Hyppää pääsisältöön

Suomen suosikit

 • Elävä arkisto julkaisi vuonna 2018 paljon musiikkia ja musiikkia liippaavaa – katso ja kuuntele ainakin nämä 10 videota

  21.12.2018 Blogit

  Tänäkin vuonna julkaistiin aivan tarpeeksi musiikkia.

  Tänäkin vuonna julkaisimme aimo määrän männävuosien musiikkiohjelmia pysyvästi katsottaviksi. Katselu-urakkaa nopeuttaaksemme valikoimme tähän kymmenen otetta, joihin kannattaa perehtyä vielä viimeisiään vetelevän vuoden aikana.

 • Nämä viisi live-esitystä tiivistivät Suomen suosikit vuonna 1994

  23.08.2018 Elävä arkisto

  Nämäkin kappaleet koettiin musiikkisarjassa.

  Kapellimestari Olli Ahvenlahden luotsaaman Suomen suosikit -musiikkisarjan toisella puoliskolla toivottiin suosikkikappaleita niin iskelmän, popin, dancen kuin rockinkin saralta. Mukaan mahtui erikoisuuksia ja harvemmin tallennettuja helmiä. Kyllä, nämäkin kappaleet koettiin musiikkisarjan keväässä 1994.

 • Suomen suosikit oli läpileikkaus lama-ajan musiikkimausta

  01.03.2018 Elävä arkisto

  Olli Ahvenlahden juontamaa musiikkisarjaa esitettiin 1993–94

  Yleisradion hovikapellimestari Olli Ahvenlahti juonsi vuosina 1993–94 tv-katsojien toivekappaleille omistettua Suomen suosikit -musiikkiviihdeohjelmaa. Suorina lähetyksinä esitetyn sarjan lavasteissa nähtiin ja kuultiin kotimaisten artistien lisäksi myös ulkomaisia listamenestyjiä. Onnekaimmat toivojat pääsivät rupattelemaan idoliensa kanssa puhelinyhteyden avulla. Kappaletoiveet kerättiin postikortein.

 • Hector eilen – toissapäivänä

  18.04.2017 Elävä arkisto

  Kattaus lauluntekijän musiikista läpi vuosikymmenten.

  Yksi suomenkielisen rockin tärkeimmistä synnyttäjistä oli Hector alias Heikki Harma, joka tunnetaan myös toimittajana mm. sarjoista Tuubi ja Pop eilen – toissapäivänä. Vuonna 1994 tehdyssä laajassa haastattelussa hän puhuu läpimurtonsa vuosista ja koko 1970-luvun suomirockista. Lisänä muhkea kattaus miehen musiikista läpi vuosikymmenten – joukossa todellisia arkistoharvinaisuuksia.

 • Kari Tapio goes country

  04.11.2008 Elävä arkisto

  Kari Tapio on suomalaisen iskelmäkantrin ykkösmies, jonka ansiosta Johnny Cashiakin on leikillisesti kutsuttu "Amerikan Kari Tapioksi".