltaiteilijoiden merkittäviä saavutuksia ja ansiokasta elämäntyötä.

 • Jörgen Petersen: This Love of Mine

  16.02.2009 Elävä arkisto

  Tanskassa syntynyt trumpetisti Jörgen Petersen teki Suomessa pitkän uran muusikkona, orkesterinjohtajana, säveltäjänä ja levytuottajana.

 • Junnu Aaltonen puhuu

  18.03.2008 Elävä arkisto

  Juhani Aaltonen on suomijazzin arvostetuimpia puhaltajia. Vaitelias herrasmies ei puhu paljon, mutta vuonna 1971 hänestä saatiin kuitenkin haastattelu irti.

 • Hapuoja ja Sarmanto panivat musiikilliset hynttyyt yhteen

  17.03.2008 Elävä arkisto

  Sopraano Maija Hapuojan ja pianisti Heikki Sarmannon yhteistyö synnytti 1970-luvulla fuusiomusiikkia, jossa jazz ja klassinen laulu yhdistyivät.

 • Matti Esko: Rekkamies

  26.12.2007 Elävä arkisto

  Rekkamies on mainoslaulu, josta tuli iskelmähitti.

  Juha Tapanisen sanoittama Rekkamies on mainoslaulu, josta tuli iskelmähitti. Kappale tehtiin alkujaan edistämään Elovena-kaurapuuron myyntiä.

 • Carolaa seitsemällä kielellä

  29.10.2007 Elävä arkisto

  Sielukkaan laulajan harvinaisten tv- ja radiotallenteiden musiikillinen kirjo ulottuu musikaalisävelmistä rumbaan, souliin ja jopa poliittiseen iskelmään.

 • Hepskukkuu: Henkka tuo punk-rockin Suomeen

  30.08.2007 Elävä arkisto

  Euroopassa punkki on poikaa, kertoo Suomen oma supertähti.

  Kansainvälinen solistisuuruutemme Henkka on taas tuonut tuliaisia koti-Suomeen: Euroopassa punkki on poikaa, ja härmäläistenkin on aika tutustua siihen.

 • Tapani Kansa vastusti ylikansallista viihdettä, meteliä ja anarkismia

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Tapani Kansa vastusti ylikansallista viihdettä

  Suorasukaisuudestaan tunnettu Tapani Kansa arvosteli vuonna 1979 tehdyssä haastattelussa kollegojaan ja kritisoi ylikansallista massakulttuuria, jolla ei ollut mitään annettavaa suomalaiselle nuorelle. Samalla suosikkilaulaja otti kantaa maaseudun tyhjentymiseen ja nuorison näköalattomuuteen.

 • J.A. Annie ykkönen Vermon kaviouralla

  31.10.2001 Yle Urheilu

Sivut