Hyppää pääsisältöön

Reijo Taipale

 • Jussi Niemi – kummitusmies Matti Nykäsen hittien takana

  06.12.2017 Musiikki

  Jussi Niemi - tuntematon nero Matti Nykäsen taustalla

  Jussi Niemi on mies, jonka nimi ei sano paljoakaan nuoremmalle yleisölle. Suomalainen viihdemusiikkibisnes on kuitenkin vannonut hänen nimeensä jo puolen vuosisadan ajan.

 • Reijo Taipaleelle Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali

  02.12.2015 Yle Uutiset

  Miehikkälässä syntyneen Taipaleen lisäksi Suomen Leijonan Pro Finlandialla muistetaan näyttelijä Jukka Puotilaa sekä kapellimestari Hannu Lintua.

 • Pro Finlandian saajat julkistettiin – mukana ylikapellimestari Hannu Lintu ja näyttelijä Jukka Puotila

  02.12.2015 Yle Uutiset

  Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali myönnetään tänä vuonna kymmenelle taiteilijalle. Mukana ovat muun muassa kirjailija Sirpa Kähkönen ja laulaja Reijo Taipale.

 • Tukilakossa lossinkuljettajien pitäisi jättää Postin ja DHL:n autoja rannalle

  26.11.2015 Yle Uutiset

  Lossinkuljettajat osallistuvat Postin tukilakkoon maanantaista alkaen. Jos Postin työriita ei ole ratkennut maanantaiaamuun kello kuuteen mennessä, Suomen noin 200 lossinkuljettajaa eivät sen jälkeen kuljeta Postin eivätkä DHL:n autoja kuin poikkeustapauksissa. Tukilakko koskee maan kaikkia 33 lossia sekä merialueilla että Järvi-Suomessa.

 • Tangon kaksi kotimaata Suomi ja Argentiina Teemalauantaissa 7.11.

  05.11.2015 Yle Teema

  Isänpäivän aatto tangon tahdissa Suomessa ja Argentiinassa.

  Ilta täynnä tangon taikaa! Viviane Blumenscheinin dokumenttielokuva Poski poskea vasten etsii suomalaisen tangon juuria kolmen argentiinalaismuusikon seurassa. He kiertävät kesäistä Suomea ja tapaavat muun muassa M.A. Nummisen, Reijo Taipaleen ja Aki Kaurismäen, joka väittää tangon syntyneen Suomessa. Illan fiktioelokuva Tango kahdelle kertoo miehestä, joka ryhtyy Carlos Gardelin kaksoisolennoksi 1930-luvun Buenos Airesissa. Se on rakkaustarina, tangoelokuva ja kertomus legendan synnystä.

 • Reijo Taipale: "Veri vetää edelleen tanssilavoille"

  09.07.2014 Yle Uutiset

  Reijo Taipale julkaisi keväällä uuden levyn. 12-vuotiaasta asti esiintynyt mies lomailee heinäkuun, mutta lavaelämä jatkuu elokuussa.

 • Satumaa soi Somerolla 24 tuntia – 60-vuotiaan kansallistangon tenho ei himmene

  26.06.2014 Yle Uutiset

  Unto Monosen rakastettu Satumaa-tango esitettiin ensi kerran Somerniemen työväentalolla vuonna 1954. Kansallistangomme 60-vuotisjuhlan kunniaksi Somerolla ollaan satumaisissa tunnelmissa vuorokauden ajan. Satumaata kuullaan eri tavoin, niin latinaksi laulettuna kuin sahalla soitettuna. Satumaan teksti ja laskeva mollimelodia osuvat suomalaiseen sieluun yhä.

 • Parasta nyt: Lauantaileikit

  19.06.2014 Musiikki

  Juhannusiltana on kovat piipussa: seitsemän tuntia iskelmäelokuvia. Maratonin aloittaa Lauantaileikit, jossa kuullaan musiikkia Scandian katalogista á la Laila Kinnunen, Four Cats, Reijo Taipale, Ann Christine, Heikki Laurila, The Strangers, Eino Grön sekä Anja ja Anneli Koivisto. Elokuvan musiikillisessa johdossa oli legendaarinen Jaakko Salo. Yle Teema la 21.6. klo 21.00.

 • Danakill

  22.04.2014 YleX

  Tämä tarina ei ala aavikolta. Ja vaikka tuo karu maisema onkin osa tätä tarinaa, se alkaa suomalaisesta iskelmästä.

 • Suomalaistähdet versioivat legendaarisia Eppu-biisejä – mukana Pää Kii ja Haloo Helsinki!

  30.01.2014 YleX

  Maaliskuussa julkaistava Eput rautaa -kokoelmalevy kokoaa maamme eturivin artisteja tulkitsemaan Eppu Normaalin kappaleita.

 • Poski poskea vasten -elokuvassa kolme argentiinalaista muusikkoa etsii tangon syvintä olemusta Suomesta

  18.10.2013 Yle Uutiset

  Kuuluisa elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on sanonut tangon syntyneen Suomessa. Tämä pöyristyttävä väite on saanut toisen suuren tangomaan, Argentiinan asiaa tuntevat tahot hämmästyksen valtaan. Niinpä kolme sikäläistä muusikkoa kera kuvausryhmän päättää lähteä kaukaiseen pohjolaan selvittämään asiaa.

 • Reijo Taipale ja Pää Kii samalla levyllä Eppu Normaalin kimpussa

  20.09.2013 Yle Uutiset

  Eppu Normaalin kappaleita kuullaan muiden tulkitsemana marraskuussa julkaistavalla levyllä. Reijo Taipale versioi kappaleen, jonka teksti vetoaa häneen. Pää Kii käsittelee unohdettua klassikkoa, joka on ehtaa powerpoppia.

 • Takahuoneen tuhat ja yksi tarinaa

  09.07.2013 Yle Uutiset

  Topi Sorsakoski oli hukassa ja lavan seinässä oli piilopaikka viinapullolle. Iitiän lavalla Lappeenrannassa on nähty Suomen kovimpia lavatähtiä vuodesta 1949 alkaen.

 • Nelikymppisen Pelimannipäivien hitti on edelleen lavatanssit Taipaleen tahdittamana

  05.07.2013 Yle Uutiset

  Alkuvuosina Pelimannipäivät kokosi yhteen paikallisia kansanmusiikin taitajia, jotka harjoittelivat viikon ja esiintyivät viikonloppuna. Nykyään tapahtuma tarjoaa myös iskelmää, leirejä ja golfia. Tänä vuonna erikoisuutena on seminaari, jossa selvitellään Miehikkälän sukuja.

 • Lahdessa tartutaan mikkiin rohkealla otteella

  30.05.2013 Yle Uutiset

  Tartu mikkiin -ohjelma laulattaa tänään torstaina karaokefaneja Lanun aukiolla Lahdessa. Erikoisella kappalevalinnalla pääsee toddennäköisimmin televisioon, vinkkaa ohjelman juontaja Sami Hintsanen.

 • Äänestys: Satumaan teksti on kaikkien aikojen paras

  14.04.2013 Yle Uutiset

  Vanhat mestarit jyräsivät, kun kansa valitsi Yle Radio Suomen ja Yle Teeman äänestyksessä kaikkien aikojen parhaan iskelmätekstin.

 • Miehikkälän Pelimannipäivät juhlii nelikymppisiä

  26.03.2013 Yle Uutiset

  Heinäkuinen tapahtuma alkaa perinteisesti lasten leireillä, joissa pääsee tutustumaan muun muassa kanteleensoiton maailmaan. Erilaisten konserttien, seminaarin ja kansanlaukirkon lisäksi yksi viikonlopun odotetuista tapahtumista on Myllylammen legendaariset lavatanssit Reijo Taipaleen johdolla.

 • Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

  15.02.2013 Elävä arkisto

  Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

  Tangohulluus valtasi Suomen 1960-luvun alussa. Uuden pohjoisen sielun saanut musiikki aiheutti räjähdyksen, jonka kaiku kiirii edelleen. Elävän arkiston tangopaketti on lisämateriaalia Iskelmä-Suomi-dokumenttisarjaan.

 • Harmonikka inspiroi Pelimannipäiviä

  06.07.2012 Yle Uutiset

  Miehikkälän Pelimannipäivien teemana on tänä suvena suuri harmonikkaparaati. Harmonikan lisäksi ohjelmistossa on muun muassa perinteiset lavatanssit Reijo Taipaleen johdolla.

 • Mun bändi, mä ja Olavi Virta

  06.07.2012 Yle Uutiset

  Näin Reijo Taipale muistelee vuotta 1966, jolloin hän oli kahden viikon kiertueella Olavi Virran kanssa. Virta tulee olemaan Taipaleelle mestari niin kauan kuin miehessä henki pihisee.

Sivut