Hyppää pääsisältöön

Kari Sorvali

 • Kuutamosonaatti ja Kadunlakaisijat ovat Suomi-kauhun modernit komediaklassikot

  09.04.2019 Yle Teema

  Kyyrölän perhe kylvää kauhua maalla ja kaupungissa.

  Kyyrölän hullusta perheestä kertova kauhukomedia Kuutamosonaatti sai lajiuskollisesti myös höpsön jatko-osan Kadunlakaisijat. Teeman Kino Suomi esittää elokuvat viikon välein tiistai-illassa.

 • Lehmä on murhattu! Ajankohtainen vegaanidystopia nyt kuunneltavissa

  25.10.2018 Blogit

  Satiiri vuodelta 2002 on nyt Areenassa.

  Kuusitoista vuotta sitten ensimmäisen kerran lähetetty Täyttä herkkua eli Vegaanidystopia on nyt vuonna 2018 ajankohtaisempi kuin mitä sen tekijät osasivat aikanaan edes kuvitella saatikka pelätä.

 • Neil Hardwickin Pakanamaan kartassa mikään ei ollut entisellään

  12.10.2017 Elävä arkisto

  Pakanamaan kartta esitettiin vuonna 1991

  Neil Hardwickin suurteos Pakanamaan kartta ei ainoastaan ollut mestarillinen. Aivan uudenlaisen rakenteensa vuoksi se teki myös suomalaista tv-historiaa. Hätkähdyttävä teos oli taiteellisesti niin kunnianhimoinen, että se jäi vuonna 1991 aikakirjoihin tv-ohjauksena, jolle ei ollut Suomessa edeltäjiä eikä myöskään seuraajia.

 • Päivä ennen – kuinka pikkukylän maailma järkkyi

  11.05.2017 Elävä arkisto

  Viimeinen päivä ennen armeijaa sekoittaa maalaiskylän elämän

  Päivä ennen on tarina nuoren miehen viimeisestä päivästä siviilissä ennen armeijan harmaisiin astumista. Amerikanrauta ja luottokuski, pieni maalaiskylä ja jumppatunnilla lenkkeilevät tytöt – ilmassa ovat selvät katastrofin ainekset.

 • Hiirihäiriö

  08.03.2012 Elävä arkisto

  Saavatko Arvi Lind ja pojat karanneen hiiren lopulta kiinni?

  Arvi ja hänen sukulaispoikansa Henkka ja Timppa joutuvat jännien tapahtumien pyörteisiin tietokonehiiren karattua Yleisradiossa.

 • Raid koukutti katsojat jännittämään kaipauksen ja koston seuraamuksia

  20.10.2010 Elävä arkisto

  Raid nousi kulttisarjaksi vuonna 2000

  Vuonna 2000 esitetty Harri Nykäsen rikosromaanien hahmoihin perustuva 12-osainen Raid on yksi Suomen kaikkien aikojen katsotuimmista tv-sarjoista. Suosio oli monen osan summa: katsojat kiittivät sitä vangitsevan hyvin kirjoitetuksi, ohjatuksi ja näytellyksi.

 • Kehvelit

  07.05.2010 Elävä arkisto

  Variksenpelättimet Leka ja Löttönen ovat jääneet autiolle tilalle keskenään. Eräänä päivänä he päättävät lähteä etsimään tilan maanviljelijää.

 • Musta sukka

  07.04.2010 Elävä arkisto

  Terho on toivottoman mustasukkainen. Samalla kun hän vakoilee vaimoaan, niin toisessa kainalossa kulkee pitkäaikainen naisystävä.

 • Kuusikko ja Kuoleman varjot

  22.01.2010 Elävä arkisto

  Kuusikko ja kuoleman varjot on lastensarja vuodelta 1997.

  Videokurssille osallistuvat nuoret alkavat kuvata videota parkkihallissa. Videolle tallentuu yllättäin tapahtuma, joka johtaa vaaralliseen seikkailuun. Kuusikko ja kuoleman varjot on kuusiosainen lastensarja vuodelta 1997.

 • Kovaa maata

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Viitalan perhe muuttaa konkurssin jälkeen mummolaan.

  Kovaa maata -sarja kertoo Viitalan perheen elämästä konkurssin jälkeen. Perhe muuttaa maalle Ruusa-mummon (Maija-Liisa Majanlahti) luo yrittäen aloittaa uuden elämän. Päätösjaksossa nähdään mitä perheelle lopulta kävi.

 • Eläinten päivä

  14.09.2009 Elävä arkisto

  Yhden päivän ajalle keskittyvät tapahtumat lähtevät enteellisesti vyörymään, kun yläasteen viimeisellä luokalla oleva Pave ja hänen adjutanttinsa Tumppi ja Löde rahastavat pienempiään koulumatkalla.

 • Murhataanpa Bobrikov

  01.09.2009 Elävä arkisto

  Suomalaiset ovat kyllästyneet kenraalikuvernööri Bobrikovin toteuttamaan venäläistämisohjelmaan. Kansan keskuudessa alkaa kyteä murhanhimo, mutta kuka lopulta saa kunnian murhasta?

 • Kiinnisidottu on kuvaus yhden naisen elämästä, joka ei koskaan päässyt lentoon

  20.08.2009 Elävä arkisto

  3-osainen draamasarja Kiinnisidottu

  Pohjoiskarjalaisessa pikkukylässä ihmiset ovat sidottuja yhteiseen elämänpiiriin ja toisiin kyläläisiin - erityisesti Henna, joka mökissään hoivaa liikuntakyvytöntä äitiään. Kiinnisidottu-draamasarja kuvaa koskettavasti yhden naisen elämää, joka ei oikeastaan koskaan päässyt lentoon.

 • Matkalaukkukostajassa rakkaus voittaa rahan

  02.07.2009 Elävä arkisto

  Matkalaukkukostaja-sarja

  Kirkonkylän baariin saapuu vaitelias kulkija matkalaukkuineen. Hilun mukaan se on Tienpään Sepeteus, joka on tullut takaisin yhtä persaukisena kuin lähtikin.

 • Kultainen salama -kerho jäljittää miljoonakeikan roistot

  11.11.2008 Elävä arkisto

  Taru Mäkisen nuorten seikkailusarjan tv-ohjaus vuodelta 1994

  Kaverukset Visa, Elisa, Hakkeri, Reko ja Rekon pikkusisko Terhi ovat perustaneet kerhon, jonka "tutkii asioita, jotka pitää tutkia ja korjata". Kerhon keulahahmo on kuitenkin kultainennoutaja Bella, ja niinpä kerho nimetään Kultaiseksi salamaksi. Taru Mäkisen nuortenkirjoihin perustuva kuusiosainen tv-seikkailusarja valmistui vuonna 1994.

 • 16:s kevät

  15.09.2008 Elävä arkisto

  Vuonna 1977 tv:ssä esitetty nuortendraama kertoo tytöstä, joka hakeutuu tärkeän ihmissuhteen kariuduttua uusiin porukoihin.

 • J&A = Love Story

  02.07.2008 Elävä arkisto

  Hallintopäällikkö ilmoittaa Antulle ja papalle, että heidät häädetään vaatimattomasta mökistään. Samaan aikaan toisaalla Johanna on poissa tolaltaan, kun poikaystävä on juuri jättänyt hänet.

 • Peräkamaripojat-sarja on komedia kuvitteellisen Kuusniemen poikamiehistä

  26.06.2008 Elävä arkisto

  Salaliittoja, maakauppoja, koivuntuoksua, järvenrantoja..

  Salaliittoja, maakauppoja, koivuntuoksua, järvenrantoja.. Mitä kaikkea suomalainen maalaiskomedia kätkeekään.

 • Viimeiset siemenperunat -sarja kertoo pientilallisen kostosta pankille lama-Suomessa

  11.06.2008 Elävä arkisto

  Kotimainen draamasarja 1990-luvun alusta

  Huijarit, ketkut ja koplarit varokaa, köyhien kosto on kamala. 1990-luvun alussa tehty tv-sarja kertoo pientilallisen taistosta pankkiherroja vastaan.

 • Robotti von Rosenberg: Ihminen

  25.03.2008 Elävä arkisto

  Robotti von Rosenberg on melkein saanut tutkimuksensa loppuun Maa-nimisellä planeetalla. Viimeisenä tutkimuskohteena on ihminen.

Sivut