Hyppää pääsisältöön

Tuula-Liina Varis

 • Millaisia olisivat olleet Tuntemattoman sotilaan naisten tarinat? Novellikokoelma kertoo, mitä romaanissa jäi kertomatta

  24.10.2017 Yle Uutiset

  Suomalaiskirjailijoiden novellikokoelma Toinen tuntematon nostaa kotirintaman sissit korpisoturien rinnalle.

 • Juhlavuosi ilman fanfaareja: Runoviikko halutaan pitää kodinomaisena

  20.01.2016 Yle Uutiset

  Kajaanin Runoviikko on saavuttanut keski-iän. Tapahtuma pyritään pitämään juhlavuodesta huolimatta kansanomaisena ja helposti lähestyttävänä.

 • Maisteri Simo Frangén pitää murhan hauskaa Kouvolan Dekkaripäivillä

  24.02.2015 Yle Uutiset

  Kesäkuussa Kouvolan XIX Dekkaripäivillä keskustellaan huumorin roolista rikoskirjallisuudessa. Paikalle saapuvat mm. kirjailijat Kirsti Manninen ja Tuula-Liina Varis sekä Alivaltiosihteeri-ryhmän Simo Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka.

 • Kirjailija Tuula-Liina Varis: "Kirjailijoilla halutaan teettää paljon ilmaistyötä"

  25.11.2014 Yle Uutiset

  Tuula-Liina Varis on tunnustettu tekijä, profeetta myös omalla maallaan. Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri palkitsi Variksen hiljattain muun muassa ansioistaan Joensuun kirjallisuustapahtuman toteuttajana. Varis on luotsannut kuusi vuotta Suomen Kirjailijaliittoa, ja vaikka hän nyt jättää puheenjohtajan pestinsä, puheet kirjailijan asemasta tuskin jäävät tähän.

 • Tuula-Liina Varis: Naisen paras ystävä

  02.10.2014 Yle Uutiset

  Tuula-Liina Varis on kirjoittanut psykologisen romaanin, jossa kuvataan erilaisten ihmisten outoja, osin vääristyneitäkin mielenliikkeitä ja poliisin järjestelmällistä työtä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Onko nainen syöjätär ja mies looseri?

  07.07.2014 Elävä arkisto

  Vuonna 1996 lähetetyssä Syöjätär ja looseri? -keskustelussa puhuttiin siitä, loittonevatko suomalaisten miesten ja naisten asenteet yhä enemmän toisistaan. Onko nainen syrjäyttämässä miehiä kaikilla elämän osa-alueilla, ja mitä sitten tapahtuu?

 • 59 taiteilijaeläkettä nimekkäille tekijöille

  30.06.2014 Yle Uutiset

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 59 uutta taiteilijaeläkettä. Täysi eläke myönnettiin 43:lle ja osaeläke 16:lle hakijalle. Hakijoita oli tänä vuonna 492.

 • Pentti Saarikosken ja Tuula-Liina Variksen kahdeksan myrskyisää vuotta

  10.06.2014 Elävä arkisto

  Kirjailija Pentti Saarikosken ja toimittaja Tuula-Liina Variksen (o.s. Puuppo) avioliitto oli vaikea, ja sitä leimasi hyvin pitkälti Saarikosken alkoholismi. Varis sanoo olleensa heidän kahdeksan vuotta kestäneen liittonsa aikana aviomiehelleen lähinnä äiti.

 • Salla Simukan Lumikki seikkailee Tampereella

  13.05.2014 Elävä arkisto

  Nuortenkirjailija Salla Simukka (s. 1981) julkaisi esikoisromaaninsa vain 21 vuoden iässä, minkä jälkeen romaaneja alkoi ilmestyä noin yksi vuodessa. Tuotteliaan Simukan kansainvälinen läpimurto oli vuosina 2013 ja 2014 ilmestynyt Lumikki-trilogia, jossa kirjailija yhdisti dekkareille ja nuortenromaaneille tyypillisiä piirteitä.

 • Rakkaudentunne pitää ihmisen hengissä

  27.02.2014 Kulttuuri

  Tuula-Liina Variksen mukaan kyse on nimenomaan siitä, että minä rakastan eikä siitä, että minua rakastetaan.

 • Tuula-Liina Varis kirjoitti rakastamisen vaikeudesta

  16.01.2014 Yle Uutiset

  Ihminen ei tarvitse rakkaussuhdetta, vilkasta sukupuolielämää tai romansseja, mutta hän tarvitsee tunteen, että rakastaa. Silloin ihminen tuntee elävänsä.

 • Tuula-Liina Varis: Että tuntisin eläväni

  31.12.2013 Yle Uutiset

  Suomen kirjailijaliiton puheenjohtaja Tuula-Liina Varis on tehnyt kohta puolivuosisataisen uran toimittajana ja kirjailijanakin hän on työskennellyt parikymmentä vuotta. Että tuntisin eläväni on Tuula-Liina Variksen 15. kaunokirjallinen teos. Kyseessä on mahdottoman hyvä ja välillä järkyttävä ja liikuttavakin novellikokoelma, varmasti yksi kirjavuoden parhaista, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

 • Kirjallisuuspalkinto moninkertaistaa myynnin

  26.11.2013 Yle Uutiset

  Julkisuus lisää kiinnostusta, mikä näkyy sekä myyntiluvuissa että kirjastolainauksissa. Palkittuja teoksia hankitaan etenkin lahjaksi. Kovimmat myyntiluvut takoo yleensä Finlandia-palkinnon saanut kirja.

 • Kirjailijat avautuvat Yle-lavalla

  22.03.2013 Yle Uutiset

  Yle Keski-Suomi on mukana viikonloppuna järjestettävillä Jyväskylän Kirjamessuilla. Arvo Vuorela ja Mikko Maasola haastattelevat Yle-lavalla kaikkiaan 22 ajankohtaista kirjailijaa.

 • Pentti Saarikoski jos kuka oli legenda jo eläessään

  04.09.2012 Elävä arkisto

  Henkilökuva vuodelta 1998

  Vuonna 1998 valmistuneessa henkilökuvassa Pentti Saarikosken (1937–1983) läheiset pohtivat, millainen mies hän oikein oli. Arkistohaastatteluiden ansiosta myös Saarikoski itse saa puheenvuoron.

 • Taisto Reimaluoto: Runoviikon onnistuminen jännittää!

  26.06.2012 Yle Uutiset

  Tapahtuman alla on vielä monia asioita järjestettävänä. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto haluaa olla iskussa oikeaan aikaan.

 • Kajaanin Runoviikko esittelee vahvoja naisia

  17.01.2012 Yle Uutiset

  Ohjelmassa on luvassa muun muassa Kristiina Elstelän 50-vuotisen taiteilijauran juhlaesitys sekä naurua Ulla Tapanisen kanssa ja Taina Westin lauluja.

 • Lähteenmäelle suuri kirjallisuuspalkinto

  03.10.2011 Yle Uutiset

  Jyväskyläläinen kirjailija Laura Lähteenmäki on saanut WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

 • Tuula-Liina Varikselle WSOY:n apuraha

  21.04.2011 Yle Uutiset

  Joensuulainen Tuula-Liina Varis on saanut kustannusyhtiön kirjailija-apurahaa. WSOY:n kirjallisuussäätiö on myöntänyt Varikselle kaunokirjallisuuden apurahaa 6000 euroa.

 • Runoviikko pyrkii lähelle ihmistä

  12.01.2011 Yle Uutiset

  Kajaanin runoviikko täyttää ensi kesänä 35 vuotta. Heinäkuussa järjestettävä juhlafestivaali tarjoaa kävijöille yli viisikymmentä esitystä. Perinteisten tapahtumien lisäksi tarjolla on musiikkia, teatteria, tanssia ja yksinäisen miehen puhetta.

Sivut