Hyppää pääsisältöön

Seppo Nummi

 • Villi ja mahdoton musiikkivaikuttaja Seppo Nummi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  30.05.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 30. toukokuuta.

  Seppo Nummi ihaili jo koulupoikana Yrjö Kilpistä ja sävelsi 16-vuotiaana 150 yksinlaulua. Säveltämisen lisäksi tämä renessanssi-ihminen mm. toimi kriitikkona, ideoi musiikkikirjastot, johti Jyväskylän Kesää ja Helsingin Juhlaviikkoja. Seppo Nummi oli hankala ihminen, mutta aina villi, kiinnostava ja täynnä energiaa.

 • Pieniä rakastavia sanoja suurille taiteilijoille

  21.12.2018 Kulttuuricocktail

  Rakkauskirjeitä tärkeille taiteilijoille.

  Ketkä taiteilijat ovat olleet sinulle tärkeitä tänä vuonna? Itse päädyin viiteen nimeen, joista kukaan ei ole tämän vuoden nouseva tähti. Päätin kirjoittaa eräänlaisen luonnehdinnan ja rakkauskirjeen yhdistelmän kullekin heistä. Valintani ovat: Einojuhani Rautavaara, Philip Seymour Hoffman, Seppo Nummi, Amy Winehouse ja Matti Kassila.

 • Hiiri Seppo Nummen kirjallisessa piirissä – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Taiteilijaelämää Helsingissä 1940-luvun lopulla.

  Ylioppilasteatterissa Meri Louhos tutustui nuoreen kulttuurivaikuttajaan Seppo Nummeen, joka vei hänet mukaan kirjalliseen piiriinsä. Moderni runous, kiihkeät keskustelut, valvominen ja runsas kahvinjuonti saivat nuoren pianistin lopulta niin kiihdyksiin, että hänen oli mentävä maaseudun rauhaan lepäämään. Meri kertoo taiteilijaelämästä Helsingissä 1940-luvun lopulla.

 • Peter von Bagh tuli Oulussa ihan filmihulluksi

  03.11.2011 Elävä arkisto

  Hulluus puhkesi kohtalokkaasti.

  Kun Eedenistä itään -filmin liikuttavassa kohtauksessa käytettiin kallellaan olevaa kameraa, 13-vuotias Peter von Bagh arveli: "Tämä on varmaan elokuvataidetta." Samassa joku pieraisi kuuluvasti taaempana parvella. Ylevyys ja rahvaanomaisuus yhdistyivät upeasti, ja filmihulluus puhkesi kohtalokkaasti.

 • Finlandia-talo oli aikansa ylpeys

  14.04.2011 Elävä arkisto

  Aikoinaan se oli Suomen suurin julkinen rakennus

  Kun Finlandia-talo vuonna 1971 valmistui, oli se Suomen suurin julkinen rakennus. Eduskuntatalon lähistölle rakennettu mahtipontinen talo herätti alusta asti kiivasta keskustelua.

 • Maailma ja me

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Kuusikymmenluvun suomalainen radikalismi eteni ydinaseiden vastustamisesta Kolmannen maailman sissiliikkeiden tukemiseen.

 • Muutoksen voimat

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Muutoksen voimat. Vuonna 1969 ennusteltiin, että 70-luku tulisi olemaan oikeistolainen vuosikymmen tai vasemmistolainen vuosikymmen...

 • Kulttuurimatkailua Suomen suvessa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Suomalainen kesä tuntui jo 1960-luvun lopulla täyttyvän tapahtumista.

 • Taiteen taimet

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Taiteen taimet.1960-luvun uusvasemmistolaisuus toi itsensä kuuluvasti esiin taiteen kautta.