Hyppää pääsisältöön

Väinö Kirstinä

 • Suomalaisen nykyrunouden pitkä linja näkyy ja kuuluu Runoraadissa

  21.09.2012 Elävä arkisto

  Loppuvuonna 2002 käynnistynyt Runoraati-ohjelma on kymmenen vuoden aikana tuottanut noin sata runovideota, joissa runoilija itse lukee runonsa valitsemassaan paikassa. Tässä kuudentoista runovideon valikoimassa edetään 1940-luvun modernisteista viimeiseen suureen boheemiin.

 • Eino Leino -palkinto J.K.Ihalaiselle

  23.03.2010 Yle Uutiset

  Tämän vuoden kirjallisuuden Eino Leino -palkinnon saa runoilija, suomentaja, pienkustantaja, kirjanpainaja, kulttuurilehden toimittaja ja festivaalijärjestäjä J.K.Ihalainen.

 • Kirstinä, runon radikaali

  24.09.2007 Elävä arkisto

  Väinö Kirstinä toi dadan ja surrealismin suomalaiseen lyriikkaan. Hän kertoo radiohaastattelussa työstään ja lukee televisio-ohjelmassa omia runojaan.

 • Runoilija Väinö Kirstinä on kuollut

  23.09.2007 Yle Uutiset

  Runoilija ja kirjailija Väinö Kirstinä on kuollut. Hän menehtyi varhain sunnuntaina vakavaan sairauteen Meilahden sairaalassa Helsingissä. Kirstinä oli kuollessaan 71-vuotias.

 • Kirjailijaliitto palkitsi Meren, Kirstinän ja Laulajaisen

  09.10.2005 Yle Uutiset

  Veijo Meri on saanut tämänvuotisen Suomen kirjailijaliiton tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin Turun kirjamessuilla. 8 000 euron palkinnon perusteluiksi mainitaan mm. Meren ehjä tuotanto, joka ulottuu lajien ja lajityyppien läpi.